Őriszentpéter Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018. (V. 30.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 15/2014. (XI.25) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2018. 05. 31- 2018. 05. 31

Őriszentpéter Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, továbbá az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



  1. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési szabályzatáról szóló 15/2014. (XI.25.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 4. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) A képviselő-testület a hatáskörgyakorlás átruházásáról az alábbiak szerint rendelkezik:

   a) A polgármester dönt

   aa) a nettó 100.000 Ft-ot meg nem haladó eseti kötelezettségvállalásról,

   ab)  méltányossági közgyógyellátás megállapításáról,

   ac) temetési költségek mérséklése esetén önkormányzati segély megállapításáról,

   ad) újszülöttek támogatásáról és

   ae) szociális étkeztetésről.

   b) Az Ügyrendi és Társadalmi Ügyek Bizottsága dönt

   ba) létfenntartást veszélyeztető esetben önkormányzati segély megállapításáról,

   bb) beiskolázásra kért önkormányzati segély elbírálásáról és

   bc) természetben nyújtott segély megállapításáról.”



  1. §  A Rendelet 23. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„23. §

A rendeletalkotási eljárás főbb szabályai


(1) Az önkormányzati rendelet alkotását kezdeményezheti:

a) a képviselő-testület tagja,

b) az önkormányzati bizottság elnöke,

c) a jegyző,

d) a település társadalmi, érdekképviseleti és más civil szervezeteinek vezetői.

(2) A képviselő a képviselő-testület ülésén az önkormányzati rendelet tárgyának, a szabályozás céljának megjelölésével, a szabályozás lényegi tartalmi elemeinek ismertetésével és indokolással ellátva kezdeményezheti rendelet megalkotását.

(3) A kezdeményezést a polgármesternek kell benyújtani.

(4) A kezdeményezés törvényességével kapcsolatban a jegyző állást foglal. A kezdeményezés alapján a jegyző a rendelettervezetet a soron következő rendes képviselő-testületi ülésre előkészíti, vagy amennyiben azt állapítja meg, hogy a rendelet megalkotása Alaptörvénybe vagy más jogszabályba ütközik, e tényről tájékoztatja a képviselő-testületet.

(5) A rendelet kihirdetése a Hivatal épületében található hirdetőtáblán történő kifüggesztéssel történik. A rendeleteket a Hivatal tartja nyilván.


  1. § A Rendelet 25-44.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„25. §

A jegyzőkönyv


(1) A képviselő-testületi ülésről 2 példányban kell jegyzőkönyvet készíteni, melyet a Hivatalban kell megőrizni. A jegyző a jegyzőkönyvet és mellékleteit elektronikus úton küldi meg a Vas Megyei Kormányhivatal részére.

     (2) A képviselő-testület üléséről készített jegyzőkönyvhöz csatolni kell a meghívót és a mellékleteit, az elfogadott rendeleteket, a jelenléti ívet. A képviselő kérelmére az írásban is benyújtott hozzászólást mellékelni kell a jegyzőkönyvhöz.


26. §

A Képviselő-testület bizottságai


     (1) A képviselő-testület 2 állandó bizottsága:

     a) Pénzügyi, Műszaki és Területfejlesztési Bizottság, tagjainak száma: 5 fő.

     b) Ügyrendi és Társadalmi Ügyek Bizottsága, tagjainak száma: 5 fő.

     (2) A képviselő-testület állandó bizottságainak feladatkörét a 2. melléklet tartalmazza.

     (3) A bizottság határozatképességére és határozathozatalára a képviselő-testületre vonatkozó szabályokat kell alkalmazni.


27. §

Az összeférhetetlenség


     (1) Az összeférhetetlenség megállapítására irányuló kezdeményezést a polgármesternek címezve a Hivatalhoz írásban kell benyújtani, megjelölve annak okát.

     (2) A polgármester a kezdeményezést 5 munkanapon belül köteles a Bizottság elnöke - akadályoztatása esetén az egyik bizottsági tag - részére átadni.

     (3) A Bizottság az átvételt követő 10 napon belül köteles az összeférhetetlenség megállapítására irányuló kezdeményezést kivizsgálni, s annak megállapításáról a kezdeményezést követő képviselő-testületi ülésen - de legkésőbb a kezdeményezést követő 30 napon belül - döntés céljából a Képviselő-testületet tájékoztatni.

     (4) A Bizottság ülésére meg kell hívni az érintett felet, valamint a kezdeményezést benyújtót.

     (5) A jegyző köteles az összeférhetetlenségre vonatkozó iratokat elkülönítetett kezelni a Hivatalban e célra kijelölt helyen, továbbá gondoskodni az adatvédelmi szabályok betartásáról.


28. §

Ideiglenes (ad-hoc) bizottságok


     (1) A Képviselő-testület indokolt esetben, meghatározott feladat ellátására ideiglenes bizottságot hozhat létre. Az ideiglenes bizottság megbízatása feladatának elvégzéséig, illetőleg az erről szóló jelentésének a Képviselő-testület által történő elfogadásáig tart.

     (2) A bizottság a belső működési szabályaira a képviselő-testület állandó bizottságaira vonatkozó szabályok irányadóak.

     (3) Az ideiglenes bizottság alakításáról rendelkező határozatnak tartalmaznia kell:

     a) a bizottság alakításának célját és konkrét feladatait,

     b) az elnök és a bizottsági tagok nevét,

     c) feladat elvégzésére megállapított határidőt vagy feltételt.


29. §

A polgármester


     (1) A polgármester egy személyben képviselheti az Önkormányzatot. A polgármester tagja a Képviselő-testületnek, a Képviselő-testület határozatképessége, döntéshozatala, működése szempontjából települési képviselőnek tekinthető.

     (2) A polgármester megbízatását főállásban látja el; illetményét, illetve költségátalányát egyéb juttatásait, jutalmát a Képviselő-testület határozza meg.


30. §

Az alpolgármester


     (1) A képviselő-testület a települési képviselők közül egy fő alpolgármestert választ, aki társadalmi megbízatásban látja el feladatait.

     (2) Az alpolgármesterre megfelelően irányadók a polgármesterre vonatkozó szabályok.

     (3) Tartós akadályoztatásnak minősül:

     a) 30 napot meghaladó távollét pl: betegség, külszolgálat stb.

     b) büntető vagy egyéb eljárás miatti tisztségből való felfüggesztés.


31. §

A közös önkormányzati hivatal jegyzője


     (1) A jegyző

     a) ellátja a megállapodás szerint érintett Képviselő-testületek, bizottságok és képviselők működésével kapcsolatos igazgatási teendőket;

     b) előkészíti a polgármester hatáskörébe utalt államigazgatási döntéseket, gondoskodik azok végrehajtásáról;

     c) köteles a Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó települések Képviselő- testületi ülésein részt venni, és ott a szükséges felvilágosításokat megadni.

     (2) A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatásuk esetére hat hónap időtartamra a jegyzői feladatokat az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal igazgatási osztályvezetője látja el.

     (3) A jegyző szóban jelzi a képviselő-testületnek, a képviselő-testület szervének és a polgármesternek, ha a döntésük, működésük jogszabálysértő. Amennyiben a jogsértő állapot nem kerül megszüntetésre, úgy köteles véleményét írásban benyújtani.


32. §

Az Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal


     (1) A képviselő-testület Őriszentpéteri Közös Önkormányzati Hivatal elnevezéssel - egységes hivatalt működtet.

     (2) A Képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyek előkészítésére, az önkormányzati döntések végrehajtására, a testületek működésével kapcsolatos adminisztratív feladatok és a jogszabályokban előírt államigazgatási feladatok ellátására létrehozott egységes hivatal - a közös önkormányzati hivatal - működésével kapcsolatos részletes szabályokat a Közös Önkormán


33. §

A társulások


Az Önkormányzat a feladatainak hatékonyabb, célszerűbb, gazdaságosabb és ésszerűbb megoldása érdekében társulásokban vehet részt. - Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás - Katica Óvoda Társulás - Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény.



34. §

Helyi népszavazás, népi kezdeményez Lakossági fórumok, közmeghallgatás



     (1) A Képviselő-testület szükség szerint, de legalább évente egy esetben közmeghallgatást tart.

     (2) A közmeghallgatás fontosabb szabályai:

     a) a közmeghallgatás alkalmával az állampolgárok és a településen működő társadalmi szervezetek, egyesületek, civil szerveződések képviselői közérdekű ügyben a Képviselő-testülethez, az egyes települési képviselőkhöz, a polgármesterhez, alpolgármesterhez vagy a jegyzőhöz kérdéseket intézhetnek, illetőleg közérdekű javaslatokat tehetnek;

     b) a közmeghallgatás helyéről, idejéről, az esetleges ismertetésre vagy tárgyalásra kerülő tárgykörökről a lakosságot a Meghívó az Önkormányzat hirdetőtábláin történő kifüggesztése útján a rendezvény előtt legalább 5 nappal tájékoztatni kell;

     c) a közmeghallgatásra a Képviselő-testület működésére vonatkozó szabályok az irányadóak.

     (3) A Képviselő-testület a lakosság szélesebb körét érintő ügyekben lakossági fórumot tarthat, amennyiben arról a Képviselő-testület dönt.

     (4) A lakossági fórum időpontjáról és tárgyáról a lakosságot a Meghívó az Önkormányzat hirdetőtábláján történő kifüggesztése útján a rendezvény előtt legalább 5 nappal tájékoztatni kell.


35. §

Az Önkormányzat gazdálkodásának ellenőrzése


     (1) Az önkormányzat a belső pénzügyi ellenőrzését a külön jogszabályok szerinti folyamatba épített, előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés (FEUVE) és belső ellenőrzés útján biztosítja.

     (2) A FEUVE rendjéről a jegyző által készített külön szabályzat rendelkezik.

     (3) Az önkormányzat a belső ellenőrzést megbízott belső ellenőr útján biztosítja.


36. §

Záró rendelkezések


     (1) Jelen rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba.

     (2) Jelen rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Őriszentpéter Város Önkormányzatának a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III.2.) önkormányzati rendelete.”



  1. § A Rendelet 2. melléklete helyébe az 1. melléklet lép:


  1. § A Rendelet 18. §-a az alábbiakkal egészül ki:


„(3) Amennyiben a képviselő valamely ügyben elmulasztja személyes érintettségének bejelentését, és a mulasztó képviselő személyes érintettségét bármely önkormányzati képviselő a döntés meghozatalától számított hat hónapon belül jelentheti be, a képviselő-testület dönt az érintett önkormányzati képviselő kizárásáról. Amennyiben a képviselő-testület az önkormányzati képviselőt kizárja, és a hiányzó szavazat miatt a döntés érvénytelensége következik be, az ügyben korábban meghozott határozatát hatályon kívül helyezi, és az ügyet újratárgyalja.”



  1. § Hatályát veszti a Rendelet 25. § (1), (4), (5) és (6) bekezdése.



  1. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.



Őriszentpéter, 2018. május 29.





Őr Zoltán

polgármester



Tóth Jenő

jegyző





Kihirdetési záradék:


A rendelet 2018.május 30. napján kihirdetésre került.




                                                             Tóth Jenő

                                                              jegyző









  1. melléklet a 4/2018 (V.30.) önkormányzati rendelethez




1./ Pénzügyi, Műszaki és Területfejlesztési Bizottság feladatköre:

  1. Az önkormányzat pénzügyi, műszaki és területfejlesztési kihatással járó döntéseit megelőző véleményalkotás, javaslattétel,
  2. költségvetési koncepció, költségvetési rendelet és módosítások, intézményi költségvetések véleményezése,
  3. Önkormányzati beruházásokkal kapcsolatos döntés előkészítés, véleményezés, a beruházások bonyolításának segítése,
  4. A település kommunális környezetvédelmi műszaki ügyeivel kapcsolatos javaslattétel döntés előkészítés testületi anyag véleményezése.


2./ Ügyrendi és Társadalmi Ügyek Bizottsága feladatköre és átruházott ügyekben hatásköre:

  1. a közoktatással, közművelődéssel, a sporttal és az idegenforgalommal kapcsolatos önkormányzati feladatok ellátásában, döntés előkészítésében való közreműködés, véleményalkotás,
  2. a városban megrendezésre kerülő kulturális és egyéb rendezvények, ünnepségek előzetes koordinációjában való részvétel,
  3. véleményezi a lakásépítési és lakásvásárlási támogatás iránt benyújtott kérelmeket, javaslatot tesz a testületnek a támogatás mértékére vonatkozóan,
  4. előkészíti és véleményezi a szociális étkeztetési térítési díjak megállapítására vonatkozó rendelettervezetet,
  5. vagyonnyilatkozatok kezelése,
  6. méltatlansági eljárás ügyeiben eljár
  7. ügyrendi kérdésekben előzetes állásfoglalás, javaslattétel,
  8. ellátja a titkos szavazások során a szavazatszámláló bizottsági feladatokat,
  9. ellátja az SZMSZ felülvizsgálatát,
  10. a helyi önkormányzati képviselők jogállásának egyes kérdéseiről szóló 2000. évi XCVI. tv. 9. § (2) bekezdése alapján a polgármester összeférhetetlenség megállapítására irányuló kezdeményezésének kivizsgálása.
  11. A képviselő-testület által átruházott hatáskörben dönt az SZMSZ 4.§ (2) bekezdés b) pontjában meghatározott segélykérelmekről.