Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2020. (VIII.13.) önkormányzati rendelete

Csepreg Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019 (XI. 28.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2020. 08. 14- 2020. 08. 14

Csepreg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, továbbá Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX törvény 43. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ Csepreg Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019 (XI.28.) önkormányzati rendelete 18. § helyébe a következő rendelkezés lép:


„18. § (1) A napirendi pontok megtárgyalása előtt a képviselők bejelentést tehetnek, kérdést vagy interpellációt intézhetnek a polgármesterhez, az alpolgármesterhez, a bizottság elnökeihez és a jegyzőhöz.

(2) A kérdésre a választ lehetőleg a Képviselő-testület ülésén azonnal, ha ez nem lehetséges, nyolc napon belül írásban kell megadni.

(3) A kérdésre adott válasz elfogadásáról a kérdező nyilatkozik.

(4) Az interpellációra minden esetben írásban kell választ adni a következő képviselő-testületi ülés anyagával együtt. Amennyiben az interpellációt előterjesztő az interpellációra adott választ nem fogadja el, úgy a képviselő-testület is dönt a válasz elfogadása tárgyában. Amennyiben a képviselő-testület az interpellációra adott választ elfogadja, ugyanabban a kérdésben újabb interpelláció nem nyújtható be.”


2.§ Csepreg Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019 (XI.28.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) 21. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:


„21. § A Képviselő-testület állandó bizottságai

a) Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság (2 képviselő, 1 nem képviselő)

b) Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság (2 képviselő, 1 nem képviselő)”


3.§ Csepreg Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019 (XI.28.) önkormányzati rendelete 12. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(7) A képviselő-testület ülésének időtartama általában alkalmanként a négy órát nem haladhatja meg. Kivételesen indokolt esetben 2 x fél óra időtartammal meghosszabbítható.”


4.§ Jelen rendelet a kihirdetés napját követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


Csepreg, 2020. augusztus 12.



           Horváth Zoltán                                                                dr. Balogh László

            polgármester                                                                            jegyző



Kihirdetési záradék:


Ez a rendelet kihirdetésre került: Csepreg, 2020. augusztus 13.




                                                                                                   dr. Balogh László

                                                                                                            jegyző