Nagymányok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.31.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés szabályairól

Hatályos: 2017. 04. 01- 2019. 12. 31

NAGYMÁNYOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

6/2017.(III.31.)

önkormányzati rendelete


a partnerségi egyeztetés szabályairól


Nagymányok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Nagymányok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésének 1. pontjában, valamint 23.§ (5) bekezdésének 5. pontjában meghatározott feladatkörben eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI.8.) Kormányrendelet 29. § és 29/A. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményének kikérése után a következőket rendeli el:



  1. Általános rendelkezések


1.§


(1) E rendelet hatálya Nagymányok Város közigazgatási területére terjed ki.


(2) Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:


a.)  A város teljes lakossága;

b.)  A város területén működő civil szervezetek, helyi nemzetiségi önkormányzatok;

c.) A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 98. § (2) bekezdés a) pontja alapján a településrendezési eszközök véleményezési eljárásába bejelentkező szervezetek;

d.)  Engedélyező - építésügyi – hivatal;

e.)  A város területén működő vízgazdálkodási társulatok;

f.)  A Bonyhád-Dombóvári 6534 számú országos közút kezelője.


  1. A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei


2.§


(1) A tájékoztatás és észrevételezés módja:

            a) elektronikusan,

            b) postai úton,

            c) lakossági fórumon.

(2) Az önkormányzat a honlapján külön tárhelyet biztosít a partnerség keretében zajló társadalmi egyeztetéseknek.

(3) A partnerség keretében a polgármester az értelmezéshez szükséges tartalmú tájékoztatást tölt fel az (2) bekezdés szerinti tárhelyre melynek megjelenéséről felhívást tesz közzé az önkormányzati honlap főoldalán és a Nagymányoki Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

(4) A (3) bekezdés szerinti tájékoztatás anyaga a Nagymányoki Polgármesteri Hivatalban papír alapon is hozzáférhető.

(5) Az 1.§ (2) bekezdésében foglalt partnereket a polgármester bevonja a településfejlesztési koncepcióról, az integrált városfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) 9. melléklet szerinti kötelező egyeztetési eljárásba, ennek keretében töltenek be partnerségi szerepet.

(6) A véleményezési anyagot legalább 15 napig közzé kell tenni. A közzétett tájékoztató alapján a partnerek a meghatározott időpontig írásos észrevételt tehetnek. Észrevételeiket személyesen tehetik meg a Nagymányoki Polgármesteri Hivatalban vagy postai úton a Nagymányoki Polgármesteri Hivatal címére küldhetik meg, vagy elektronikus levélben továbbíthatják a felhívásban megjelölt e-mail címre.

3 §

A partnerségi egyeztetés keretében zajló lakossági fórum összehívására és lebonyolítására a Nagymányok Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 11/2014. (XII.15.) önkormányzati rendelete 47.§-ában és 48.§ -ában foglalt szabályok továbbá a Korm.rendelet 29/A. § (4) bekezdésében rögzített szabályok az irányadóak.


  1. Az észrevételek kezelése


4.§


(1) A beérkezett észrevételeket a Nagymányoki Polgármesteri Hivatal papír alapon tárolja az eljárás végéig.

a) A beérkezett észrevételeket a véleményezési anyag szerzője a polgármesterrel egyeztetve írásban értékeli, az értékelés papír alapon a Nagymányoki Polgármesteri Hivatalban elérhető.

b) Az a) pont szerinti értékelés az ügy aktájában irattári archiválásra kerül.

(2) Az el nem fogadott észrevételek kezelése:

a) Az (1) bekezdésben a) pont szerinti értékelésben szereplő el nem fogadott észrevételeket a véleményezési anyag szerzője a polgármesterrel egyeztetve írásban megindokolja. Az indokolás papír alapon a Nagymányoki Polgármesteri Hivatalban elérhető.

b) Az el nem fogadott észrevételek indokolása az ügy aktájában irattári archiválásra kerül.

(3) Az elfogadott településfejlesztési dokumentumok és településrendezési eszközök nyilvánosságát biztosító intézkedések:

a) Az elfogadott településfejlesztési dokumentumok és településrendezési eszközök a 2.§ (2) bekezdés szerinti tárhelyen, valamint papír alapon a Nagymányoki Polgármesteri Hivatalban a jóváhagyás kihirdetését követő 10 napon belül hozzáférhetővé válnak.

b) Az a) pontban szereplő intézkedésről a polgármester felhívást tesz közzé az önkormányzati honlap főoldalán és a Nagymányoki Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.


  1. Záró rendelkezések


5.§


(1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


(2) E rendelet előírásait a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni.




Karl Béla

polgármester

dr. Klausz Judit

jegyző




Záradék:


A rendelet kihirdetése 2017. március 31. napján megtörtént.


    dr. Klausz Judit

jegyző