Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2003. (X.16.) önkormányzati rendelete

a helyi képviselők és képviselőtestületi bizottsági tagok tiszteletdíjáról

Hatályos: 2003. 10. 16- 2006. 10. 12

Csepreg Város Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 20. §-ában valamint a polgármesteri tisztség ellátásának egyes kérdéseiről és az önkormányzati képviselők tiszteletdíjáról szóló 1994. évi LXIV. törvény 17.§ (1) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján az önkormányzati képviselők és a bizottságok tagjainak tiszteletdíjáról a következő rendeletet alkotja.

1. §


(1) A rendelet hatálya kiterjed a települési képviselőkre, a bizottságok elnökeire és tagjaira.


(2) Nem terjed ki a rendelet hatálya tisztségviselőkre (polgármester, alpolgármester), akiknek járandóságairól a képviselő-testület határozatban dönt.

2. §


(1) A települési képviselő munkájáért havi 33.000 Ft tiszteletdíjra /alapdíj/ jogosult havonta.


(2) A képviselő bizottsági tagok bizottsági munkájukért az alapdíjon felül 16.500 Ft tiszteletdíjra jogosultak. Az alapdíjon felüli tiszteletdíjat maximum két bizottságban végzett munka után lehet elismerni.


 (3) A bizottságok elnökeit – több tisztség, bizottsági tagság esetén is – az alapdíjon felül 33.000 Ft tiszteletdíj illeti meg havonta.


(4) A nem képviselő bizottsági tagok a bizottsági munkáért 16.500 Ft tiszteletdíjra jogosultak havonta.


(5) A képviselők, bizottsági tagok egyéb juttatásra nem jogosultak. Az 1994. évi LXIV. törvény 18. §-a szerinti költségek megtérítése részükre - a

végrehajtásáról történő beszámolást követően - akkor teljesíthető, ha a költség a képviselő-testülettől, bizottságtól kapott eseti megbízás teljesítése során merült fel.

3. §


(1) A képviselő-testület, illetve bizottság tagját, bizottság elnökét, a tiszteletdíj nem illeti meg, ha feladatai ellátásában egy hónapon túl akadályoztatva van.


(2) A tiszteletdíjat egy hónapra meg kell vonni a képviselőtől, bizottsági elnöktől, tagtól, ha a képviselő-testületi, illetve bizottsági munkáját önhibájából elhanyagolja, két egymást követő testületi ülésen, illetve bizottsági ülésen előzetes bejelentés nélkül nem vesz részt.


(3) A tiszteletdíj megvonására vonatkozó előterjesztést az ügyrendi bizottság tárgyalja meg és döntésre a képviselő-testület elé terjeszti.


(4) A tiszteletdíj elszámolásáról és minden hónapot követő hó 10. napjáig történő kifizetéséről a jegyző gondoskodik.


(5) A tiszteletdíj elszámolását és kifizetését a pénzügyi bizottság évente ellenőrzi.

4. §


A képviselő tevékenységéhez szükséges mértékben jogosult az elektronikus kiadványok használatára, melyet a Polgármesteri Hivatalon keresztül vehet igénybe.

5. §


Ez a rendelet a kihirdetése napján lép hatályba, ezzel egyidejűleg az 1/2001. számú ÖKR. hatályát veszti.



Csepreg, 2003. október 16.





Molnár Sándor                                                   Dr. Erdősi László sk.

                         polgármester                                                                  jegyző


Kihirdetve: 2003. október 16.





                Dr. Erdősi László sk.

                             jegyző