Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2022. (V. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

A személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjakról szóló 2/2014.(III.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 07. 01
A személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéért fizetendő térítési díjakról szóló 2/2014.(III.28.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz, a 2. §-hoz és az 1–3. melléklethez
Táplánszentkereszt község Önkormányzata a Gyöngyös-Sorok menti Szociális Alapellátó konyhája által biztosított szociális étkeztetés térítési díjának emelését a rendelet-tervezet mellékletében meghatározottak szerint 500 Ft-ról 750 Ft-ra javasoljuk módosítani.
Az önköltségszámítás szerint a megállapítható térítési díj 766 Ft, ebből bruttó 750 Ft-ban javasoljuk a térítési díjat megállapítani.
A nyersanyagköltség bruttó 470 Ft a rezsiköltség pedig 280 Ft.
A társulásban részt vevő önkormányzatok képviselőtestületeinek javaslata és az önköltségszámítás alapján került megállapításra a települések tekintetében a térítési díj összege 755 Ft-ban.
Vasszilvágy részéről javaslat a díj emelésére nem érkezett.
A rendelet hatálybalépését 2022. július 1. napjától határoztuk meg, tekintettel arra, hogy jelenleg még fennáll a veszélyhelyzet alatti díjemelési tilalom.
A nyersanyagárak, rezsiköltségek, bérek emelkedése hatalmas terhet ró az önkormányzatra. A jelenlegi nyersanyagköltségből megfelelő mennyiségű és minőségű étkeztetést biztosítani nem lehet. Tisztelettel kérjük a tervezet átgondolását és támogatását.