Táplánszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VIII.12.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Hatályos: 2021. 09. 01

Táplánszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (VIII. 12.) önkormányzati rendelete

A szociális ellátások helyi szabályozásáról

Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 25. § (3) bekezdése b) pontjában és a 26. §-ában kapott felhatalmazás alapján, a szociális ellátások helyi szabályairól a következőket rendeli el.

I. FEJEZET Általános rendelkezések

1. A rendelet célja

1. § A rendelet (a továbbiakban: Rendelet) célja, hogy megállapítsa az önkormányzat, vagy társulásban történő feladatellátás esetén gesztor önkormányzatként a társulás által a helyi sajátosságoknak megfelelően biztosított egyes pénzben, valamint természetben nyújtott szociális ellátások formáit, szervezeti kereteit, a szociális ellátásokra való jogosultság feltételeit, továbbá azok érvényesítésének módját és garanciáit.

2. A rendelet hatálya

2. § (1) A Rendelet hatálya kiterjed Táplánszentkereszt község közigazgatási területén élő bejelentett lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező – több lakcímmel rendelkező esetén a községben életvitelszerűen lakó – magyar állampolgárokra.

(2) A rendelet hatálya kiterjed a szociális étkeztetés, a házi segítségnyújtás és a családsegítés tekintetében a Táplánszentkereszti Mikrotérségi Társulásban részt vevő Önkormányzatok közigazgatási terültén élő bejelentett lakóhellyel vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező – több lakcímmel rendelkező esetén a községben életvitelszerűen lakó – magyar állampolgárokra.

3. Eljárási rendelkezések

3. § (1) A Rendeletben szabályozott pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása és a szociális alapszolgáltatások igénybevétele iránti kérelmeket a Táplánszentkereszti Polgármesteri Hivatalban (a továbbiakban: Hivatal) lehet szóban vagy írásban előterjeszteni. Az eljárás hivatalból is megindítható.

(2) Amennyiben az e rendeletben szabályozott szociális alapszolgáltatások biztosítása társulás keretében fenntartott intézmény útján történik, az alapszolgáltatás igénybevétele iránti kérelmet a társulás által fenntartott intézmény vezetőjénél lehet szóban vagy írásban előterjeszteni.

(3) A személyes gondoskodást nyújtó szociális alapszolgáltatások igénybevétele önkéntes. Az ellátást igénylő a kérelmét a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI.24.) SzCsM rendelet 1. számú melléklete szerinti formanyomtatványon nyújthatja be.

4. § A kérelmet – ha törvény másként nem rendelkezik – az a szociális hatáskört gyakorló szerv bírálja el, amelynek illetékességi területén a kérelmező lakcíme van. Ha a kérelmezőnek több lakcíme van, az illetékességet az a lakóhely vagy tartózkodási hely alapozza meg, ahol életvitelszerűen lakik.

5. § (1) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező a kérelmében köteles saját, családja, valamint a vele közös háztartásban élő személyek adatairól, jövedelmi és vagyoni viszonyairól nyilatkozni, és az erre vonatkozó – külön jogszabályban, valamint e rendeletben meghatározott – igazolásokat a kérelem benyújtásával egyidejűleg becsatolni.

(2) A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások megállapítása iránti kérelem tartalmazza:

  • a) a kérelmező természetes személyazonosító adatait, lakóhelyét, tartózkodási helyét, társadalombiztosítási azonosító jelét,
  • b) az igényelt szociális ellátás jogosultsági feltételeire vonatkozó adatokat, nyilatkozatokat.

(3) A jövedelemtől függő szociális ellátások esetében a jövedelem típusának megfelelő igazolás vagy annak fénymásolata a jövedelemről tett nyilatkozat melléklete.

(4) A jövedelem igazolható különösen:

  • a) havonta rendszeresen mérhető jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző hónap átlagkeresetéről szóló munkáltatói igazolással,
  • b) álláskeresési ellátás esetén a kérelem benyújtását megelőző hónapban folyósított ellátás igazoló szelvényével, az illetékes munkaügyi központ által kiállított igazolással, ennek hiányában az utolsó havi bankszámla kivonattal,
  • c) a társadalombiztosítás keretében folyósított ellátások esetén a kérelem benyújtását megelőző hónapban folyósított ellátás igazoló szelvényével, ennek hiányában az utolsó havi bankszámla kivonattal,
  • d) családtámogatási ellátás esetén a kérelem benyújtását megelőző hónapban folyósított ellátás igazoló szelvényével, a Magyar Államkincstár által kiállított igazolással, ennek hiányában az utolsó havi bankszámla kivonattal,
  • e) vállalkozó esetén az adóhatóságnak a kérelem benyújtását megelőző gazdasági év személyi jövedelemadó alapjáról szóló igazolásával.

(5) Nincs szükség igazolásra azon adatok tekintetében, amelyek a Hivatal nyilvántartásában fellelhetők, valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény (a továbbiakban: Ket.) 36. § (2)-(3) bekezdésében foglaltak szerint az adat, illetve igazolás beszerezhető.

(6) A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásra vonatkozó kérelem benyújtására, a jogosultság, a jogosultat érintő jog és kötelezettség megállapítására, továbbá a hatósági ellenőrzésre a továbbiakban az Szoctv. és az Ákr. rendelkezéseit kell alkalmazni.

6. § A rendszeres ellátások folyósítása havonta utólag, minden hónap 5-éig, nem rendszeres ellátások folyósítása az ellátást megállapító határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül közvetlen kifizetéssel vagy pénzintézeti átutalás útján történik.

7. § (1) Amennyiben a pénzbeli és természetbeni ellátás iránti kérelemben előadott életkörülmények vizsgálata kapcsán a kérelem megalapozott elbírálása szükségessé teszi, a kérelmezőnél környezettanulmányt kell készíteni.

(2) Nem kell környezettanulmányt készíteni a kérelmezőnél, ha életkörülményeit a Hivatal már bármely ügyben vizsgálta és azokban lényeges változás nem feltételezhető.

II. FEJEZET Pénzbeli ellátások

4. A pénzbeli ellátások formái

8. § Szociális rászorultság esetén a jogosult számára Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület) az Szoctv.-ben és e Rendeletében meghatározott feltételek szerint települési támogatást, rendkívüli települési támogatást nyújt.

5. Települési támogatás

9. § (1) A települési támogatás a Képviselő-testület által adható juttatás.

(2) A települési támogatás formái:

  • a) időskorúak támogatás
  • b) születési támogatás
  • c) 8. osztályosok támogatása
  • d) temetési költségekhez való hozzájárulás
  • e) gyógyszertámogatás
  • f) diétás gyermek étkeztetési támogatása

(3) A Képviselő-testület a települési támogatás megállapítása hatáskörének gyakorlását a (2) bekezdés a—c) pontjai esetében a Polgármesterre, a (2) bekezdés d-e-f) pontjai esetében Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testülete Jóléti Bizottságára (a továbbiakban: Bizottság) ruházza.

10. § (1) A képviselő-testület e Rendelet 9. §-a rendelkezései alapján települési támogatást nyújt.

(2) Települési támogatás keretében nyújtható támogatás különösen

  • a) a 14 év alatti gyermek intézményi gyermekétkeztetés keretében diétás étkezéshez kapcsolódó rendszeres kiadások viseléséhez, amennyiben az az intézményben nem biztosítható, havi rendszerességgel. A támogatás maximális összege havi 8000 Ft.
  • b) a gyógyszerkiadások viseléséhez egyszeri vagy havi rendszerességgel. A havi rendszerességgel nyújtott támogatás maximális összege 4000 Ft.

c)Települési támogatásként 5000 Ft egyszeri támogatás állapítható meg azoknak, akik 2018. december 31. napjáig betöltötték a 65. életévüket.

(3) Települési támogatás nyújtható a gyermek születésekor, „Polgárrá fogadása” alkalmából, amennyiben az egyik szülő táplánszentkereszti lakóhellyel rendelkezik.

(4) Települési támogatás nyújtható a tanévzárás alkalmával az általános iskola 8. osztályát befejező tanuló szülője részére (Útravaló támogatás).

(5) A 10. § (2) bekezdésében foglaltak szerint nyújtható támogatás 10 000 Ft, amely a született gyermek részére nyitott Start számlára kerül átutalásra. A támogatáshoz a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és a Start számla másolatát kell benyújtani.

(6) A 10. §. (3) bekezdésében szabályozott települési támogatás 5 000 Ft.

11. § (1) A jogosultság megállapítására, összegére, felülvizsgálatára, megszüntetésére a Bizottság az Szoctv. és e Rendelet rendelkezéseit alkalmazza.

(2) Települési támogatásra jogosult az a személy, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élő esetén annak 300 %-át.

(3) A települési támogatás egyszeri összegét a rászorultsághoz igazodóan legfeljebb az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegében lehet megállapítani. Különös méltánylást érdemlő esetben az önkormányzati segély összege legfeljebb az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszerese.

(4) A havi rendszerességgel nyújtott települési támogatás havi összege nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegét.

(5) A települési támogatás egészben vagy részben természetben is nyújtható. Természetbeni ellátás lehet különösen az élelmiszer, tüzelő, ruházat, közüzemi díjak kifizetése.

(6) Települési támogatásként elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás nyújtható annak a személynek, aki a meghalt személy eltemettetéséről gondoskodott, és a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregséginyugdíj mindenkori legkisebb összegének 650%-át.

(7) A segély mértéke az eredeti temetési számla költségének 25%-áig terjedhet, de nem lehet kevesebb a helyben szokásos legolcsóbb temetés költségének 10%-ánál. A helyben szokásos, legolcsóbb temetés 150.000 Ft.

(8) A kérelemhez a kérelmező nevére kiállított temetési számlát csatolni kell.

(9) Települési támogatás nyújtható annak a személynek, aki a köznevelési intézménybe járó gyermekére való tekintettel rendszeres gyermekvédelmi támogatásra nem jogosult, és a családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, a gyermek(ek) családban történő gondozásának költségeihez való hozzájárulásként

  • a) a tanköteles gyermekek tanszer, tankönyv ellátásának támogatására;
  • b) a gyermek étkezési támogatására;
  • c) a gyermek köznevelési intézmény, sportegyesület javaslatára a táborozási-nyaralási költségére.

6. Rendkívüli települési támogatás

12. § (1) A képviselő-testület a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint az időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek részére rendkívüli települési támogatást nyújt.

(2) A létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetnek kell tekinteni különösen, ha a kérelmező

  • a) a) váratlan betegség, baleset, orvosi kezelés miatt jelentős jövedelem-kiesést szenved;
  • b) bűncselekmény sértettjeként anyagi segítségre szorul;
  • c) válsághelyzetben lévő várandós anya, aki a segélyt gyermekének megtartása érdekében igényli;
  • d) a segélyt iskoláztatáshoz, a gyermek fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartáshoz, a gyermek családba való visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadásokhoz igényli;
  • e) létfenntartása, megélhetése valamilyen egyéb előre nem látható esemény, elemi kár miatt – önhibáján kívül – veszélyeztetve van, jövedelem-kiesése, váratlan többlet- kiadása keletkezik.

(3) A kérelmezőnek nyilatkoznia kell a kérelem indokául szolgáló tényről, rendkívüli körülményről, az őt ért anyagi veszteségről, jövedelem–kiesésről, és azokat okiratokkal igazolnia kell.

(4) A rendkívüli települési támogatás kérelemre és hivatalból – különösen nevelési-oktatási intézmény, gyámhatóság vagy más családvédelemmel foglalkozó intézmény, illetve természetes személy vagy a gyermekek érdekeinek védelmét ellátó társadalmi szervezet kezdeményezésére – is megállapítható.

(5) A rendkívüli települési támogatás hatáskörének gyakorlását a képviselő-testület a Jóléti Bizottságra ruházza át.

III. FEJEZET TERMÉSZETBEN NYÚJTOTT ellátások

7. Köztemetés

13. § (1) A köztemetést az Önkormányzat az Szt-ben foglalt szabályok alapján biztosítja.

(2) Különös méltánylást érdemlő egyedi esetben, kérelemre, a Képviselő-testület a megtérítési kötelezettség alól részben vagy egészben mentesítheti az eltemettetésre kötelezett személyt.

8. Szociális szolgáltatások

14. § (1) A Képviselő-testület a szociális alapszolgáltatások közül a Táplánszentkereszti Mikrotérségi Társulás által fenntartott Gyöngyös-Sorok menti Szociális Alapellátó közreműködésével biztosítja

  • a) az étkeztetést,
  • b) a házi segítségnyújtást,
  • c) a családsegítést.

(2) A Képviselő-testület a szociális szolgáltatások közül a Szombathelyi Forrásközpont Nonprofit Kft. közreműködésével biztosítja:

  • a) a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást,
  • b) a közösségi ellátásokat,
  • c) a támogató szolgáltatást és
  • d) egyes személyes gondoskodás keretébe tartozó szakosított ellátásokat.

IV. FEJEZET A társulásos formában ellátott szociális szolgáltatásokra vonatkozó speciális szabályok

9. Étkeztetés

15. § (1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkeztetéséről kell gondoskodni, akik azt önmaguk, illetve eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük miatt.

(2) Az (1) bekezdés alapján szociálisan rászorultnak minősül

  • a) a nyugdíjas, ideértve a rokkantsági nyugdíjast és a baleseti járadékost,
  • b) a rehabilitációs járadékban részesülő,
  • c) a rendszeres szociális járadékos,
  • d) a rendszeres szociális segélyezett,
  • e) a mozgássérült,
  • f) aki pszichiátriai vagy szenvedélybetegsége miatt saját étkeztetéséről gondoskodni nem tud,
  • g) a hajléktalan.

10. Házi segítségnyújtás

16. § (1) Házi segítségnyújtásról az Önkormányzat az Szt-ben és a vonatkozó szakmai előírások alapján gondoskodik.

(2) A házi segítségnyújtás iránti kérelmet az intézmény vezetőjének kell benyújtani.

11. Családsegítés

17. § (1) A családsegítésről az Önkormányzat az Szt-ben és a vonatkozó szakmai előírások alapján gondoskodik.

(2) Az ellátás iránti kérelmet a kérelmezőnek az intézményvezetőnek kell benyújtania.

(3) Az ellátás iránti kérelemről az intézmény vezetője dönt.

12. A térítési díjak megállapítására vonatkozó szabályok

18. § A szociális alapszolgáltatások személyi térítési díját a társult formában fenntartott intézmény állapítja meg a vonatkozó jogszabályok alapján, Táplánszentkereszt község Önkormányzata külön rendelete alapján.

13. Az intézményvezető és az ellátást igénybe vevő között kötendő megállapodás

19. § Az intézményvezető az intézményi ellátás igénybevételekor írásban megállapodást köt a szolgáltatásban részesülő személlyel, illetve törvényes képviselőjével. A megállapodásban ki kell térni az Szoctv. 94/C. §-ában foglaltakon túl az alábbiakra is:

  • a) étkeztetés esetén az étkeztetés módjára,
  • b) házi segítségnyújtás esetén a segítségnyújtás tartamára, időpontjára,
  • c) a személyi térítési díj összegére és a megfizetés időpontjára, módjára,
  • d) az ellátástól való távolmaradás esetén (pl. betegség, kórházi ápolás, elutazás) az előzetes bejelentési kötelezettség szabályaira,
  • e) az ellátás megkezdésének időpontjára,
  • f) az ellátás megszüntetésének eseteire vonatkozó figyelmeztetésre,
  • g) a döntések elleni jogorvoslat módjára.

14. Az intézményi jogviszony megszűnése

20. § (1) Az intézményi ellátás megszűnik az Szoctv. 100. § és 101. §-ában foglalt esetekben és módon.

(2) Az étkeztetés ellátás megszűnik, ha az igénylő

  • a) a térítési díjat 2 hónapon keresztül nem fizeti ki, kivéve, ha ingyenes ellátásban kell részesíteni,
  • b) a szolgáltatást 2 hónapon keresztül nem veszi igénybe,
  • c) elhalálozik,
  • d) kéri az ellátás megszüntetését.

(3) Az étkeztetés megszüntetése az intézményvezető hatásköre.

15. Szociálpolitikai kerekasztal

21. § (1) A helyi szociálpolitikai kerekasztal feladata a Képviselő-testület által jóváhagyott szolgáltatástervezési koncepcióban meghatározott célkitűzések, fejlesztések megvalósulásának, végrehajtásának folyamatos figyelemmel kísérése.

(2) A helyi szociálpolitikai kerek asztal tagjai:

  • a) Táplánszentkereszt község polgármestere és jegyzője,
  • b) a Jóléti Bizottság elnöke,
  • c) a szociális feladatok ellátását végző ügyintéző,
  • d) a település védőnője,
  • e) a település háziorvosa,
  • f) A Hét Kastély Kertje Művészeti Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője és gyermekvédelmi felelőse
  • g) a Táplánszentkereszti Mikrotérségi Társulás intézményének vezetője
  • h) Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola igazgatója, gyermekjóléti felelőse és iskolai szociális munkása.

16. Záró rendelkezések

22. § Ez a rendelet 2021. szeptember 1-jén lép hatályba.

1. melléklet

KÉRELEM

Rendkívüli települési és települési támogatás igényléséhez

I. A kérelmező személyes adatai:

Neve:

Születési neve:

Születési helye, ideje:

Anyja neve:

Állandó lakóhelye:

Tartózkodási helye:

Családi állapota:

TAJ száma:

Telefonszáma:

E-mail címe:

II. Kérelmezővel egy háztartásban élők személyi adatai:

Neve

Születési helye, ideje

TAJ száma:

Anyja neve


III. Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a vele közös háztartásban élő személyek havi jövedelme forintban:

A.

B.

C.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A kérelmezővel közös háztartásban élő további személyek

1.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó
ebből: közfoglalkoztatásból származó

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem

7.

Összes jövedelem

IV. Az egy főre jutó jövedelem: ……………………………………… Ft/hó (ügyintéző tölti ki)

V. A rendkívüli települési támogatás megállapítását:

a.) létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzet:

¨ váratlan betegség, orvosi kezelés miatt jelentős jövedelemkiesés következett be

¨ bűncselekmény sértettjeként anyagi segítségre szorul

¨ válsághelyzetben lévő várandós anya,gyermekének megtartása érdekében

¨ gyermek iskoláztatásához,fogadásának előkészítéséhez, a nevelésbe vett gyermek családjával való kapcsolattartáshoz, a gyermek családba történő visszakerülésének elősegítéséhez kapcsolódó kiadásai

¨ elemi kár vagy valamilyen egyéb előre nem látható esemény miatti jövedelem kiesés, többlet-kiadás

b.) létfenntartási gondok:

¨ élelmezés

¨ ruházkodás

¨ tüzelőanyag hiánya

¨ a közüzemi szolgáltatás megszűnésének veszélye

¨ a lakhatás elvesztésének veszélye

miatt kérelmezem.

VI. Települési támogatás megállapítását :

¨ időskorúak támogatása

¨ születési támogatás

¨ 8. osztályosok támogatása

¨ temetési költségekhez való hozzájárulás

¨ gyógyszertámogatás

¨ diétás gyermek étkeztetési támogatása

tekintetében kérelmezem.

*a kérelem indokát/ait a x-el kell megjelölni

Indokaim:

………………………………………………………………...............................................................................

………………………………………………………………...............................................................................

………………………………………………………………...............................................................................

………………………………………………………………...............................................................................

………………………………………………………………...............................................................................

………………………………………………………………...............................................................................

………………………………………………………………...............................................................................

Kelt: …………………………………., ……. év .…………. hó …… nap

…………………………………………
kérelmező aláírása



NYILATKOZAT I.

Tudomásul veszem, hogy családom jövedelmi viszonyaira vonatkozó adataim valódiságát a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban Szoc. tv.) 10. § (3) bekezdése alapján az önkormányzat az állami adóhatóság illetékes igazgatósága útján ellenőrizheti.

Hozzájárulok személyes és különleges adataim, közeli hozzátartozóim személyes adatai kezeléséhez és az eljáró hatóság felé továbbításához a jogosultság megállapítása és teljesítése céljából.

Hozzájárulok ahhoz, hogy amennyiben az önkormányzat vitatja a – pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III.27.) Korm. rendelet 1. számú melléklete szerinti – csatolt vagyonnyilatkozatban foglaltak becsült értékeként közölt értéket, azt hivatalból állapítja meg.

Vállalom, hogy a jogosultságot érintő lényeges tények, körülmények megváltozásáról 15 napon belül értesítem az ellátást megállapító szervet.

Tudomásul veszem, hogy a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybevett ellátást vissza kell visszafizetni a Ptk. 232. § (3) bekezdésében meghatározott kamattal megemelt összegben.

Kelt: …………………………………., ……. év .…………. hó …… nap

…………………………………………
kérelmező aláírása

A kérelemhez mellékelni kell:

1. Jövedelemigazolásokat:

· havi rendszeres jövedelmeknél a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelméről

· nem havi rendszerességgel szerzett, illetve vállalkozásból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtásának hónapját közvetlenül megelőző tizenkét hónap alatt szerzett jövedelem egyhavi átlagáról.

2. amennyiben temetési költségekhez kéri a hozzájárulást, úgy eredeti temetési számlát és a halotti anyakönyvi kivonat másolatát

Jogosultsági Feltétel

Rendkívüli települési támogatás a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, vagy az időszakosan, vagy tartósan létfenntartási gonddal küzdő személyek vagy családok részére nyújtható.

Munkahelyi igazolás

(Kérelmező)

Munkahely neve:

Munkahely címe:

Igazolom, hogy .......................................................................................…………………………..……...…….

(sz.: ...........................................…………………………...... a.n.: .................................……….......................)

nevű dolgozónk …....... év ...........….. hó ......... nap óta áll alkalmazásunkban.

(Kérjük feltüntetni GYÁS, GYED, GYES kezdő időpontját: ................ év .................. hó ........ nap.

Megszűnésének várható idejét : ................ év .................. hó ........ nap.)

Havi nettó keresete:

A jövedelmet terhelő letiltás havi összege:

A levonásra kerülő havi gyermektartásdíj:

Egyéb rendszeres havi nettó juttatás:

Egyéb nem havi rendszeres juttatás a megelőző 12 hónapban,
és annak egyhavi átlaga:

Kelt: …………………………………., ……. év .…………. hó …… nap

…………………………………………
munkáltató aláírása


Munkahelyi igazolás

Munkahely neve:

Munkahely címe:

Igazolom, hogy .......................................................................................…………………………..……...…….

(sz.: ...........................................…………………………...... a.n.: .................................……….......................)

nevű dolgozónk …....... év ...........….. hó ......... nap óta áll alkalmazásunkban.

(Kérjük feltüntetni GYÁS, GYED, GYES kezdő időpontját: ................ év .................. hó ........ nap.

Megszűnésének várható idejét : ................ év .................. hó ........ nap.)

Havi nettó keresete:

A jövedelmet terhelő letiltás havi összege:

A levonásra kerülő havi gyermektartásdíj:

Egyéb rendszeres havi nettó juttatás:

Egyéb nem havi rendszeres juttatás a megelőző 12 hónapban,
és annak egyhavi átlaga:

Kelt: …………………………………., ……. év .…………. hó …… nap

…………………………………………
munkáltató aláírása