Táplánszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VIII.12.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Hatályos: 2024. 04. 01

Táplánszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VIII. 12.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályozásáról

2024.04.01.

Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, 10. § (1) bekezdésében, 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 26. §-ában, 32. § (1) bekezdés b) pontjában és (3) bekezdésében, 45. § (1) bekezdésében, 48.§ (4) bekezdésében, 90. § (3) bekezdésében, 92. § (1) bekezdés b) pontjába, 92. § (2) bekezdésében, 132. § (4) kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a társulásban részt vevő helyi önkormányzat képviselő-testületének hozzájárulásával a következőket rendeli el. 1

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. A rendelet célja

1. §2

2. A rendelet hatálya

2. § (1)3 Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselőtestületének a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 9/2021.(VIII.12.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) hatálya kiterjed Táplánszentkereszt község közigaizgatási területén érvényes lakó- illetve tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen lakó, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 3. §-ában megjelölt személyekre.

(2)4 A Rendelet 3. § (2)-(3), 15-17., 19. és 20 §-ainak hatálya a Táplánszentkereszti Mikrotérségi Társuláshoz tartozó települések közigazgatási területén érvényes lakó- illetve tartózkodási hellyel rendelkező és életvitelszerűen lakó, az Szt.3. §-ában megjelölt személyekre.

3. Eljárási rendelkezések

3. § (1)5 A Rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása és a szociális alapszolgáltatások igénybevétele iránti kérelmeket a Táplánszentkereszti Polgármesteri Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) lehet benyújtani. Az eljárás hivatalból is megindítható.

(2)6 Amennyiben az e rendeletben szabályozott szociális alapszolgáltatások biztosítása társulás keretében fenntartott intézmény útján történik, az alapszolgáltatás igénybevétele iránti kérelmet a társulás által fenntartott intézmény vezetőjénél lehet benyújtani.

(3) A személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások igénybevétele önkéntes. Az ellátást igénylő a kérelmét a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI.24.) SzCsM rendelet 1. számú melléklete szerinti formanyomtatványon nyújthatja be.

4. § A kérelmet – ha törvény másként nem rendelkezik – az a szociális hatáskört gyakorló szerv bírálja el, amelynek illetékességi területén a kérelmező lakcíme van. Ha a kérelmezőnek több lakcíme van, az illetékességet az a lakóhely vagy tartózkodási hely alapozza meg, ahol életvitelszerűen lakik.

5. § (1)7 A szociális ellátásra való jogosultság megalapozott elbírálása érdekében a kérelmező a kérelem benyújtásával egy időben köteles jövedelmi viszonyairól nyilatkozni, azokat hitelt érdemlő módon igazolni.

(2) A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása iránti kérelem tartalmazza:

a) a kérelmező természetes személyazonosító adatait, lakóhelyét, tartózkodási helyét, társadalombiztosítási azonosító jelét,

b) az igényelt szociális ellátás jogosultsági feltételeire vonatkozó adatokat, nyilatkozatokat.

(3) A jövedelemtől függő szociális ellátások esetében a jövedelem típusának megfelelő igazolás vagy annak fénymásolata a jövedelemről tett nyilatkozat melléklete.

(4)8

(5)9

(6)10

6. §11 A rendszeres ellátások folyósítása havonta utólag, minden hónap 5-éig, nem rendszeres ellátások folyósítása az ellátást megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül a Hivatal házipénztárán keresztül készpénzben, vagy átutalás útján történik.

7. § (1) Amennyiben a pénzbeli és természetbeni ellátás iránti kérelemben előadott életkörülmények vizsgálata kapcsán a kérelem megalapozott elbírálása szükségessé teszi, a kérelmezőnél környezettanulmányt kell készíteni.

(2) Nem kell környezettanulmányt készíteni a kérelmezőnél, ha életkörülményeit a Hivatal már bármely ügyben vizsgálta és azokban lényeges változás nem feltételezhető.

II. Fejezet

Pénzbeli ellátások

4. A pénzbeli ellátások formái

8. §12 Szociális rászorultság esetén a jogosult számára Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az Szt-ben és e Rendeletében meghatározott feltételek szerint települési támogatást, rendkívüli települési támogatást nyújt.

5. Települési támogatás

9. § (1) A települési támogatás a Képviselő-testület által adható juttatás.

(2) A települési támogatás formái:

a) időskorúak támogatás

b) születési támogatás

c) 8. osztályosok támogatása

d) temetési költségekhez való hozzájárulás

e)13 gyógyszertámogatás, gyógyászati támogatás

f)14

g)15 rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt pótló támogatás

(3)16 A Képviselő-testület a (2) bekezdésben foglalt települési támogatás megállapítása hatáskörének gyakorlását a Polgármesterre ruházza.

10. § (1) A képviselő-testület e Rendelet 9. §-a rendelkezései alapján települési támogatást nyújt.

(2)17 Települési támogatás keretében nyújtható támogatás különösen

a) a gyógyszer és gyógyászati kiadások viseléséhez akut betegség esetében egyszeri támogatás nyújtható, maximum 20 000 Ft összegben.

b) a gyógyszer és gyógyászati kiadások viseléséhez krónikus betegség esetén havi rendszerességgel nyújtható támogatás. A havi rendszerességgel nyújtott támogatás maximális összege 4000 Ft.

c) Települési támogatásként 7500 Ft egyszeri támogatás állapítható meg azoknak, akik betöltötték a 70. életévüket.

(3)18 Települési támogatás nyújtható a gyermek születésekor, „Polgárrá fogadása” alkalmából, amennyiben az egyik szülő táplánszentkereszti lakóhellyel rendelkezik. A támogatás összege 10 000 Ft, amely a született gyermek részére nyitott Start számlára kerül átutalásra. A támogatáshoz a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és a Start számla másolatát kell benyújtani.

(4)19 Települési támogatás nyújtható a tanévzárás alkalmával az általános iskola 8. osztályát befejező tanuló után egyik szülője részére (Útravaló támogatás). A támogatás összege 10 000 Ft.

(5)20

(6)21

11. § (1)22 A jogosultság megállapítására, összegére, felülvizsgálatára, megszüntetésére a Polgármester az Szt. és e Rendelet rendelkezéseit alkalmazza.

(2)23 Települési támogatásra jogosult az a személy, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 600 %-át, egyedül élő esetén annak 900 %-át.

(3)24 A települési támogatás egyszeri összegét a rászorultsághoz igazodóan legfeljebb 30 000 Ft összegben lehet megállapítani.

(4)25 A havi rendszerességgel nyújtott települési támogatás havi összege nem haladhatja meg a szociális vetítési alap összegét.

(5) A települési támogatás egészben vagy részben természetben is nyújtható. Természetbeni ellátás lehet különösen az élelmiszer, tüzelő, ruházat, közüzemi díjak kifizetése.

(6)26 Települési támogatásként elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás nyújtható annak a személynek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott, és a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 900%-át.

(7) A segély mértéke az eredeti temetési számla költségének 25%-áig terjedhet, de nem lehet kevesebb a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének 10%-ánál. A helyben szokásos, legolcsóbb temetés 150.000 Ft.

(8)27 A kérelemhez a kérelmező nevére kiállított temetési számlát és amennyiben nem a Hivatal illetékességi területén történt a haláleset, a halotti anyakönyvi kivonatot csatolni kell.

(9)28 Települési támogatás nyújtható annak a személynek, aki a köznevelési intézménybe járó gyermekére való tekintettel rendszeres gyermekvédelmi támogatásra nem jogosult, és a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap 200%-át, a gyermek(ek) családban történő gondozásának költségeihez való hozzájárulásként

a) a tanköteles gyermekek tanszer, tankönyv ellátásának támogatására;

b) a gyermek étkezési támogatására;

c) a gyermek köznevelési intézmény, sportegyesület javaslatára a táborozási-nyaralási költségére.

6. Rendkívüli települési támogatás

12. § (1) A képviselő-testület a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendkívüli települési támogatást nyújt.

(2) A létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetnek kell tekinteni különösen, ha a kérelmező

a)29 váratlan betegség, baleset, orvosi kezelés miatt jelentős jövedelem-kiesést szenved;

b) bűncselekmény sértettjeként anyagi segítségre szorul;

c) válsághelyzetben lévő várandós anya, aki a segélyt gyermekének megtartása érdekében igényli;

d) a segélyt iskoláztatáshoz, a gyermek fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartáshoz, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadásokhoz igényli;

e) létfenntartása, megélhetése valamilyen egyéb előre nem látható esemény, elemi kár miatt – önhibáján kívül – veszélyeztetve van, jövedelem-kiesése, váratlan többlet- kiadása keletkezik.

(3) A kérelmezőnek nyilatkoznia kell a kérelem indokául szolgáló tényről, rendkívüli körülményről, az őt ért anyagi veszteségről, jövedelem–kiesésről, és azokat okiratokkal igazolnia kell.

(4) A rendkívüli települési támogatás kérelemre és hivatalból – különösen nevelési-oktatási intézmény, gyámhatóság vagy más családvédelemmel foglalkozó intézmény, illetve természetes személy vagy a gyermekek érdekeinek védelmét ellátó társadalmi szervezet kezdeményezésére – is megállapítható.

(5)30 A rendkívüli települési támogatás hatáskörének gyakorlását a képviselő-testület a Polgármesterre ruházza át.

III. Fejezet

TERMÉSZETBEN NYÚJTOTT ellátások

7. Köztemetés

13. § (1)31 A polgármester gondoskodik Táplánszentkereszt Község Önkormányzata illetékességi területén elhunyt személy közköltségen, – az elhunyt életében tett eltérő rendelkezése hiányában – hamvasztással történő eltemettetéséről.

(2) Különös méltánylást érdemlő egyedi esetben, kérelemre, a Képviselő-testület a megtérítési kötelezettség alól részben vagy egészben mentesítheti az eltemettetésre kötelezett személyt.

8. Szociális szolgáltatások

14. § (1) A Képviselő-testület a szociális alapszolgáltatások közül a Táplánszentkereszti Mikrotérségi Társulás által fenntartott Gyöngyös-Sorok menti Szociális Alapellátó közreműködésével biztosítja

a) az étkeztetést,

b) a házi segítségnyújtást,

c) a családsegítést.

(2)32

IV. Fejezet

A társulásos formában ellátott szociális szolgáltatásokra vonatkozó speciális szabályok

9. Étkeztetés

15. § (1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkeztetéséről kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük miatt.

(2) Az (1) bekezdés alapján szociálisan rászorultnak minősül

a) a nyugdíjas, ideértve a rokkantsági nyugdíjast és a baleseti járadékost,

b) a rehabilitációs járadékban részesülő,

c) a rendszeres szociális járadékos,

d) a rendszeres szociális segélyezett,

e) a mozgássérült,

f) aki pszichiátriai vagy szenvedélybetegsége miatt saját étkeztetéséről gondoskodni nem tud,

g) a hajléktalan.

10. Házi segítségnyújtás

16. § (1) Házi segítségnyújtásról az Önkormányzat az Szt-ben és a vonatkozó szakmai előírások alapján gondoskodik.

(2) A házi segítségnyújtás iránti kérelmet az intézmény vezetőjének kell benyújtani.

11. Családsegítés

17. § (1) A családsegítésről az Önkormányzat az Szt-ben és a vonatkozó szakmai előírások alapján gondoskodik.

(2) Az ellátás iránti kérelmet a kérelmezőnek az intézményvezetőnek kell benyújtania.

(3) Az ellátás iránti kérelemről az intézmény vezetője dönt.

12. A térítési díjak megállapítására vonatkozó szabályok

18. § A szociális alapszolgáltatások személyi térítési díját a társult formában fenntartott intézmény állapítja meg a vonatkozó jogszabályok alapján, Táplánszentkereszt község Önkormányzata külön rendelete alapján.

13. Az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő között kötendő megállapodás

19. §33 Az intézményvezető az intézményi ellátás igénybevételekor írásban megállapodást köt a szolgáltatásban részesülő személlyel, illetve törvényes képviselőjével. A megállapodásban ki kell térni az Szt. 94/C. §-ában foglaltakon túl az alábbiakra is:

a) étkeztetés esetén az étkeztetés módjára,

b) házi segítségnyújtás esetén a segítségnyújtás tartamára, időpontjára,

c) a személyi térítési díj összegére és a megfizetés időpontjára, módjára,

d) az ellátástól való távolmaradás esetén (pl. betegség, kórházi ápolás, elutazás) az előzetes bejelentési kötelezettség szabályaira,

e) az ellátás megkezdésének időpontjára,

f) az ellátás megszüntetésének eseteire vonatkozó figyelmeztetésre,

g) a döntések elleni jogorvoslat módjára.

14. Az intézményi jogviszony megszűnése

20. § (1)34 Az intézményi ellátás megszűnik az Szt. 100. § és 101. §-ában foglalt esetekben és módon.

(2) Az étkeztetés ellátás megszűnik, ha az igénylő

a) a térítési díjat 2 hónapon keresztül nem fizeti ki, kivéve, ha ingyenes ellátásban kell részesíteni,

b) a szolgáltatást 2 hónapon keresztül nem veszi igénybe,

c) elhalálozik,

d) kéri az ellátás megszüntetését.

(3) Az étkeztetés megszüntetése az intézményvezető hatásköre.

15. Szociálpolitikai kerekasztal

21. § (1) A helyi szociálpolitikai kerekasztal feladata a Képviselő-testület által jóváhagyott szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott célkitűzések, fejlesztések megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése.

(2) A helyi szociálpolitikai kerek asztal tagjai:

a) Táplánszentkereszt község polgármestere és jegyzője,

b) a Jóléti Bizottság elnöke,

c) a szociális feladatok ellátását végző ügyintéző,

d) a település védőnője,

e) a település háziorvosa,

f) A Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője és gyermekvédelmi felelőse

g) a Táplánszentkereszti Mikrotérségi Társulás intézményének vezetője

h) Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója, gyermekjóléti felelőse és iskolai szociális munkása.

16. Záró rendelkezések

22. §35 (1) Ez a rendelet 2021. szeptember 1-jén lép hatályba.

(2) Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

1. melléklet36

Települési támogatás iránti kérelem
A kérelmező adatai:
Neve: ………………………………………………………………………………………...
Születési neve: ……………………………………………………………………………….
Születési hely, idő: ……………………………………………………………………………
Állandó bejelentett lakcíme: ………………………………………………………………….
Tartózkodási helye: …………………………………………………………………………...
/Amennyiben tartózkodási helye is van, életvitelszerűen hol él:............................................./
Anyja neve: ………………………………………………………………………………….
Állampolgársága: ……………………………………………………………………………..
TAJ száma: ………………………………………………………..………….………………
Telefonszám (nem kötelező megadni): ……………….………………………………………
Az igényelt támogatás formája (a megfelelő választ kell megjelölni)
a.) települési támogatás:
- időskorúak támogatása
- születési támogatás
- 8. osztályosok támogatása
- temetési költségekhez való hozzájárulás
- gyógyszertámogatás
b.) rendkívüli települési támogatás:
- létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet:
- váratlan betegség, orvosi kezelés miatt jelentős jövedelemkiesés következett be
- bűncselekmény sértettjeként anyagi segítségre szorul
- válsághelyzetben lévő várandós anya, gyermekének megtartása érdekében
- gyermek iskoláztatásához, fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartáshoz, a gyermek családba történő visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadásai
- elemi kár vagy valamilyen egyéb előre nem látható esemény miatti jövedelem kiesés, többlet-kiadás
- létfenntartási gondok:
- élelmezés
- ruházkodás
- tüzelőanyag hiánya
- a közüzemi szolgáltatás megszűnésének veszélye
- a lakhatás elvesztésének veszélye.
A támogatási igény részletes indokolása:
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………………………………………………….
A támogatást igénylővel egy háztartásba élő családtagjainak részletes adatai:

Az egy háztartásban élők neve

Anyja neve

Születési hely, idő

TAJ szám

Állandó bejelentett lakcíme/Tartózkodási helye

Rokoni kapcsolat

Családi állapot

Az elhunyt adatai (Csak a temetési költségekhez történő hozzájárulásként nyújtott rendkívüli települési támogatás esetén töltendő ki.)
Neve:………………………………………………………………………………………...
Születési neve: ……………………………………………………………………………….
Születési helye, ideje:…………………………………………………………………………
Anyja neve: ………………………………………………………………………………….
Állandó bejelentett lakcíme: ………………………………………………………………….
Elhalálozás helye, időpontja: ………………………………………………………………….
Felelősségvállalási nyilatkozat
Alulírott büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.
Alulírott hozzájárulok, hogy adataimat (családtagjaim adatait) a kérelem elbírálása céljából kezeljék.
Táplánszentkereszt, 20..……………………….
………………………..
Aláírás
Jövedelem nyilatkozat
Települési támogatás és rendkívüli települési támogatás igényléséhez
Támogatást igénylő neve:…………………………………………………… ………….
Lakcíme:…………………………………………………………………………………..
Az igénylővel együtt egy háztartásban élő közeli hozzátartozók száma:…………………
II. Jövedelemi adatok
A kérelmező, valamint házastársának (élettársának) és a vele egy háztartásban élő gyermekeinek a havi jövedelme forintban:

A jövedelem típusa

Kérelmező

Házastársa
(élettársa)

Gyermekei

1. Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3. Alkalmi munkavégzésből származó

4. Közfoglalkoztatásból származó jövedelem

5. Táppénz, gyermekgondozási támogatások

6. Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

7. Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

8. Egyéb jövedelem

9. Gyerektartásdíj

10. Összes jövedelem

11. Fizetett tartásdíj

-

Az egy főre jutó havi nettó jövedelem: …………………….Ft/fő
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fent előadottak a valóságnak megfelelnek.
Tudomásul veszem, hogy a nyilatkozatban közölt adatok valódiságát a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. 10. § (7) bekezdése alapján az önkormányzat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal útján ellenőrizheti.
Táplánszentkereszt, 20….……………
…………………………..
aláírás
A jövedelemnyilatkozathoz csatolandó:
A kérelmező családjában élők jövedelemigazolásai :
a) havi rendszeres jövedelmeknél a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelméről,
b) nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagáról,
c) gyermektartásdíjra, ösztöndíjra vonatkozó igazolás, 18 év feletti gyermekek esetén iskolalátogatási igazolás.
A gyorsabb ügyintézés érdekében csatolható GYES, GYED, GYET, családi pótlék, munkanélküli ellátás, nyugdíj, árvaellátás, stb.)
1

A bevezető a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. §-t a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 2. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 2. § (2) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

5

A 3. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

6

A 3. § (2) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

7

Az 5. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

8

Az 5. § (4) bekezdését a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

9

Az 5. § (5) bekezdését a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

10

Az 5. § (6) bekezdését a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § b) pontja hatályon kívül helyezte.

11

A 6. § a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

12

A 8. § a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

13

A 9. § (2) bekezdés e) pontja a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 7. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

14

A 9. § (2) bekezdés f) pontját a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § c) pontja hatályon kívül helyezte.

15

A 9. § (2) bekezdés g) pontját a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 7. § (2) bekezdése iktatta be.

16

A 9. § (3) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 16.) önkormányzati rendelete 5. §, 6. §-a szerint módosított szöveg.

17

A 10. § (2) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 10. § (2) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

18

A 10. § (3) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

19

A 10. § (4) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 8. §-ával megállapított szöveg.

20

A 10. § (5) bekezdését a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

21

A 10. § (6) bekezdését a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § d) pontja hatályon kívül helyezte.

22

A 11. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 16.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg. A 11. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 11. § (2) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. § (2) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 11. § (3) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. § (3) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 9. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 11. § (4) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 11. § (6) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. § (6) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 9. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 11. § (8) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 9. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 11. § (9) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2023. (XI. 10.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 12. § (2) bekezdés a) pontja a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 10. §-ával megállapított szöveg.

30

A 12. § (5) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 16.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

31

A 13. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 11. §-ával megállapított szöveg.

32

A 14. § (2) bekezdését a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 15. § e) pontja hatályon kívül helyezte.

33

A 19. § a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 12. §-ával megállapított szöveg.

34

A 20. § (1) bekezdése a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 13. §-ával megállapított szöveg.

35

A 22. § a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (V. 16.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

36

Az 1. melléklet a Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2024. (II. 28.) önkormányzati rendelete 14. §-ával megállapított szöveg.