Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 18

Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2023. (II. 17.) önkormányzati rendeletének indokolása

2023.02.18.
az Önkormányzat 2023. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
A költségvetés megalkotásának elsődleges célja, hogy az önkormányzat meghatározza az adott időszakban megvalósításra váró feladatokat és biztosítsa a kötelező és önként vállalt feladatok elvégzéséhez szükséges költségvetési források körét és nagyságrendjét. Továbbá a képviselő-testület fő célja az önkormányzat mindenkori teherbíró képességéhez igazodó, elsődlegesen a közfeladatok ellátásához és a mindenkori társadalmi szükségletek kielégítéséhez szükséges, egységes elveken alapuló, átlátható, hatékony és költségtakarékos működtetése, értékének megőrzése, az önkormányzati vagyon állagának megóvása, védelme, értéknövelő használata, hasznosítása, gyarapítása.
Az önkormányzat 2023. évi költségvetése Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló 2022. évi XXV. törvény és a helyi elképzelések egyeztetésének figyelembevételével készült.
Önkormányzatunk céljai a költségvetési évre:
pénzügyi, gazdasági stabilitás erősítése,
bevételi és kiadási egyensúly fenntartása,
kötelező feladatellátás biztosítása,
előirányzott bevételek teljesítése, kiadások ésszerű tervezése.
A város költségvetése a fenti céloknak megfelelően került összeállításra. A bevételeket a megfogalmazott elvárásoknak megfelelően terveztük, a kiadási oldalon pedig a meglévő kötelezettségek, a képviselő-testület által eddig hozott határozatok, megfogalmazott célok figyelembevételével számoltunk.
Az Önkormányzat kiemelt feladata a település zavartalan működéséhez, üzemeltetéséhez, az önkormányzati tulajdonú intézményhálózat színvonalas működtetéséhez szükséges feltételek biztosítása. Alapvető szempont, hogy az intézmények működtetése, az önkormányzati alapfeladatok ellátása csak takarékosan, hatékonyan történhet. A 2023. évi költségvetési rendelet megalkotása során figyelembe vettük az Áht. és az Ávr. előírásai mellett, az Mötv. rendelkezéseit is.
A helyi önkormányzatok gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Mötv. 111-116. §-ai tartalmazzák. A költségvetési rendelet-tervezet szempontjából a legfontosabb előírások az alábbiak:
az önkormányzati alrendszer költségvetése a központi költségvetéstől elkülönül, ahhoz központi költségvetési támogatásokkal kapcsolódik,
a helyi önkormányzat gazdálkodásának alapja az éves költségvetése, ebből finanszírozza és látja el törvényben meghatározott kötelező, valamint a kötelező feladatai ellátását nem veszélyeztető önként vállalt feladatait. Ezen feladatok ellátásának forrásait és kiadásait a helyi önkormányzat egységes költségvetési rendelete elkülönítetten tartalmazza,
a költségvetési rendeletben működési hiány nem tervezhető,
a helyi önkormányzat a feladatai ellátásának feltételeit saját bevételeiből, más gazdálkodó szervektől átvett bevételekből, valamint központi költségvetési támogatásból teremti meg,
a helyi önkormányzat veszteséges gazdálkodásának következményei a helyi önkormányzatot terhelik, kötelezettségeiért a központi költségvetés nem tartozik felelősséggel,
ha a helyi önkormányzat a költségvetési évre vonatkozóan nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel, nem fogadja el a költségvetési évet megelőző évre vonatkozó zárszámadását, államháztartási beszámolási kötelezettségének vagy vagyon-nyilvántartási kötelezettségének nem tesz eleget, a részére járó egyes támogatások folyósítása az államháztartásról szóló törvényben meghatározottak szerint felfüggesztésre kerül.
Fenti jogszabályoknak megfelelően készítettük el az Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2023. évi költségvetését.
A 22.000,- Ft feletti egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességgel rendelkező önkormányzatok az egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességétől függő mértékű szolidaritási hozzájárulást teljesítenek a központi költségvetésnek. 2023-ban önkormányzatunkat 31.005.279,- Ft összegű szolidaritási hozzájárulás terheli. Ezt az összeget a központi költségvetés részére vonják el az önkormányzatot megillető finanszírozásból.
A kiadási oldal összegének nagyságát a rendelkezésre álló források és a pályázatok összege határozza meg. A 2023. évi költségvetésben alapvető cél az önkormányzati gazdálkodás egyensúlyának a megtartása a pályázatokon elnyert összegek eredményes felhasználása, a pályázatokhoz szükséges önerő biztosítása, a megkezdett pályázatok sikeres befejezése valamint:
a jelenleg fenntartott intézmények költséghatékony működtetése, a magas infláció és a megemelkedett energiaárak kezelése,
a dolgozók részére a garantált bér, illetve garantált bérminimum, kötelező pótlékok biztosítása, a cafetéria juttatás biztosítása, a lehetőségekhez képest versenyképes illetmény biztosítása a hatályos jogszabályok alapján,
a jelenleg biztosított ellátások megtartása, színvonaluk növelése,
a város infrastruktúrájának lehetőség szerinti folyamatos fejlesztése,
hozzájárulni a városban tevékenykedő vállalkozók, cégek munkahelymegtartó, foglalkoztatást és termelést bővítő fejlesztései megvalósításhoz,
a pályázati források maximális kihasználása, a projektek 2023-2024 évi befejezése.
Településfejlesztési célok
a csapadékvíz hálózat felújítása, a pályázat befejezése,
belterületi közutak fejlesztése,
helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése (2 pályázat).
Önkormányzati feladatok
Az önkormányzatoknál maradó feladatok nagyobb részét továbbra is a klasszikus értelemben vett önkormányzati feladatok (igazgatási feladatok, településüzemeltetés, köztemető üzemeltetés, közvilágítás, zöldterület kezelés, városüzemeltetés, gyermekétkeztetés feladatok) teszik ki. E helyi közügyek ellátását a költségvetés 2023. évben általános működési támogatások címen biztosítja.
Tételesen:
Zöldterület gazdálkodásra: 4.318.600 Ft
Közvilágításra: 5.594.500 Ft
Temető üzemeltetésre: 2.255.220 Ft
Közutak üzemeltetése: 2.874.830 Ft
Egyéb önkorm. feladatok: 6.952.400 Ft
Külterülettel kapcs. feladatok: 25.500 Ft
Polgármesteri illetmény kieg: 3.610.011 Ft
Hivatal működési támogatás: 177.972.129 Ft
Gazdálkodásunk pénzügyi kereteit a feladatalapú támogatási rendszer, illetve ennek önkormányzatunk által történt kiegészítése, saját adóbevételeinek nagysága, valamint az előző évi tartalék határozza meg.
Gyermekétkeztetés:
Továbbra is önkormányzati szociális feladat a gyermekétkeztetés. A feladat támogatása a köznevelési ágazat helyett a szociális ágazatnál jelenik meg, mivel az ehhez kapcsolódó előírásokat a gyermekvédelmi törvény határozza meg. A települési önkormányzatokat kötött felhasználású támogatás illeti meg az általuk az óvodai, iskolai gyermekétkeztetés, valamint a rászoruló gyermekek intézményen kívüli étkeztetésének egyes kiadásaihoz az alábbiak szerint.
Önkormányzatunk a gyermekétkeztetés, valamint a szociális étkeztetés feladat ellátásával a Jánosháza Fejlesztéséért Nonprofit Kft-t bízta meg.
A gyermekétkeztetés finanszírozása az alábbiak szerint alakul:
Az intézményi gyermekétkeztetés kapcsán az étkeztetési feladatot ellátók után járó bértámogatás, óvoda és iskola esetében összesen. A dolgozók átlagbérének és közterheinek elismert összege: 2.700.300 forint/számított létszám/év. A jelenlegi szakképzett minimálbér összege 296.400 Ft, amelynek éves összegét járulékkal, cafetériával együtt nem fedezi az állami hozzájárulás. Önkormányzatunk a feladat ellátásra bértámogatásként 16.687.854 Ft összegű állami támogatást kap.
Az intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása
A gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatásának önkormányzatonkénti meghatározásáról és annak összegéről - az önkormányzat 2022. novemberi adatszolgáltatása alapján - a település típusát és az egy lakosra jutó adó erő-képességét is figyelembe véve döntöttek. A Magyar Államkincstár 2023. évi költségvetést megalapozó felmérőlapja alapján önkormányzatunknak 2023. évre 15.018.012 Ft üzemeltetési támogatást biztosít.
A szünidői étkeztetés támogatása
A támogatás a rászoruló (hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű) gyermekek szünidőben történő étkeztetésének biztosítására szolgál a települési önkormányzatok részére. A megítélt összeg 778.335 Ft, amelyből a szülői nyilatkozatok alapján a rászoruló gyermek étkezését kell biztosítanunk.
Köznevelési feladatok támogatása
A Batthyány ÁMK Óvoda intézményegységet az Intézményfenntartó Társulás önkormányzatai tartják fenn, de legnagyobb arányban a gyermeklétszám alapján Jánosháza Város Önkormányzata járul hozzá a működéshez, illetve a központi költségvetési forrást is a város kapja az Államkincstáron keresztül.
A támogatás összegének meghatározása most is a gyermeklétszám alapján történik.
Az óvodapedagógusok bértámogatása az elismert létszám alapján: 52.803.690 Ft.
Az óvodai munkát segítők normatív támogatása jelenleg 3.878.000 Ft/fő/év, összesen: 27.146.000 Ft, amely nem fedezi a 2023. január 01-től kötelezően fizetendő bért és járulék összegét.
Óvodaműködtetési kiadásokra a 2023. évi költségvetési törvény 130.000 Ft/fő/év támogatást biztosít, amely összesen: 13.650.000 Ft.
Szociális és gyermekjóléti feladatok
A Batthyány ÁMK Gondozási Központ intézményegységet az Intézményfenntartó Társulás önkormányzatai tartják fenn, de legnagyobb arányban az ellátottak száma alapján Jánosháza Város önkormányzata járul hozzá a működéshez.
Család és gyermekjóléti szolgálat
A központi költségvetés támogatást biztosít a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) és a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a család és gyermekjóléti szolgálatot biztosító és ellátó települési önkormányzat részére.
A Batthyány ÁMK Gondozási és Családsegítő Központ látja el a család és gyermekjóléti szolgálat keretében 12 település feladatait. Az állami támogatás 11.283.668 Ft a fenti feladat ellátásra.
A normatív állami támogatáshoz még 1.643.332 Ft összeget Jánosháza tesz hozzá a saját költségvetéséből.
Házi segítségnyújtás
Támogatásra az a települési önkormányzat jogosult, amely a házi segítségnyújtást az Szt. 63. § alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabályoknak megfelelően működteti.
A házi segítségnyújtás szociális segítésből és személyes gondozásból áll.
Jánosháza Keléddel és Nemeskeresztúrral együtt 2023. évben
szociális segítésre
6 fő után jogosult támogatásra, melynek összege
150.000 Ft
,
személyi gondozásra
48 fő után jogosult támogatásra, melynek összege
28.899.840 Ft
.
A fenti normatív támogatást még 1.119.160 Ft-tal egészíti ki Jánosháza, Keléd és Nemeskeresztúr.
Szociális étkeztetés
A támogatás a települési önkormányzatnak az Szt. 62. § alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabályoknak megfelelően nyújtott szociális étkeztetés feladataihoz kapcsolódik.
Jánosháza és a környező települések 2023. évben 145 fő szociális étkező után igényelt támogatást, melynek összege 11.772.550 Ft.
Időskorúak nappali intézményi ellátása
A támogatás az Szt. 65/F. § alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabályoknak megfelelően az ellátottak száma szerint illeti meg az önkormányzatot.
Jánosháza 2023. évben 12 fő után igényelt támogatást, melynek összege 5.087.280 Ft.
A fenti normatív támogatást még 5.809.720 Ft-tal egészíti ki Jánosháza.
Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása
Támogatást itt is az Szt-ben szabályozott módon és külön jogszabályban meghatározottak szerint kapjuk. A feladat ellátásra nem igényeltünk támogatást a feladat ellátás jelenleg szünetel.
Gyermekek bölcsödében történő ellátása
Támogatásra az a települési önkormányzat jogosult, amely az Szt. alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabálynak megfelelően működteti a szolgáltatást. A 2023 évi felmérés alapján az igényelt támogatás 18 fő beíratott gyermekkel számol.
Az állami támogatás csoportonként 2-2 fő kisgyermek nevelő, és összesen 1 fő dajka után jár. A bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermek nevelő bértámogatása 5.453.000 Ft/fő, a beíratott kisgyermek létszám alapján támogatott 4 fő után összesen 21.812.000 Ft jár, ehhez még üzemeltetési támogatás után is társul 3.658.176 Ft összegben.
A bölcsődei gyermekétkeztetés támogatása létszám arányosan: 2.897.212 Ft
Mindezekhez 16.091.612 Ft önkormányzati hozzájárulás szükséges, amelyből 11.317.312 Ft Jánosházát érinti.
Az önkormányzati hivatal működésének támogatása
A költségvetési törvény alapján az önkormányzati hivatalok működési támogatását az alábbi tényezők alapján kell megállapítani:
a hivatalhoz tartozó önkormányzatok száma,
a fenntartó önkormányzatok lakosságszáma
a fenntartó önkormányzatok adóerőképessége.
A Jánosházi Közös Önkormányzati Hivatal működési költségeire a megalakulás óta fedezetet nyújtott a költségvetési törvényben megállapított támogatás. A 2022. évi központi támogatás összege 183 840 763 Ft volt, amely az előző évi maradvánnyal együtt fedezte a 2022. évi költségvetési kiadásokat. A támogatás összege azonban 2023. évre – az önkormányzatok iparűzési adóerő-mértékének emelkedése miatt – 177.972.129,- Ft-ra csökken, amely az előző évi maradvánnyal együtt sem fedezi a működési kiadásokat, amelybe – a garantált bérminimum emelkedése miatt – a 2022-es évihez képest 15%-os béremelést is tervezünk a munkatársak megtartása érdekében.
A Hivatal kiadásait 2023. évre 206.699.912,- Ft-tal tervezzük, a bevételek pedig így alakulnak: a költségvetési támogatás összege 177.972.129,- Ft, a 2022. évi maradvány összege 3.656.733,- Ft, egy pályázattal kapcsolatos projektmenedzsment díja 7.071.050,- Ft, mindösszesen 181.628.862,- Ft. A állami támogatás és a tényleges működési költség különbözete így 18.000.000,- Ft.
A közös önkormányzati hivatal létrehozásáról és fenntartásáról szóló megállapodás alapján, ha a Hivatal működéséhez nyújtott állami támogatás nem nyújt fedezetet a tényleges működési költségre a különbözetet az önkormányzatok lakosságarányosan biztosítják. Fentiekre tekintettel 2023. évre Jánosháza Városra 7 825 000 Ft összegű hozzájárulás esik (a város lakosságszáma: 2483 fő, a települések összlakosságszáma: 5712 fő), a fennmaradó 10 175 000,- Ft-ot a vidéki önkormányzatok viselik. A költségvetési törvény szerinti elismert hivatali létszám egyébként 28,4 fő, a Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők száma azonban csupán 26 fő (2 fő gyesen van, akiket jelenleg határozott időre kinevezett munkatársak helyettesítenek), így az állam által elismert létszámnál alacsonyabb létszámmal látja el a feladatait.
Bevételek alakulása:
Állami bevételek
Hivatali támogatás : 177.972.129
Működési támogatás : 25.631.061
Köznevelési feladatok támogatása : 93.599.690
Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása : 82.663.514
Gyermekétkeztetés támogatása: : 16.687.854
Gyermekétkeztetés működési támogatása : 15.018.012
Szünidei étkeztetés támogatása : 778.335
Könyvtár és közművelődési feladatok támogatása : 7.870.727
Közfoglalkoztatási támogatás (várhatóan): : 718.700
Önkormányzati támogatás összesen : 420.940.022
Helyi adók:
Építmény adó : 8.000.000
Iparűzési adó : 130.000.000
Egyéb közhatalmi bev.(talajterh.): 410.000
Összesen : 138.410.000
Működési bevételek:
Saját bevételek nagyobb része az ingatlan és nem lakóingatlan bérbeadásából származik.
Várható bevétel:
Szolgáltatások ellenértéke: 2.300.000
Közvetített szolgált. : 1.000.000
Bérleti díjak : 14.696.000
Ellátási díjak: 4.445.000
Összesen : 22.441.000
Felhalmozási bevételek:
Egyéb felhalm. támog. ÁHT belül: 830.920.069
Lakossági kölcsönök törlesztése: 2.780.000
Lakásvásárlási kölcsönök törlesztése: 1.508.000
Felh. kölcs. visszatérítése(Non profit Kft): 22.421.855
Felhalmozási saját bevételek: : 857.629.924
2023. évi maradvány összege: 359.371.613 Ft
Önkormányzat összes 2023 évi bevétele: 1.815.506.379 Ft
Kiadások alakulása:
Működési kiadások
Személyi juttatások : 74.637.000
Munkaadói járulékok : 10.255.400
Dologi kiadások : 88.251.000
Ellátottak pénzb. jutt.: 9.900.000
Szolidaritási adó: 31.005.279
Rendezvények, civil szervezet. támogatása: 26.300.000
Hivatal működési támogatása: 7.825.000
Egyéb működési kiadás Társulás és ÁMK (állami támog. együtt): 286.612.181
Felhalmozási kiadások
Csatorna hálózat felújítás I. ütem : 197.801.031
TOP pályázatok : 830.920.069
Felújítások : 10.000.000 (pályázati önerő)
Lakásvásárl. támogatás: 2.000.000
Hivatal finanszírozása: 177.972.129
Tartalék összege: 61.927.290
Önkormányzat összes kiadás: 1.815.506.379 Ft
Önkormányzatunk a 2023. évben a már megnyert és megkezdett pályázatot (csapadékvíz elvezetés I. ütem) kívánja folytatni, illetve befejezni.
Összefoglalva
Költségvetésünkben a bevételeink tervezése a 2023. évi költségvetésről szóló 2022. évi XXV. törvényben meghatározott mutatók, valamint az önkormányzati feladatokhoz hozzárendelt feladat finanszírozási rendszer fajlagos támogatási összegei alapján történt. Fő célkitűzésként továbbra is a működőképesség megtartását, az előkészített fejlesztések folytatását határoztuk meg. A működésre tervezett bevételeink takarékos, megfontolt gazdálkodás mellett elegendőnek bizonyulnak a városüzemeltetési és intézmények működtetési feladatainak ellátásához.
Továbbra is alapvető célkitűzésünk a tartalék szintjének megőrzése, az esetlegesen igénybe vett tartalék visszapótlása.
Az Áht. 29. § és 29/A. § értelmében Jánosháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozatban állapítja meg a központi költségvetés költségvetési bevételeinek és költségvetési kiadásainak, valamint költségvetési egyenlegének a költségvetési évet követő három évre tervezett összegét.
Az Önkormányzat kiadásait kormányzati funkciónként az 1, 1/A, 1/B melléklet tartalmazza.
Az Önkormányzat határozatban állapítja meg a Gst. 45 § (1) bek. a) pontjában kapott felhatalmazás alapján saját bevételeinek és a Gst. 8. § (1) bek. adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek költségvetési évet követő három évre várható összegét (2, 2/A melléklet).
A Képviselőtestület határozatban állapítja meg az Önkormányzat gördülő bevételek és gördülő kiadások összegét a 2023-2026. évekre (3. és 4. melléklet).
Az Önkormányzat több éves kihatással járó döntést nem tervez.
Az Önkormányzat 2023. évi előirányzat felhasználási terve az 5. mellékletben található.
Jánosháza Város Önkormányzatának költségvetési mérlege a 6. mellékletben található.
Az Önkormányzat irányítói támogatás folyósítását 7. melléklet szerint tervezi.
Jánosháza Város Önkormányzatának képviselő testülete tartalékot a 8. melléklet szerint képez.
Az Önkormányzat foglalkoztatottjainak besorolását és létszámát a 9. melléklet tartalmazza.
Az önkormányzat közvetett támogatásai a 10. melléklet tartalmazza.
Az Önkormányzat EU forrásból finanszírozott projekt megvalósítását a 11. melléklet szerint tervezi.