Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről

Hatályos: 2024. 02. 17

Jánosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2024. (II. 16.) önkormányzati rendeletének indokolása

2024.02.17.
az Önkormányzat 2024. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Az önkormányzat 2023. évi költségvetése Magyarország 2024. évi központi költségvetéséről szóló 2023. évi LV. törvény és a helyi elképzelések egyeztetésének figyelembevételével készült.
Önkormányzatunk céljai a költségvetési évre:
pénzügyi, gazdasági stabilitás erősítése,
bevételi és kiadási egyensúly fenntartása,
kötelező feladatellátás biztosítása,
előirányzott bevételek teljesítése, kiadások ésszerű tervezése.
A város költségvetése a fenti céloknak megfelelően került összeállításra. A bevételeket a megfogalmazott elvárásoknak megfelelően terveztük, a kiadási oldalon pedig a meglévő kötelezettségek, a képviselő-testület által eddig hozott határozatok, megfogalmazott célok figyelembevételével számoltunk.
Az Önkormányzat kiemelt feladata a település zavartalan működéséhez, üzemeltetéséhez, az önkormányzati tulajdonú intézményhálózat színvonalas működtetéséhez szükséges feltételek biztosítása. Alapvető szempont, hogy az intézmények működtetése, az önkormányzati alapfeladatok ellátása csak takarékosan, hatékonyan történhet. A 2024. évi költségvetési rendelet megalkotása során figyelembe vettük az Áht. és az Ávr. előírásai mellett, az Mötv. rendelkezéseit is.
A helyi önkormányzatok gazdálkodására vonatkozó előírásokat az Mötv. 111-116. §-ai tartalmazzák. A költségvetési rendelet-tervezet szempontjából a legfontosabb előírások az alábbiak:
az önkormányzati alrendszer költségvetése a központi költségvetéstől elkülönül, ahhoz központi költségvetési támogatásokkal kapcsolódik,
a helyi önkormányzat gazdálkodásának alapja az éves költségvetése, ebből finanszírozza és látja el törvényben meghatározott kötelező, valamint a kötelező feladatai ellátását nem veszélyeztető önként vállalt feladatait. Ezen feladatok ellátásának forrásait és kiadásait a helyi önkormányzat egységes költségvetési rendelete elkülönítetten tartalmazza,
a költségvetési rendeletben működési hiány nem tervezhető,
a helyi önkormányzat a feladatai ellátásának feltételeit saját bevételeiből, más gazdálkodó szervektől átvett bevételekből, valamint központi költségvetési támogatásból teremti meg,
a helyi önkormányzat veszteséges gazdálkodásának következményei a helyi önkormányzatot terhelik, kötelezettségeiért a központi költségvetés nem tartozik felelősséggel,
ha a helyi önkormányzat a költségvetési évre vonatkozóan nem rendelkezik elfogadott költségvetéssel, nem fogadja el a költségvetési évet megelőző évre vonatkozó zárszámadását, államháztartási beszámolási kötelezettségének vagy vagyon-nyilvántartási kötelezettségének nem tesz eleget, a részére járó egyes támogatások folyósítása az államháztartásról szóló törvényben meghatározottak szerint felfüggesztésre kerül.
Fenti jogszabályoknak megfelelően készítettük el az Önkormányzat és költségvetési szerveinek 2024. évi költségvetését.
A 22.000,- Ft feletti egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességgel rendelkező önkormányzatok az egy lakosra jutó iparűzési adóerő-képességétől függő mértékű szolidaritási hozzájárulást teljesítenek a központi költségvetésnek. 2024-ben önkormányzatunkat 44.025.422,- Ft összegű szolidaritási hozzájárulás terheli. Ezt az összeget a központi költségvetés részére vonják el az önkormányzatot megillető finanszírozásból.
A kiadási oldal összegének nagyságát a rendelkezésre álló források és a pályázatok összege határozza meg. A 2024. évi költségvetésben alapvető cél az önkormányzati gazdálkodás egyensúlyának a megtartása a pályázatokon elnyert összegek eredményes felhasználása, a pályázatokhoz szükséges önerő biztosítása, a megkezdett pályázatok sikeres befejezése valamint:
a jelenleg fenntartott intézmények költséghatékony működtetése, a magas infláció és a megemelkedett energiaárak kezelése,
a dolgozók részére a garantált bér, illetve garantált bérminimum, kötelező pótlékok biztosítása, a cafetéria juttatás biztosítása, a lehetőségekhez képest versenyképes illetmény biztosítása a hatályos jogszabályok alapján,
a jelenleg biztosított ellátások megtartása, színvonaluk növelése,
a város infrastruktúrájának lehetőség szerinti folyamatos fejlesztése,
hozzájárulni a városban tevékenykedő vállalkozók, cégek munkahelymegtartó, foglalkoztatást és termelést bővítő fejlesztései megvalósításhoz,
a pályázati források maximális kihasználása, a projektek 2024-2025 évi befejezése.
Településfejlesztési célok
belterületi közutak fejlesztése,
helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése (2 pályázat).
gondozási központ fejlesztése
Önkormányzati feladatok
Az önkormányzatoknál maradó feladatok nagyobb részét továbbra is a klasszikus értelemben vett önkormányzati feladatok (igazgatási feladatok, településüzemeltetés, köztemető üzemeltetés, közvilágítás, zöldterület kezelés, városüzemeltetés, gyermekétkeztetés feladatok) teszik ki. E helyi közügyek ellátását a költségvetés 2024. évben általános működési támogatások címen biztosítja.
Tételesen:
Zöldterület gazdálkodásra: 4.318.600 Ft
Közvilágításra: 5.594.500 Ft
Temető üzemeltetésre: 2.255.220 Ft
Közutak üzemeltetése: 2.874.830 Ft
Egyéb önkorm. feladatok: 6.952.400 Ft
Külterülettel kapcs. feladatok: 25.500 Ft
Polgármesteri illetmény kieg: 3.610.011 Ft
Hivatal működési támogatás: 220.948.220 Ft
Gazdálkodásunk pénzügyi kereteit a feladatalapú támogatási rendszer, illetve ennek önkormányzatunk által történt kiegészítése, saját adóbevételeinek nagysága, valamint az előző évi tartalék határozza meg.
Gyermekétkeztetés:
Továbbra is önkormányzati szociális feladat a gyermekétkeztetés. A feladat támogatása a köznevelési ágazat helyett a szociális ágazatnál jelenik meg, mivel az ehhez kapcsolódó előírásokat a gyermekvédelmi törvény határozza meg. A települési önkormányzatokat kötött felhasználású támogatás illeti meg az általuk az óvodai, iskolai gyermekétkeztetés, valamint a rászoruló gyermekek intézményen kívüli étkeztetésének egyes kiadásaihoz az alábbiak szerint.
Önkormányzatunk a gyermekétkeztetés, valamint a szociális étkeztetés feladat ellátásával a Jánosháza Fejlesztéséért Nonprofit Kft-t bízta meg.
A gyermekétkeztetés finanszírozása az alábbiak szerint alakul:
Az intézményi gyermekétkeztetés kapcsán az étkeztetési feladatot ellátók után járó bértámogatás, óvoda és iskola esetében összesen. A dolgozók átlagbérének és közterheinek elismert összege: 3.620.000 forint/számított létszám/év. A jelenlegi szakképzett minimálbér összege 326.000 Ft, amelynek éves összegét járulékkal, cafetériával együtt nem fedezi az állami hozzájárulás. Önkormányzatunk a feladat ellátásra bértámogatásként 21.430.400 Ft összegű állami támogatást kap.
Az intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása
A gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatásának önkormányzatonkénti meghatározásáról és annak összegéről - az önkormányzat 2023. novemberi adatszolgáltatása alapján - a település típusát és az egy lakosra jutó adó erő-képességét is figyelembe véve döntöttek. A Magyar Államkincstár 2024. évi költségvetést megalapozó felmérőlapja alapján önkormányzatunknak 2024. évre 3.423.359 Ft üzemeltetési támogatást biztosít.
A szünidői étkeztetés támogatása
A támogatás a rászoruló (hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű) gyermekek szünidőben történő étkeztetésének biztosítására szolgál a települési önkormányzatok részére. A megítélt összeg 649.800 Ft, amelyből a szülői nyilatkozatok alapján a rászoruló gyermek étkezését kell biztosítanunk.
Köznevelési feladatok támogatása
A Batthyány ÁMK Óvoda intézményegységet az Intézményfenntartó Társulás önkormányzatai tartják fenn, de legnagyobb arányban a gyermeklétszám alapján Jánosháza Város Önkormányzata járul hozzá a működéshez, illetve a központi költségvetési forrást is a város kapja az Államkincstáron keresztül.
A támogatás összegének meghatározása most is a gyermeklétszám alapján történik.
Az óvodapedagógusok bértámogatása az elismert létszám alapján: 79.534.000 Ft.
Az óvodai munkát segítők normatív támogatása jelenleg 5.268.000 Ft/fő/év, összesen: 31.608.000 Ft, amely nem fedezi a 2024. január 01-től kötelezően fizetendő bért és járulék összegét.
Óvodaműködtetési kiadásokra a 2024. évi költségvetési törvény 172.374 Ft/fő/év támogatást biztosít, amely összesen: 17.754.522 Ft.
Szociális és gyermekjóléti feladatok
A Batthyány ÁMK Gondozási Központ intézményegységet az Intézményfenntartó Társulás önkormányzatai tartják fenn, de legnagyobb arányban az ellátottak száma alapján Jánosháza Város önkormányzata járul hozzá a működéshez.
Család és gyermekjóléti szolgálat
A központi költségvetés támogatást biztosít a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) és a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a család és gyermekjóléti szolgálatot biztosító és ellátó települési önkormányzat részére.
A Batthyány ÁMK Gondozási és Családsegítő Központ látja el a család és gyermekjóléti szolgálat keretében 12 település feladatait. Az állami támogatás 14.614.820 Ft a fenti feladat ellátásra.
Házi segítségnyújtás
Támogatásra az a települési önkormányzat jogosult, amely a házi segítségnyújtást az Szt. 63. § alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabályoknak megfelelően működteti.
A házi segítségnyújtás szociális segítésből és személyes gondozásból áll.
Jánosháza Keléddel és Nemeskeresztúrral együtt 2024. évben
szociális segítésre
7 fő után jogosult támogatásra, melynek összege
175.000 Ft
,
személyi gondozásra
40 fő után jogosult támogatásra, melynek összege
31.332.400
Ft
.
A fenti normatív támogatást még 1.139.600 Ft-tal egészíti ki Jánosháza, Keléd és Nemeskeresztúr.
Szociális étkeztetés
A támogatás a települési önkormányzatnak az Szt. 62. § alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabályoknak megfelelően nyújtott szociális étkeztetés feladataihoz kapcsolódik.
Jánosháza és a környező települések 2024. évben 137 fő szociális étkező után igényelt támogatást, melynek összege 12.788.265 Ft.
Időskorúak nappali intézményi ellátása
A támogatás az Szt. 65/F. § alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabályoknak megfelelően az ellátottak száma szerint illeti meg az önkormányzatot.
Jánosháza 2024. évben 10 fő után igényelt támogatást, melynek összege 5.247.400 Ft.
A fenti normatív támogatást még 6.722.600 Ft-tal egészíti ki Jánosháza.
Fogyatékos és demens személyek nappali intézményi ellátása
Támogatást itt is az Szt-ben szabályozott módon és külön jogszabályban meghatározottak szerint kapjuk. A feladat ellátásra nem igényeltünk támogatást a feladat ellátás jelenleg szünetel.
Gyermekek bölcsödében történő ellátása
Támogatásra az a települési önkormányzat jogosult, amely az Szt. alapján és külön jogszabályban foglalt szakmai szabálynak megfelelően működteti a szolgáltatást. A 2023 évi felmérés alapján az igényelt támogatás 18 fő beíratott gyermekkel számol.
Az állami támogatás csoportonként 2-2 fő kisgyermek nevelő, és összesen 1 fő dajka után jár. A bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermek nevelő bértámogatása 6.838.000 Ft/fő, a beíratott kisgyermek létszám alapján támogatott 4,5 fő után összesen 30.771.000 Ft jár, ehhez még üzemeltetési támogatás után is társul 4.770.000 Ft összegben.
A bölcsődei gyermekétkeztetés támogatása létszám arányosan: 2.580.444 Ft
Mindezekhez 10.794.556 Ft önkormányzati hozzájárulás szükséges, amelyből 7.482.716 Ft Jánosházát érinti.
Az önkormányzati hivatal működésének támogatása
A költségvetési törvény alapján az önkormányzati hivatalok működési támogatását az alábbi tényezők alapján kell megállapítani:
a hivatalhoz tartozó önkormányzatok száma,
a fenntartó önkormányzatok lakosságszáma
a fenntartó önkormányzatok adóerőképessége.
A Hivatal kiadásait 2024. évre 221.400.169,- Ft-tal tervezzük, amelyre fedezetet nyújt az állami támogatás
Bevételek alakulása:
Állami bevételek
Hivatali támogatás : 220.948.220
Működési támogatás : 25.945.861
Köznevelési feladatok támogatása : 132.481.522
Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása : 99.698.885
Gyermekétkeztetés támogatása: : 21.430.400
Gyermekétkeztetés működési támogatása : 3.423.359
Szünidei étkeztetés támogatása : 649.800
Könyvtár és közművelődési feladatok támogatása : 9.597.810
Önkormányzati támogatás összesen : 514.175.857
Helyi adók:
Építmény adó : 8.000.000
Iparűzési adó : 141.500.000
Egyéb közhatalmi bev.(talajterh.): 600.000
Összesen : 150.100.000
Működési bevételek:
Saját bevételek nagyobb része az ingatlan és nem lakóingatlan bérbeadásából származik.
Várható bevétel:
Szolgáltatások ellenértéke: 980.000
Közvetített szolgált. : 1.420.000
Bérleti díjak : 19.590.000
Ellátási díjak: 5.700.000
Egyéb műk. bevétel 1.000.000
Összesen : 28.690.000
Felhalmozási bevételek:
Lakossági kölcsönök törlesztése: 1.670.000
Lakásvásárlási kölcsönök törlesztése: 1.508.000
Felh. kölcs. visszatérítése(Mill. egyesület): 3.000.000
Felhalmozási saját bevételek: : 6.178.000
2023. évi maradvány összege: 960.425.579 Ft
Önkormányzat összes 2024 évi bevétele: 1.677.322.541 Ft
Kiadások alakulása:
Működési kiadások
Személyi juttatások : 77.671.000
Munkaadói járulékok : 10.067.000
Dologi kiadások : 112.982.000
Ellátottak pénzb. jutt.: 9.810.000
Szolidaritási adó: 44.025.422
Rendezvények, civil szervezet. támogatása: 15.000.000
Bursa támogatás 300.000
Egyéb működési kiadás Társulás és ÁMK (állami támog. együtt): 318.769.942
Felhalmozási kiadások
Belterületi utak 378.658.099
Egészségház 78.979.472
Gondozási központ 151.379.071
Áfa 165.514.722
Lakás vásárlási támogatás: 2.000.000
Tartalék összege: 84.517.593
Önkormányzat összes kiadás: 1.677.322.541 Ft
Önkormányzatunk a 2024. évben a már megnyert és megkezdett pályázatokat kívánja folytatni, illetve befejezni.
Összefoglalva
Költségvetésünkben a bevételeink tervezése a 2024. évi költségvetésről szóló 2023. évi LV. törvényben meghatározott mutatók, valamint az önkormányzati feladatokhoz hozzárendelt feladat finanszírozási rendszer fajlagos támogatási összegei alapján történt. Fő célkitűzésként továbbra is a működőképesség megtartását, az előkészített fejlesztések folytatását határoztuk meg. A működésre tervezett bevételeink takarékos, megfontolt gazdálkodás mellett elegendőnek bizonyulnak a városüzemeltetési és intézmények működtetési feladatainak ellátásához.
Továbbra is alapvető célkitűzésünk a tartalék szintjének megőrzése, az esetlegesen igénybe vett tartalék visszapótlása.
Az Áht. 29. § és 29/A. § értelmében Jánosháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozatban állapítja meg a központi költségvetés költségvetési bevételeinek és költségvetési kiadásainak, valamint költségvetési egyenlegének a költségvetési évet követő három évre tervezett összegét.
Az Önkormányzat kiadásait kormányzati funkciónként az 1, 1/A, 1/B melléklet tartalmazza.
Az Önkormányzat határozatban állapítja meg a Gst. 45 § (1) bek. a) pontjában kapott felhatalmazás alapján saját bevételeinek és a Gst. 8. § (1) bek. adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek költségvetési évet követő három évre várható összegét (2, 2/A melléklet).
A Képviselőtestület határozatban állapítja meg az Önkormányzat gördülő bevételek és gördülő kiadások összegét a 2023-2026. évekre (3. és 4. melléklet).
Az Önkormányzat több éves kihatással járó döntést nem tervez.
Az Önkormányzat 2024. évi előirányzat felhasználási terve az 5. mellékletben található.
Jánosháza Város Önkormányzatának költségvetési mérlege a 6. mellékletben található.
Az Önkormányzat irányítói támogatás folyósítását 7. melléklet szerint tervezi.
Jánosháza Város Önkormányzatának képviselő testülete tartalékot a 8. melléklet szerint képez.
Az Önkormányzat foglalkoztatottjainak besorolását és létszámát a 9. melléklet tartalmazza.
Az önkormányzat közvetett támogatásai a 10. melléklet tartalmazza.
Az Önkormányzat EU forrásból finanszírozott projekt megvalósítását a 11. melléklet szerint tervezi.