Nagymányok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2019. (XII.16.) önkormányzati rendelete

a Nagymányoki Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozók közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Hatályos: 2020. 01. 01

 

Nagymányok Város Önkormányzata

Képviselő-testületének

16/2019. (XII.16.)

önkormányzati rendelete

 

a Nagymányoki Közös Önkormányzati Hivatalban dolgozók közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

 

Nagymányok Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 234.§ (3)-(4) bekezdésében, 236.§ (4) bekezdésében és 237.§-ában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében foglalt feladatkörében eljárva - Nagymányok Város Önkormányzata Képviselő-testületének Nagymányok Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 10/2019.(XI.29.) önkormányzati rendelete 2. melléklet I. pontjában meghatározott feladatkörében eljáró Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményének kikérésével - a következőket rendeli el:

 

 

A rendelet hatálya

 

 

 

A rendelet a Nagymányoki Közös Önkormányzati Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselőkre terjed ki.

A 4. §-ban foglalt rendelkezéseket a főállású polgármesterre is alkalmazni kell.

A részmunkaidős, illetve évközben keletkező, vagy megszűnő közszolgálati jogviszonyok tekintetében a jogosultságokat időarányosan kell alkalmazni.

 

Illetménykiegészítés

 

 

 

A köztisztviselők tárgyévi illetménykiegészítésének mértékét a Képviselő-testület évente a tárgyévi költségvetési rendeletben állapítja meg.

A Hivatallal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (továbbiakban Kttv.) hatálybalépését megelőzően közszolgálati jogviszonyban álló köztisztviselő illetménykiegészítése – jogviszonya fennállásáig – az alapilletményének 20 %-a. 

 

A vezetői munkakörre vonatkozó szabályok

 

 

 

A Nagymányoki Közös Önkormányzati Hivatal – Szervezeti és Működési Szabályzatában meghatározott – belső szervezeti egységeinek, csoportjainak vezetői vezetői illetménypótlékra nem jogosultak.

 

Juttatás, támogatások

 

 

 

A Hivatal köztisztviselői az alábbi juttatásokban,
támogatásban részesülhetnek:

visszatérítendő juttatásként: illetményelőleg,

vissza nem térítendő juttatásként, támogatásként:

cafetéria-juttatás

tanulmányi, képzési, továbbképzési támogatás,

szociális támogatás

szemüveg vagy kontaktlencse vásárlásához nyújtott támogatás

munkaruha juttatás

A juttatások mértékét –a cafetéria juttatás mértékének kivételével- , feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, a visszatérítés szabályait a jegyző a Nagymányoki Közös Önkormányzati Hivatal Közszolgálati Szabályzatában állapítja meg.

A cafetéria-juttatás tárgyévi keretösszegét a képviselő-testület tárgyévi költségvetési rendeletében határozza meg.

A juttatás és támogatások fedezetére szolgáló keretösszeget a Képviselő-testület évente a tárgyévi költségvetési rendeletben állapítja meg, a Hivatal költségvetésében e célra biztosított előirányzatok terhére. A juttatások és támogatások nyújtásának feltétele, hogy a Hivatal mindenkori költségvetésében e célra megállapított előirányzatok a juttatásokra és támogatásra és azok munkáltatót terhelő közterheire fedezetet biztosítsanak.

 

Záró rendelkezések

 

 

 

E rendelet 2020. január 1-jén lép hatályba és ezzel egyidejűleg Nagymányok Város Önkormányzata Képviselő-testületének Nagymányoki Polgármesteri Hivatalban dolgozók közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 4/2017. (II.20.) önkormányzati rendelete hatályát veszti.

 

 

                        Dr. Klausz Judit                                                                       Karl Béla

                                  jegyző                                                                          polgármester

 

 

Záradék:

 

A rendelet kihirdetése 2019. december 16. napján megtörtént.

 

 

Dr. Klausz Judit

jegyző