Táplánszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2022. (VI. 1.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról

Hatályos: 2022. 06. 02
az Önkormányzat 2021. évi zárszámadásáról
Részletes indokolás
Az 1–6. §-hoz és az 1. melléklethez
Az Áht. előírásai alapján a Zárszámadást a tárgyévet követő május hó 31. napjáig kell az Önkormányzat képviselőtestületének elfogadnia.
A költségvetés végrehajtásáról szóló beszámoló, a központi költségvetésből kapott támogatások, normatívák elszámolásának határideje a Magyar Államkincstár felé március vége volt. Ezen adatszolgáltatásnak a hivatal maradéktalanul eleget tett.
Ennek alapján terjesztjük a rendelet-tervezetet a képviselőtestület elé. Tartalmazza a 2021. évi költségvetés főösszegét, a költségvetési bevételeket és kiadásokat, megbontva a működési és felhalmozási bevételekre és kiadásokra, a kiemelt előirányzatok összegét, a költségvetési egyenleg összegét, valamint a maradvány összegét.
A rendelet-tervezet szöveges részében szereplő mellékleti hivatkozások részleteiben, összegszerűségében mutatják be a kötelező előírásoknak megfelelően az önkormányzat 2021. évi gazdálkodását a tervezett, módosított és teljesített előirányzatokkal.
Tartalmazza az önkormányzat bevételeit és kiadásait részletezi, figyelembe véve a Segesdi Tündérkert Óvoda és Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal bevételeit és kiadásait.
A 3. §-hoz
A több éves kihatással járó feladatokat határozza meg.
A 4. §-hoz
Az önkormányzat és költségvetési szervei 2020. évi maradványának összegét tartalmazza.
Az 5. §-hoz
Az önkormányzat adósságállományát határozza meg.
A 6. §-hoz
Az önkormányzat 2020. december 31-i állapot szerinti vagyonának mérlegadatok szerinti összegét tartalmazza.
A 7. §-hoz
A képviselő-testület által, a lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások összegét határozza meg.
A 8. §-hoz
A költségvetési szervek felé a rendelet elfogadásáról, a megállapított maradvány összegéről szóló kiértesítés előírását, valamint a rendelet hatályát állapítja meg.
×
Rendeletkereső
JelmagyarázatLap tetejére
Impresszum