Jánosháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/1999. (VIII.1.) önkormányzati rendelete

A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról és az állatok tartásáról, a közterület használatról és a közterület használati díj megállapításáról

Hatályos: 2024. 03. 28

Jánosháza Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/1999. (VIII.1.) önkormányzati rendelete

A helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról és az állatok tartásáról, a közterület használatról és a közterület használati díj megállapításáról

2024.03.28.

A Jánosháza Nagyközség Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 16. §. /1/ bekezdésében kapott felhatalmazás alapján figyelembe véve a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. tv. 46. §. /l/ bekezdés c./ pont és 48. §. /l/ bekezdést, és az állategészségügyről szóló 1995. évi XCI tv. valamint egyes helyi közszolgáltatások igénybevételéről szóló 1995. évi XLII. törvény 4. §. /4/ bekezdését Jánosháza nagyközség tiszta, esztétikus képének, valamint a környezet rendjének és tisztaságának kialakítása, fenntartása, és védelme érdekében ismerve a környezet állapotának egyre rosszabbodó helyzetét a helyi körülményeket figyelembe véve az 1995. LIII. tv. 58. §. /1/ bekezdésére figyelemmel az alábbi rendeletet /továbbiakban: R/ alkotja:

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. §1

II. Fejezet

Környezetvédelmi feladatok

A föld védelme

2. §2

A vizek védelme

3. §3

A levegő védelme

4. §4

Zaj és rezgés elleni védekezés

5. § (1)5 A város közigazgatási területe zajvédelmi szempontból a következőkben megjelölt övezetekbe nyert besorolást:

a) kiemelten védett övezet

b) védett övezet

c) általános övezet

d) egyéb övezet

(2)6 Az egyes területek övezetbe sorolását és a zajterhelési határértékeket az 1. melléklet tartalmazza.

(3)7

6. § (1) Többlakásos lakóépületben, a rendelet hatálya alá tartozó létesítményekben használt hangosító berendezés működtetésekor, és e létesítmények tevékenységéből eredő, a szomszédos lakás-használatú ingatlanba az épületen átszűrődő állandó zaj

a) éjszaka (22-06 óráig) 30 dB

b) nappal (06-22 óráig) 40 dB

(2) A rendelet hatálya alá tartozó létesítmények tevékenységéből eredő zajszint megállapításánál, illetve e létesítményekben használt hangosító berendezés működtetésekor a szabadban, lakó- vagy intézményterület zajtól védendő homlokzatai előtt 2 m távolságban, és az épületek közötti, emberi tartózkodásra, pihenésre szolgáló területeken a terület belsejében és határán mért zajterhelési irányértéket kell figyelembe venni.

(3) A lakóépületek helyiségeiben a mérési pontokat a helyiség falaitól legalább 0,5 m távolságban kell elhelyezni úgy, hogy a mérési pontok távolsága az ablaktól 1 m-nél nem kevesebb.

(4)8 Közterületre irányuló hangszórós tevékenység és zeneszolgáltatás közösségi érdekű rendezvényen végezhető.

(5) E rendelet alkalmazásában hangosító berendezés bármilyen hangszóró vagy műsorforrás.

(6)9

III. Fejezet

Köztisztasági feladatok

Az ingatlanok és közterületek tisztántartása

7. §10

8. §11

9. § (1)12 Az üzlet, vendéglátóegység, elárusítóhely előtt a szemétgyűjtő tartályok elhelyezése és tisztántartása az egység üzemeltetőjének a feladata.

(2)13

(3)14

9/A. §15

Az ingatlantulajdonosok feladata az ingatlanokkal kapcsolatban

10. §16

Fák cserjék telepítési távolsága

11. § (1)17 A város területén telepített növények legkisebb ültetési távolsága belterület esetén az ingatlan határától:

a) lágyszárú 0,6 méternél alacsonyabb növény esetén nincs meghatározva

b) lágyszárú 0,6 méternél magasabbra növő, valamint szőlő és 3 méternél magasabbra nem növő gyümölcs és egyéb bokor esetén 0,5 méter

c) 3 méternél magasabbra nem növő gyümölcs és egyéb fa esetében 1,00 méter

d) 3 méternél magasabbra növő gyümölcs fa esetén 2,00 méter

e) 3 méternél magasabbra növő egyéb fa, valamint gyümölcs és egyéb bokor esetén 3,00 méter

(2)18 A város területén telepített növények legkisebb ültetési távolsága külterület esetén az ingatlan határától:

a) gyümölcsfaiskola nevelés alatt álló növény, továbbá szőlő, egres, ribizli és málna esetében 0,80 méter

b) minden egyéb gyümölcsbokor 2,00 méter

c) birs, naspolya, birsalanyra oltott körtefa esetében 2,50 méter

d) törpealanyra oltott almafa, továbbá meggy-, szilva- és mandulafa esetében 3,50 méter

e) vadalanyra oltott alma-, körte-, továbbá kajszifa esetében 4,00 méter

f) cseresznyefa esetében 5,00 méter

g) dió- és gesztenyefa, továbbá minden fel nem sorolt gyümölcs valamint egyéb fa esetében 8,00 méter

(3) külterületre telepített cserjék és egyéb bokrok esetén

a) 1 méternél magasabbra nem növő cserjék és egyéb bokrok esetén 0,80 méter

b) 2 méternél magasabbra nem növő cserjék és egyéb bokrok esetén 1,20 méter

c) 2 méternél magasabbra növő cserjék és egyéb bokrok esetén 2,00 méter

Röplapok plakátok elhelyezése

12. § (1) A röplapok utcai terjesztői kötelesek - a terjesztést követően - a röplapok szétszóródásával keletkező hulladék eltakarításáról gondoskodni.

(2)19 Hirdetményt, plakátot kizárólag a város hirdetőtábláin, vagy e célra kijelölt helyen lehet elhelyezni.

(3) A hirdetmények, plakátok eltávolítása annak a feladata, aki azt a hirdetőtáblán elhelyezte, illetve elhelyeztette. Amennyiben ennek a kötelezettségének nem tesz eleget, költségére az önkormányzat végezteti el a plakátok eltávolítását.

13. §

14. §

A közterületek használata

15. § (1) A közterületek rendeltetésüknek megfelelő használata, a rájuk vonatkozó hatósági előírások és engedélyek szerint bárkit megillet.

(2)20 A közterület rendeltetéstől eltérő célra történő használata önkormányzati hatósági engedély (továbbiakban: engedély) birtokában történhet.

(3) Az engedélyt a polgármester adja ki.

(4)21

(5)22

15/A. § (1)23 A közterület rendeltetéstől eltérő célú használatáért a 2. mellékletben meghatározott esetekben díjat kell fizetni. A díj összegét, megfizetésének módját és határidejét az engedély tartalmazza.

(2)24 Közterület használati engedély határozott időre adható, melynek legrövidebb időtartama egy nap, leghosszabb időtartama pedig egy év. Az engedély időtartamát napokban vagy hónapokban kell megállapítani.

(3)25 Mentes a közterület-használati díj fizetés alól az a kereskedő, aki a kereskedelmi tevékenységet a településen megrendezett városnap vagy egyéb fesztivál területén a városnap vagy a fesztivál napján végzi.

(4)26 Nem adható közterület-használati engedély annak a személynek, akinek közterület-használati díj hátraléka áll fenn.

(5)27

(6) A közterületet igénybe vevő a használat után köteles az eredeti állapotot helyreállítani, vagy ha ez nem lehetséges, az okozott kárt a 7. számú mellékletben foglaltak szerint megtéríteni.

15/B. § (1) Vissza kell vonni az engedélyt, ha az engedélyes

a)28

b) a közterületet nem az engedélyben meghatározott célra, az ott meghatározott módon használja,

c) az engedélyben meghatározottnál nagyobb területet foglal el, vagy

d) a közterület használat díját az előírt határidőre nem fizette meg.

(2) A visszavonásra akkor kerülhet sor, ha az engedélyes a szabálytalanságot írásbeli felszólítást követően sem szünteti meg.

16. § (1)29 A városban a vándorárusok kötelesek az árusítóhelyek környékét állandóan tisztán tartani, az árusításból keletkezett hulladékot összegyűjteni és annak elszállításáról gondoskodni.

(2)30

17. § (1) Szórakozóhely, vendéglátó-ipari egység, kereskedelmi üzlethelyiség és más elárusító hely előtti járdaszakaszon és közterületen szeszes ital fogyasztása tilos. /kivéve a vendéglátóhelyek kerthelységeit/

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott tilalom nem vonatkozik a rendezvények területére, ahol ideiglenes jelleggel engedéllyel kialakítható szeszesital fogyasztási hely.

(3) A (2) bekezdésben engedélyezett árusítás esetén a terület rendezvény utáni takarítását és tisztántartást, a rendezvény befejezése után 1 napon belül saját költségén az köteles elvégezni, vagy elvégeztetni, aki részére az engedélyt kiadták. Amennyiben a terület takarítását a használó nem végzi el, az önkormányzat végezteti el, és a költségeket a használóval megtérítteti.

18. § (1)31 A közúti közlekedésben használt valamint közúti közlekedésben való részvételre alkalmatlan jármű közúton vagy más közterületen nem tárolható.

(2)32

(3)33

(4)34

(5)35

19. §36

Zöld területek fenntartása és kezelése.

20. § (1)37 A város területén lévő zöldterületek, valamint növényzet ápolását és az időszerű növényvédő munkálatokat a tulajdonosok maguk kötelesek elvégezni.

(2)38 A város területén lévő önkormányzati tulajdonú közhasználati parkok építéséről, felújításáról, fenntartásáról, gondozásáról és ápolásáról az önkormányzat gondoskodik.

21. § (1)39

(2)40 A városban a játszóteret és a hozzá tartozó berendezési tárgyakat 14 éven aluli gyermekek használhatják.

(3) Közhasználatú és egyéb zöldterületeken és közkifolyóknál járművet, és egyéb gépet, használati tárgyat mosni, állatot itatni tilos.

(4)41

(5)42

(6)43

(7)44

(8)45

(9)46

Természetvédelmi szabályok

22. §47

IV. Fejezet

Állatok tartása

23. §

24. §

25. §

26. § (1) Többlakásos lakóépületben, vagy közösen használt terület esetében állatot csak a tulajdonos, tulajdonostárs, bérbe- illetve használatba adó, továbbá a többi bérlő, valamint használótárs hozzájárulása esetén lehet tartani.

(2) Lakásbérlet esetén házőrző eb tartásához a tulajdonos /haszonélvező/ és az ingatlan kezelője, társasház esetén pedig valamennyi tulajdonostárs, vagy bérlők többségének előzetes írásbeli hozzájárulása szükséges. A hozzájárulást minden esetben be kell szerezni.

(3) Eb lakáson belüli tartásánál többszintes épületek esetén a közvetlen szomszédok, továbbá az alatta és felette lévő szintszomszédok hozzájárulását minden esetben be kell szerezni.

27. § (1)48

(2)49

(3)50 Ebet játszótérre bevinni, illetve beengedni tilos.

(4)51 Az eb tulajdonos, vagy az eb felügyeletével megbízott más személy köteles gondoskodni arról, hogy az eb a közterületet ne szennyezze. Az eb által a területeken keletkező szennyeződést el kell távolítani.

28. § (1)

(2)

(3)

(4)

(5)52

29. §

30. §

V. Fejezet

Szabálysértési rendelkezések

31. §

32. §

33. § E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. Egyidejűleg hatályát veszti a Köztisztaságról a Környezetvédelemről és az Állattartásról szóló Nagyközségi Közös Tanács 10/1999. (IV.30.) számú önkormányzati rendelettel és a 2/1989 számú rendelettel módosított 1/1988. számú rendelete,valamint a települési szilárd hulladék összegyűjtését és elszállítását és elhelyezését biztosító helyi közszolgáltatásról szóló Jánosháza Nagyközség Önkormányzatának 17/1996. (VIII.16.) számú rendeletével módosított 9/1996. (III.29.) számú rendelete, és a közterület használatról és a közterület használati díj megállapításáról szóló Jánosháza Nagyközség Önkormányzatának 2/1996. (1.18.) számú rendelettel módosított 4/1993. (VII.15.) számú rendelete.


Dr. Gömbös Ferenc s.k.
polgármester

Varga Sándor s.k.
jegyző

2. melléklet53

Közterülethasználati díj fizetéséhez kötött tevékenységek és ezek közterülethasználati díjai

1. Mozgóbolt útján folytatott kereskedelmi tevékenység 15.000,- Ft/hó

2.54 Alkalmi- és mozgóárusítás 1.000,- Ft/m2/nap

4. melléklet55

6. melléklet56

1

Az 1. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 1. pontja hatályon kívül helyezte.

2

A 2. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 2. pontja hatályon kívül helyezte.

3

A 3. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 3. pontja hatályon kívül helyezte.

4

A 4. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 4. pontja hatályon kívül helyezte.

5

Az 5. § (1) bekezdés nyitó szövegrésze a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § a) pontja szerint módosított szöveg.

6

Az 5. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

7

Az 5. § (3) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 5. pontja hatályon kívül helyezte.

8

A 6. § (4) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

9

A 6. § (6) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 6. pontja hatályon kívül helyezte.

10

A 7. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 7. pontja hatályon kívül helyezte.

11

A 8. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 7. pontja hatályon kívül helyezte.

12

A 9. § (1) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

13

A 9. § (2) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 8. pontja hatályon kívül helyezte.

14

A 9. § (3) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 8. pontja hatályon kívül helyezte.

15

A 9/A. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 9. pontja hatályon kívül helyezte.

16

A 10. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 10. pontja hatályon kívül helyezte.

17

A 11. § (1) bekezdés nyitó szövegrésze a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § b) pontja szerint módosított szöveg.

18

A 11. § (2) bekezdés nyitó szövegrésze a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § c) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 12. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

20

A 15. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 11. pontja szerint módosított szöveg.

21

A 15. § (4) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 12. pontja hatályon kívül helyezte.

22

A 15. § (5) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 12. pontja hatályon kívül helyezte.

23

A 15/A. § (1) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg.

24

A 15/A. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 5. §-ával megállapított szöveg. A 15/A. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 15/A. § (3) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 13. pontja hatályon kívül helyezte. A 15/A. § (3) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

26

A 15/A. § (4) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 13. pontja hatályon kívül helyezte. A 15/A. § (4) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

27

A 15/A. § (5) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2024. (III. 27.) önkormányzati rendelete 1. §-a hatályon kívül helyezte.

28

A 15/B. § (1) bekezdés a) pontját a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 14. pontja hatályon kívül helyezte.

29

A 16. § (1) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § d) pontja szerint módosított szöveg.

30

A 16. § (2) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 15. pontja hatályon kívül helyezte.

31

A 18. § (1) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

32

A 18. § (2) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 16. pontja hatályon kívül helyezte.

33

A 18. § (3) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 16. pontja hatályon kívül helyezte.

34

A 18. § (4) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 16. pontja hatályon kívül helyezte.

35

A 18. § (5) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 16. pontja hatályon kívül helyezte.

36

A 19. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 17. pontja hatályon kívül helyezte.

37

A 20. § (1) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § e) pontja szerint módosított szöveg.

38

A 20. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § f) pontja szerint módosított szöveg.

39

A 21. § (1) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 18. pontja hatályon kívül helyezte.

40

A 21. § (2) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 9. § g) pont, 10. § 19. pontja szerint módosított szöveg.

41

A 21. § (4) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 20. pontja hatályon kívül helyezte.

42

A 21. § (5) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 20. pontja hatályon kívül helyezte.

43

A 21. § (6) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 20. pontja hatályon kívül helyezte.

44

A 21. § (7) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 20. pontja hatályon kívül helyezte.

45

A 21. § (8) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 20. pontja hatályon kívül helyezte.

46

A 21. § (9) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 20. pontja hatályon kívül helyezte.

47

A 22. §-t a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 21. pontja hatályon kívül helyezte.

48

A 27. § (1) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 22. pontja hatályon kívül helyezte.

49

A 27. § (2) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 22. pontja hatályon kívül helyezte.

50

A 27. § (3) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

51

A 27. § (4) bekezdése a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 23. pontja szerint módosított szöveg.

52

A 28. § (5) bekezdését a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 24. pontja hatályon kívül helyezte.

53

A 2. melléklet a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

54

A 2. melléklet 2. pontját a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2023. (II. 17.) önkormányzati rendelete 2. §-a iktatta be.

55

A 4. mellékletet a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 25. pontja hatályon kívül helyezte.

56

A 6. mellékletet a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 10. § 26. pontja hatályon kívül helyezte.

57

Az 1. mellékletet a Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 8. § (2) bekezdése iktatta be.