Sé Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015 (X.19.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 10. 19- 2015. 10. 19

Sé Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015 (X.19.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2015.10.19.

Sé Község Önkormányzati Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.cikk (1) bekezdés a.) pontjában kapott felhatalmazás alapján, a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-a alapján a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 2/2015.(II.27.) önkormányzati rendeletét ( a továbbiakban : Rendelet ) az alábbiak szerint módosítja :

1. § A Rendelet I. fejezete a következő alcímmel és az 1/A §-al egészül ki.

1. A Rendelet hatálya

1/A. § (1) Ezen rendelet hatálya Sé Község Önkormányzata közigazgatási területén lakóhellyel rendelkező a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szoctv.) 3. § (1)-(3) bekezdése szerinti, valamint a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (a továbbiakban: Gyvt.) 4. § (1) bekezdés b) pontja szerinti jogosultakra terjed ki.

2. § A Rendelet II. Fejezete a következő 7/A §-al egészül ki :

(1) A képviselő-testület a 63 év feletti korosztály és korhatár nélkül a rokkantsági- vagy rehabilitációs ellátásban részesülők részére évente egy alkalommal – az éves

költségvetési rendeletében elfogadottak szerint – támogatást adhat, amennyiben a
családban az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj
mindenkori legkisebb összegének négyszeresét.
(2) A képviselő-testület a támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a polgármesterre ruházza át.

3. § A Rendelet II. Fejezetének 8. §-a az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki:

(1) Az 1-6 éves korú gyermekek részére évente egy alkalommal rendkívüli támogatás nyújtható – az éves költségvetési rendeletben meghatározottak szerint – amennyiben a kiskorú családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötszörösét.

(2) A képviselő-testület a támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a polgármesterre ruházza át

4. § A Rendelet II. Fejezete az alábbi 8./A §-al egészül ki:

(3) A képviselő-testület kizárólag a 2015. évben a községben élő újszülött gyermek édesanyját a szülés után egyszeri támogatásban részesíti, amennyiben a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének hatszorosát.

(4) A támogatás összege: 20.000,-Ft.

(5) A képviselő-testület a támogatás megállapításával kapcsolatos hatáskör gyakorlását a

polgármesterre ruházza át.

5. § A Rendelet II. Fejezete az alábbi 8./B §-al egészül ki:

(1) Az önkormányzati egyéb települési támogatás keretében a felsőfokú oktatási

intézmény nappali tagozatán az első diploma megszerzése érdekében tanulmányokat folytató diákok részére, pályázatuk alapján, legfeljebb az oktatási év időtartamára, legfeljebb havi 3.000,-Ft összegű albérleti díj támogatás állapítható meg akkor, ha a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át nem haladja meg, és kollégiumi férőhely iránti kérelmét és fellebbezését az oktatási intézmény elutasította.
(2) A felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató diákok
minden évben a pályázati felhívásban megjelölt időpontig nyújthatják be formanyomtatványon pályázatukat, melyhez a család tagjainak jövedelemigazolását és az oktatási intézmény elutasító határozatainak fénymásolatát is csatolni kell.
(3) A formailag és tartalmilag hiányos pályázatok a (4) bekezdésben foglalt kivétellel az
elbírálásból kizárásra kerülnek.
(4) Amennyiben a pályázatot benyújtó az oktatási intézmény kollégiumi férőhelyét, illetve
fellebbezését elutasító határozatait azért nem tudja csatolni a pályázat benyújtásának határidejéig, mert az még nem áll rendelkezésére, a támogatás megállapítható azzal a feltétellel, hogy annak folyósítására csak a hiányzó iratok becsatolását követően kerülhet sor.

6. § (1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

(2) E rendelet hatályba lépésével hatályát veszíti a 2/2015.(II.27.) önkormányzati

rendelet 7. §-a és a 8. §(2) bekezdése.
(3) E rendelet a hatályba lépésének napját követő napon hatályát veszíti.