Kakasd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2018. (VIII.29.) önkormányzati rendelete

a szociális gondoskodás szabályairól szóló 6/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2018. 09. 01- 2018. 09. 01

Kakasd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1.§-ának (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25.§ (3) bekezdés b) pontjában, 26. §-ában, 32.§ (1) bekezdés b) pontjában és (3) bekezdésében, 45. §-ában, 48. § (4) bekezdésében, 58/B. § (2) bekezdésében, 62. § (2) bekezdésében és a 92. § (1) és (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk. (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a szociális gondoskodás szabályairól szóló 6/2015 (II.27.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:


1. §


A szociális gondoskodás szabályairól szóló 6/2015 (II.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 9/B. § (1) és (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


9/B. §

(1) A képviselő-testület óvodás, általános- és középiskola nappali tagozatán tanulmányokat folytatok részére tanévkezdési támogatást nyújt.


(2) Tanévkezdési támogatásra jogosult az a személy, akinek háztartásában az 1 főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500%-át, és a háztartás tagjainak egyikének sincs az Sztv. 4 §. (1) b) pont szerinti vagyona.”


2. §


A Rendelet az alábbi 11/B. §-al egészül ki:


11/B. §

(1) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében települési támogatásban részesülhetnek azok a Kakasd Község közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező felsőoktatási hallgatók, akik felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat. A támogatás mértékének meghatározása az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott keretösszeg terhére, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet 21.§-ban meghatározott szociális helyzet figyelembevételével történik.


(2) Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat támogatás nyújtható azoknak, akiknek családjában az egy főre eső jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 500 %-át.


(3) A Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében igényelt települési támogatásra vonatkozó kérelmet a pályázatkezelő által összeállított pályázati adatlapon kell benyújtani. A kérelemhez csatolni szükséges a pályázati felhívásban meghatározott dokumentumokat.


(4) A támogatásban részesülőnek a hallgatói jogviszony megszűnését, illetve a lakóhely megváltozását 5 munkanapon belül az önkormányzatnak írásban be kell jelentenie.


(5) A hallgatói jogviszony megszűnése, illetve a lakóhely adott település közigazgatási területén történő megszüntetése esetén a következő tanulmányi félévtől ható hatállyal a támogatást meg kell szüntetni.”


3. §


(1) Jelen rendelet 2018. szeptember 1. napján lép hatályba.


(2) E rendelet kihirdetéséről – kifüggesztés útján – a jegyző gondoskodik.



Kakasd, 2018. augusztus 28.




            Sebestyén Gábor                                                     dr. Dobai Sándor

              alpolgármester                                                                 jegyző



Záradék:

A rendelet 2018. augusztus 29. napján kihirdetésre került.




                                                                                      dr. Dobai Sándor

                                                                                              jegyző