Badacsonytomaj

BADACSONYTOMAJ VÁROS NEMZETI VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONHASZNOSÍTÁS SZABÁLYAIRÓL

Hatályos: 2014. 02. 25- 2014. 04. 23

BADACSONYTOMAJ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK


23/2012. (V.24.) önkormányzati


r e n d e l e t e



BADACSONYTOMAJ VÁROS NEMZETI VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONHASZNOSÍTÁS SZABÁLYAIRÓL


(Egységes szerkezetben a 36/2012.(X.26.), 31/2013.(VIII.12.), és a 3/2014.(II.24.) önkormányzati rendeletekkel)


Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (1) bekezdés a.) pontjában foglalt feladatkörében eljárva a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdés 6. pontjában, 6.§ (5) bekezdésében, 6.§ (6) bekezdésében, 11.§ (16) bekezdésében, 13.§ (1) bekezdésében, 18.§ (1) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 107.§-ában, 109.§ (4) bekezdésében, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 97.§ (2) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 8.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva Badacsonytomaj város nemzeti vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól a következőket rendeli el:


Általános rendelkezések


1.§


E rendelet hatálya Badacsonytomaj Önkormányzata vagyonára terjed ki.


2.§


Az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletéről, valamint elidegenítéséről szóló 28/2004.(IX.30.) önkormányzati rendeletben nem szabályozott kérdésekben kell alkalmazni.


3.§


(1)       A rendelet hatálya alá tartozó vagyon tulajdonosi joggyakorlója Badacsonytomaj képviselő – testülete.

(2)       a rendelet hatálya alá tartozó vagyon működtetésének feladatát – ha jogszabály vagy a képviselő – testület döntése alapján kötött szerződés másként nem rendelkezik – a Polgármesteri Hivatal látja el.

(3)       A (2) bekezdés szerinti feladatellátás során a hasznok szedéséből származó bevételek az önkormányzatot illetik meg.

4.§


(1)       A rendelet hatálya alá tartozó vagyonra vonatkozó ügyekben a képviselő – testületet Badacsonytomaj polgármestere képviseli.

(2)       A képviselő – testület kizárólagosan jogosult az 500 eFt összeghatárt meghaladó, polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy évet meghaladó időtartamú részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat, illetve költség címén fennálló követelések elengedésére.

(3)       A képviselő – testület az alább felsorolt tulajdonosi jogok és kötelezettségek tulajdonosi joggyakorlására a polgármestert hatalmazza fel:

a)         a képviselő – testület által szövegszerűen elfogadott szerződések aláírására,

b)         a képviselő – testület szerződéskötésről szóló döntése alapján, amennyiben a testület a szerződést nem szövegszerűen fogadta el, az önkormányzati határozat keretei között a szerződés szövegének megállapítása, elfogadása, a szerződés aláírása,

c)         az önkormányzat vagyonának, továbbá jogos érdekeinek védelme céljából szerződés felbontására, vagy megszüntetésére irányuló jognyilatkozatok megtétele, az önkormányzat igényeinek érvényesítését célzó jognyilatkozatok kiadása,

d)         az önkormányzati igények érvényesítése, az önkormányzat jogvédelme érdekében közigazgatási, peres, vagy nemperes eljárás megindítása,

e)         telekalakítási eljáráshoz, valamint közút, közterület területének településrendezési terv végrehajtása során történő rendezése miatt szükségessé váló adásvételi szerződés és csereszerződések megkötése nettó 500 eFt-ot meg nem haladó értékre,

f)         településrendezési tervben közút, vagy egyéb közterület rendeltetésű ingatlan tulajdonjogának ellenérték nélküli megszerzését tartalmazó szerződések megkötése,

g)         közművezetékek elhelyezése céljára vezetékjogot, szolgalmi jogot, vagy közérdekű használati jogot biztosító szerződések megkötése, feltéve, hogy e jogok biztosítása nem eredményez változást, vagy korlátozást az érintett ingatlanok településrendezési terv szerinti felhasználhatóságában,

h)         az önkormányzat, mint jogosult javára vezeték-, szolgalmi- és használati jogot biztosító szerződések megkötése nettó 500 eFt értékhatárig,

i)          szerződéskötés a nem beépíthető, önállóan gazdaságos módon nem használható földrészletek hasznosítására,

j)          az 500 eFt összeghatárt nem meghaladó, polgári jogi jogviszonyból származó követelés elengedésére, az egy év időtartamon belüli részletfizetés vagy fizetési halasztás engedélyezésére és ehhez kapcsolódóan a kamat, illetve a költség címén fennálló követelések elengedésére,

k)[1]       

l)          az Önkormányzat által a gazdasági társaságokba delegált tisztségviselők visszahívásának kezdeményezése, valamint új tagok delegálása, az önkormányzati részesedéssel rendelkező gazdasági társaságokban való tulajdonosi képviseletre,

m)       az önkormányzati fenntartású intézmény vezetőjének a három hónapot meghaladó vagyonhasznosítási szerződés megkötéséhez be kell szereznie a Polgármester előzetes hozzájárulását,

n)[2]        nyilatkozik az önkormányzat nevében, az 1 Mft értéket meg nem haladó ingatlannal kapcsolatos elővásárlási jog gyakorlásáról.


5.§


A polgármester a költségvetés féléves és éves beszámolójának tárgyalásakor beszámol a képviselő – testületnek a rendelet 4.§ (3) bekezdése szerinti felhatalmazáson alapuló tevékenységéről.


6.§


A rendelet hatálya alá tartozó vagyonra vonatkozó döntési javaslatot a Pénzügyi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottság véleményének előzetes kikérése mellett a polgármester terjeszti a képviselő – testület elé.


I.       Fejezet

A törzsvagyonra vonatkozó rendelkezések


7.§


Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona körébe tartoznak és nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő a rendelet 1. számú mellékletében felsorolt vagyonelemek. Az önkormányzati törzsvagyon másik részét képezi a kizárólagos forgalomképtelen vagyon, melynek elemeit a 2. számú melléklet tartalmazza.


8.§


(1)       A forgalomképtelennek, továbbá nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak nem minősülő, a rendelet szerint korlátozottan forgalomképes vagyonelemek a rendelet 3. számú mellékletében vannak felsorolva.

(2)       A korlátozottan forgalomképes vagyonelemek hasznosítása rendeltetésük sérelmét nem eredményezeti, elidegenítésükre e rendelet keretei között akkor van lehetőség, ha a vagyonelem a közfeladat ellátásához feleslegessé válik vagy megszűnik a közfeladat ellátásának kötelezettsége, amelyre tekintettel jogszabály vagy a tulajdonosi joggyakorló a vagyonelem korlátozott forgalomképességét megállapította.

(3)       A (2) bekezdésben foglalt tényállás megállapítása a képviselő – testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.


9.§


A törzsvagyon körébe tartozó vagyonelemek használói kötelesek a tőlük elvárható gondossággal eljárni a használat, illetve üzemeltetés során, e kötelezettség teljesítéséért a használó intézmények, illetve gazdasági társaságok vezetői felelnek.


II.      Fejezet

A vagyonkezelés szabályai


10.§


(1)       A rendelet 4. számú melléklete tartalmazza azokat a vagyonelemeket, amelyekre önkormányzati közfeladat ellátásához kapcsolódóan vagyonkezelői jog létesíthető és kijelöli a vagyonkezelőket.

(2)       A rendelet 5. számú melléklete tartalmazza az önkormányzat üzleti vagyonát.


11.§


(1)       A vagyonkezelői jog létesítéséért a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdés 19. b) pontjának ba) és bc) alpontjaiban nevesített vagyonkezelők kötelesek a vagyonkezelői szerződés időtartama alatt évente ellenértéket fizetni, melynek mértéke a tárgyévi költségvetés vagy üzleti terv szerinti, a közfeladat ellátásával kapcsolatos, önkormányzati támogatás nélkül számított saját bevételének 5%-a.

(2)       A vagyonkezelői jog ingyenes átengedésére a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 3.§ (1) bekezdés 19. b.) pontjának bb), bd) és be) alpontjaiban nevesített vagyonkezelők esetében - vagyonkezelői szerződés, alapító okiratban szabályozott módon - kerülhet sor.


12.§


(1)       A vagyonkezelők kötelesek az önkormányzat törzsvagyona körébe tartozó ingatlanok állagmegőrzéséről, felújításáról, korszerűsítéséről folyamatosan gondoskodni, e feladata kapcsán a képviselő – testület éves költségvetésében dönt a tárgyévi feladatokról és azok megvalósításának forrásairól.

(2)       Az (1) bekezdésben foglalt rendelkezés alkalmazása során a feladatok tervezéséhez meg kell kérni a vagyonkezelő szervezetek vezetőinek véleményét, melyek figyelembevételével a vagyon állagmegóvását, felújítását, illetve korszerűsítését célzó éves feladattervet kell meghatározni.


13.§


(1)       A vagyonkezelők kötelesek a tőlük elvárható gondossággal eljárni a kezelt vagyon működtetése során, e kötelezettség teljesítéséért a vagyonkezelő szervezetek vezetői felelnek.

(2)       A Képviselő - testület felhatalmazza a gazdálkodás megszervezésének módjára tekintet nélkül – a költségvetési szervnek besorolt intézmény vezetőit az alábbiakban nevesített feltételek mellett egyes vagyonkezelési jogok gyakorlására:


a/ Az intézmény vezetője a vonatkozó hatályos jogszabályok szerint felelős az általa irányított intézmény használatában lévő vagyontárgyak rendeltetésszerű használatáért és az állagmegóvást szolgáló karbantartásért.


b/ Az intézményi használatba adott ingatlanok és ingók felújítása a tulajdonos és az intézmény közös feladata. A felújítás a külön önkormányzati rendelet szabályozása szerint történik.


c/ az intézmény vezetője az intézmény használatába adott ingókat és ingatlanokat hasznosíthatja, ha a hasznosítás nem zavarja az alapfeladata ellátását és a vagyon állagát nem rontja.


d/ Az intézmény a használatában lévő – számára feleslegessé vált ingóságot a Polgármester egyetértésével az Önkormányzat más intézményének átengedheti nyilvántartási értéken.


e/ Az intézmény vezetője amennyiben arra más intézmény nem tart igényt, és erről írásban nyilatkozik a 100.000.- Ft. értékhatár alatti feleslegesnek minősített ingókat a selejtezési és hasznosítási szabályzatában meghatározottak szerint értékesítheti, illetve selejtezheti. Az értékesítésről és a selejtezésről a vagyonleltár beterjesztésével egyidejűleg számot kell adni a Képviselő-testület felé.


f/ Az intézmény az alapító okiratának szabályozása szerint vállalkozhat, a használatba adott vagyont nem terhelheti meg.           


14.§


(1)       A vagyonkezelés ellenőrzésének keretében a vagyonkezelő köteles évközi beszámolásra, adatszolgáltatásra, adatszolgáltatási kötelezettsége az önkormányzat jogszabályokban előírt beszámolási, adatszolgáltatási kötelezettségéhez kapcsolódik.

(2)       A vagyonkezelő tulajdonosi ellenőrzése a képviselő – testület által elfogadott éves ellenőrzési terv szerint vagy esetileg elrendelt ellenőrzéssel valósul meg.


III.    Fejezet

A hasznosítás szabályai


15.§


(1)       A könyv szerinti nettó 500 eFt értékhatárt meghaladó vagyonelemet – ha törvény kivételt nem tesz – csak versenyeztetés (a továbbiakban: pályázat) útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet hasznosítani.

(2)       A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a képviselő – testület határozattal jelöli ki hasznosításra az alábbi tartalommal:


a)         vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b)         forgalmi értékének megjelölése,

c)         a hasznosítás módja,

d)         a pályázati feltételek meghatározása.


(3)       Az (1) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó vagyonelem hasznosítását, ha a törvény vagy a képviselő – testületnek a hasznosításról rendelkező határozata másként nem rendelkezik, versenyeztetni nem kell, azonban a hasznosítási lehetőséget nyilvánosan közzé kell tenni az önkormányzat honlapján – www.badacsonytomaj.hu - illetve a „Badacsony” újságban.

(4)       Nem kell pályázati eljárást lefolytatni

a)         az önkormányzat tulajdonában álló épületben állami, vagy az önkormányzattól átvállalt feladatot végző, szerv elhelyezése esetén,

b)         ha a vagyonhasznosítási eljárás egy éven belül kétszer eredménytelen marad.


(5)       A hasznosítás pályáztatási eljárásának szabályait a IV. fejezet tartalmazza.


16. §


(1) Az Önkormányzat vagyona társulásba vihető.


(2) Az Önkormányzat társulásba bevitt vagyonát a társuló önkormányzatoknak vagyonként kell nyilvántartani. A vagyonszaporulat a társuló önkormányzatok közös vagyona és arra a Polgári Törvénykönyv közös tulajdonra vonatkozó szabályait kell alkalmazni.


(3) A társulás ingatlanvagyonának felújítása és fejlesztése a társuló önkormányzatok képviselő-testületeinek döntése alapján történik.


17. §


Az Önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona társulásba nem vihető be.


Hitelfelvétel és törlesztés, kötvény kibocsátás, beruházás és felújítás, lízing

18. §


(1) Az Önkormányzat adósságot keletkeztető jogügyletet a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvényben foglaltak figyelembe vételével lehetséges. 


(2) A Képviselő-testület a beruházási program jóváhagyásával - a költségvetési rendeletében dönt, hogy milyen beruházásokat, felújításokat valósít meg, s rendelkezik azok pénzügyi fedezetéről, az erről szóló külön önkormányzati rendelet előírásai alapján.


IV. FEJEZET

A vagyonhasznosításhoz kapcsolódó eljárások szabályai

19. §


(1) A pályáztatási eljárási szabályok megállapításának célja, hogy az önkormányzati vagyon elidegenítése, bérbeadása, a használat jogának átengedése, illetve más módon történő hasznosítása (továbbiakban: hasznosítás) során biztosítsa a megalapozott szerződések létrejöttét, valamint a pályáztatás szabályszerűségét.


(2) A pályáztatási eljárásban a kiíró köteles biztosítani az ajánlattevő pedig tiszteletben tartani a pályáztatás szabályszerűségét, illetve nyilvánosságát.


(3) A kiírónak biztosítania kell az esélyegyenlőséget a pályázók számára, a pályázati felhívás közzététele után köteles a meghirdetett feltételeket megtartani és nyilvánosságra hozni.


20. §


A pályázat nyilvános vagy zártkörű. Zártkörű pályázatot kell tartani, ha a nyilvánosság jelentős önkormányzati vagy üzleti érdeket sértene. Zártkörű pályázatot lehet tartani akkor, ha a teljesítésre csak meghatározott pályázók alkalmasak, illetve a 26. § (7) bekezdés esetében.


A pályázat meghirdetése

21. §


(1) A pályázatra szóló felhívást a Képviselő-testület megbízásából a Polgármester írja ki.


(2) A pályázatot meghirdetni csak akkor lehet, ha a kiíró a szerződés megkötéséhez szükséges feltételekkel rendelkezik.


(3) A pályázaton részt vehet minden természetes és jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság, aki, illetve amely a pályázat közzétételét követően a pályázati anyagot megvásárolja és az előírt határidőben a kiírási feltételeknek megfelelő érvényes pályázatot nyújtott be.


(4) A pályázó a pályázat benyújtási határidejének letelte előtt a részletes pályázati kiírást és a hasznosítani kívánt vagyontárgyat megtekintheti a kiírásban megjelölt időpontban.



A pályázati kiírás tartalmi előírása

22. §


A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:


a/ a kiíró szerv nevét, a kiírás időpontját, a benyújtás határidejét, pályázati anyag árát, bánatpénz mértékét,


b/ a pályázatra kiírt vagyontárgy helyét (cím, helyrajzi szám), paramétereit (alapterület, műszaki jellemzők állapota, közműellátottsága), folytatható tevékenységi kör megnevezését, épületvagyon esetén az egyedi építészeti és funkcionális megkötéseket, a hasznosíthatóságára vonatkozó egyéb kiköltéseket,


c/ a vagyontárgya minimális induló alapárát, a bánatpénz összegét, több pályázó esetén a licitálás lehetőségét, az ellenszolgáltatással kapcsolatos kikötéseket és feltételeket, felhívást amely arra vonatkozik, hogy a tulajdonosi vagy bérleti jogot a feltételeknek megfelelő legmagasabb ajánlatot tevő nyeri el,


d/ a pályázati tárgyalás helyét, idejét,


e/ minden egyéb adatot, melye a kiíró szükségesnek tart.


23. §


(1) A pályázat kiírása és a benyújtás határideje között legalább 15 nap időtartamnak kell lennie, de ennél hosszabb idő is meghatározható.


(2) A pályázati hirdetményt a Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján való kifüggesztéssel, az önkormányzat honlapján – www.badacsonytomaj.hu - és a helyi médiában való megjelenítéssel kell közzé tenni.


(3) A pályázati hirdetményt -6 hónapnál nem régebbi - értékbecslés alapján meghatározott 20 Mft-ot meghaladó értékű vagyontárgy esetében a megyei és az országos sajtóban is meg kell hirdetni.


(4)[3] Ha az önkormányzat üzleti vagyontárgya iránt vételi szándék érkezik a (3) bekezdésben meghatározott értékbecslés – melyet az önkormányzat készíttet el - költsége a vételi szándékot benyújtó személyt terheli.


24. §


A pályázatot írásban a Polgármesternek címezve kell benyújtani. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, megnevezését, címét, képviselőjét, más megbízott esetén szabályszerű meghatalmazást, a pályázati feltételek elfogadását.


A pályázati biztosíték

25. §


A pályázaton való részvételt a kiíró egy meghatározott pénzösszeg (bánatpénz) előzetes megfizetéséhez köti, melynek összege a pályázati kiírásban szereplő alapár minimum 10%-a.


A pályázat nyertese a bánatpénzt jogosult a vételárban érvényesíteni. A többi pályázónak a bánatpénzt a tárgyalást követő 3 banki napon belül vissza kell utalni.


Abban az esetben, ha a pályázó az ajánlatát az ajánlati kötöttség ideje alatt visszavonja, a bánatpénzre nem tarthat igényt, az a kiírót illeti meg.


A pályázati tárgyalás szabályai

26.§


(1) A pályázati eljárás során több jelentkező esetén tartandó pályázati tárgyaláson az ajánlattevőknek a vagyontárgy vételárára vagy bérleti díjára kell licitálni.


(2) Az induló alapár mindenkor a Képviselő-testület által – a 6 hónapnál nem régebbi értékbecslés figyelembevételével – meghatározott minimum eladási ár vagy bérleti díj.


(3) A vételár összegét minimum 100.000.- Ft. összeggel emelni kell. Ettől magasabb licitlépcsőről és a bérleti díj esetében a licitlépcsők nagyságáról a hatáskörrel rendelkező dönthet.


(4) A pályázatot az a pályázó nyeri el, aki a pályázati tárgyalás során a legmagasabb összegű vételár, bérleti díj megfizetésére tett ajánlatot.


(5) A pályázati tárgyaláson eredményt kell hirdetni. a tárgyalás menetéről és eredményéről jegyzőkönyvet kell vezetni, amelyet a tárgyalásvezető és a jegyzőkönyvvezető ír alá, melynek a másolatát a pályázók megkapják.


(6) A nyertes személy a pályázati tárgyalást követő 15 napon belül köteles adás-vételi, vagy bérleti szerződést kötni és ezzel egyidejűleg a vételárat a kiírás szerinti részletezésben kiegyenlíteni, illetőleg az esedékes bérleti díjat megfizetni.


(7) Amennyiben a pályázat nyertese a (6) bekezdésben foglaltaknak nem tesz eleget, akkor az utána következő legmagasabb ajánlattevő pályázót kell az általa vállalt feltételekkel nyertesnek tekinteni. Amennyiben több azonos ajánlat van, közöttük zártkörű licitálást kell tartani.


(8) Eredménytelen a pályázat, ha az ajánlattevők egyike sem tett eleget a pályázat előírásainak, vagy a pályázatot nyert személy – tekintettel a (7) bekezdésben foglaltakra – nem köt szerződést az előírt időben.


V. FEJEZET

A vagyon átruházásának szabályai

27.§


A rendelet hatálya alá tartozó vagyonelemeket a képviselő – testület határozattal jelöli ki értékesítésre vagy cserére az alábbi tartalommal:


a)         a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b)         forgalmi értékének megjelölése,

c)         az átruházás módja,

d)         pályázat esetén a pályázati feltételek meghatározása,

e)         árverés esetén az árverésre bocsátás szándékának kinyilvánítása,

f)         csere esetén a csere célja, csereügylet keretében átruházandó és megszerzendő vagyontárgyak megjelölése, forgalmi értéke.


28.§


(1)       A könyv szerinti nettó 500 eFt értékhatárt meghaladó vagyonelemeket – ha törvény kivételt nem tesz – csak versenyeztetés útján, az összességében legelőnyösebb ajánlatot tevő részére, a szolgáltatás és ellenszolgáltatás értékarányosságával lehet értékesíteni.


(2)       Az (1) bekezdésben foglaltak alól kivétel:

a)         az általános vagy a részletes rendezési terv szerinti telek kiegészítésekkor, beépíthető telek kialakítása miatti telekegyesítésre, illetve vegyes tulajdon esetén az önkormányzati tulajdoni hányadnak a tulajdonostárs javára történő elidegenítésére kerül sor,

b)         a jogerős bírósági ítélet végrehajtása vagy peren kívüli és perbeli egyezség megkötése érdekében,

c)         ha a vagyonhasznosítási eljárás egy éven belül kétszer eredménytelen marad,

d)       a vagyontárgyra vételi ajánlat érkezik, amely eléri a 6 hónapnál nem régebbi értékbecslés összegét és az ajánlatot a Pénzügyi és Ügyrendi, Mezőgazdasági- és Városfejlesztési Bizottság véleménye alapján a Képviselő-testület elfogadja,

e)         ha a Képviselő-testület egyedi lakó- és gazdasági építési telkek értékesítéséről dönt és az eladási árat a 6 hónapnál nem régebbi értékbecslés alapján meghatározza, aktualizálja,

f)         az Önkormányzat tulajdonában álló épületben állami feladatot végző szervek elhelyezése esetén.


(3) Az (1) bekezdésben foglalt értékhatárt nem meghaladó értékű vagyonelem, ha jogszabály másként nem rendelkezik, a Képviselő – testületnek az értékesítésről szóló határozata alapján nyilvános meghirdetés útján értékesíthető.


(4) Az önkormányzati vagyon körébe tartozó vagyontárgy értékesítésére irányuló döntést megelőzően az adott vagyontárgy forgalmi értékét


            a) ingatlan és ingó vagyon esetén 6 hónapnál nem régebbi forgalmi értékbecslés alapján,


            b) tagsági jogot megtestesítő értékpapír esetén, ha az

           

ba) a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett, vagy forgalmazott kategóriában szerepel, úgy a tőzsdén kialakult árfolyam figyelembevételével a hatáskörrel rendelkező által jóváhagyott limitáron,


bb)       a tőzsdén kívüli másodlagos értékpapírpiacon forgalmazott értékpapír, úgy az értékpapír kereskedők által sajtóban közzétett vételi középárfolyam alapján,


            c) egyéb társasági részesedés esetén 6 hónapnál nem régebbi üzleti értékelés alapján kell

                        meghatározni.


(4) Amennyiben az adott vagyontárgy vonatkozásában rendelkezésre áll a (3) bekezdésben foglaltaknál régebben, legfeljebb 2 éven belül készült forgalmi értékbecslés vagy üzleti értékelés, ennek a döntést megelőzően aktualizált változatra is elfogadható.


29.§


Településrendezési terv végrehajtását célzó, nem önálló ingatlanként nyilvántartott földrészlet értékesítése, vagy cseréje esetén árverés vagy nyilvános meghirdetés nélkül kell a szerződést megkötni, a forgalmi érték vagy a számviteli nyilvántartás szerinti érték megjelölésével.


30.§


(1)       A tulajdonközösség megszüntetése érdekében kötendő önkormányzati tulajdonú ingatlan tulajdoni hányadrészének tulajdonostárs általi megváltása esetén a forgalmi érték megjelölésével kell a szerződést megkötni.


(2)       A vagyon átruházására vonatkozó pályáztatási eljárásnak a szabályait a IV. fejezet tartalmazza.



VI. FEJEZET

A vagyonszerzés szabályai

31.§


(1)       Az önkormányzati vagyon gyarapításáról a polgármesternek a Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottság állásfoglalásával ellátott javaslata alapján a képviselő – testület dönt.

(2)       A vagyongyarapításról a képviselő – testület határozattal dönt, az alábbi tartalommal:


a)         a vagyonelem megnevezése, ingatlan esetén helyrajzi számának megjelölése,

b)         forgalmi értékének megjelölése,

c)         a szerzés módja,

d)         az önkormányzat által vállalt fizetési feltételek,

e)         az önkormányzat ajánlati kötöttségének időtartama.


(3)       Ingatlantulajdon megszerzése esetén a döntés előkészítése során vizsgálni kell, hogy az ingatlan megszerzése milyen önkormányzati célok megvalósításához és milyen feltételek mellett alkalmas, fel kell tárni a továbbhasznosítási lehetőségeit, illetve a várható üzemeltetési költségek körét és nagyságát is.

(4)       Az önkormányzati tulajdonszerzést megelőzően a vagyontárgyról forgalmi értékbecslést kell készíttetni, amely nem lehet régebbi 6 hónapnál.


32.§


Az önkormányzat törvény által előírt, vagy önként vállalt feladata ellátásához ingatlant bérelhet, albérletbe vehet, vagy használatba, egyéb módon hasznosításra átvehet, erről a képviselő – testület a polgármester javaslata és a Pénzügyi, Ügyrendi, Mezőgazdasági és Városfejlesztési Bizottság állásfoglalása alapján hoz döntést.




VII. Fejezet

Vegyes és záró rendelkezések

33. §


(1) A tulajdonosi jogokat gyakorló, illetve törvény rendelkezései alapján az önkormányzati vagyont kezelő szerv vagy személy, továbbá a képviselet jogát szerződéssel meghatalmazás alapján ellátó személy a vonatkozó törvényi rendelkezésekkel összhangban, illetve a szerződés keretén belül gyakorolhatja jogait.


(2) E rendelet keretében az Önkormányzat képviseletében a polgármester jár el, aki e jogát a polgári jog szabályainak megfelelően bízhatja másra.


(3) A portfolió vagyon kezelése körében a gazdasági társaság legfőbb szerve ülésén eseti, vagy általános meghatalmazással képviselteti magát a tulajdonost.


Az önkormányzati vagyon ingyenes átruházása

34. §


(1)       Az önkormányzati vagyon tulajdon jogát ingyenesen átruházni kizárólag a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 13.§-ban foglaltak figyelembe vételéve lehet.

(2)       Az önkormányzati vagyon ingyenes átruházására kizárólag a képviselő-testület jogosult.


35. §


(1)       E rendelet 2012. június 1. napján lép hatályba. Rendelkezéseit hatálya lépése után keletkezett ügyekben kell alkalmazni.

(2)       A rendelet 4. számú mellékletében szereplő ingatlanok tekintetében a vagyonkezelési szerződéseket, a jelen rendelet hatályba lépésétől számított 60 napon belül el kell készíteni.


36. §


(1)       E rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2004. (VII.14.) számú, valamint az azt módosító 11/2006. (VI.06.), 19/2008.(XII.29.), a 6/2009.(IV.01.) és a 25/2011.(V.26.) önkormányzati rendeletek az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás szabályairól.

(2)       Jelen rendelet hatálybalépésével ugyancsak hatályát veszíti Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő - testületének a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű önkormányzati tulajdonban lévő nemzeti vagyonelemekről szóló 3/2012.(II.25.) önkormányzati rendelete.


Jogharmonizációs záradék


37. §


E rendelet a Magyar Köztársaság és az Európai Közösségek és azok tagállamai között társulás létesítéséről szóló, Brüsszelben, 1991. december 16-án aláírt Európai Megállapodás tárgykörében, a megállapodást kihirdető 1994. évi I. törvény 3. §-ával összhangban az Európai Közösség legfontosabb alapelveivel összeegyeztethető szabályozást tartalmaz.




        Krisztin N. László                                                               Dr. Weller – Jakus Tamás

            polgármester                                                                                    jegyző



Jelen rendelet Badacsonytomaj városában 2012. május 24. napján kihirdetésre került!


                                                                                              Dr. Weller – Jakus Tamás

                                                                                                            jegyző

                                                                                 



1.         számú melléklet[4]





2. számú melléklet


Önkormányzati törzsvagyon forgalomképtelen ingatlanai






Belterületi ingatlanok







Sorszám

Hrsz

Megnevezése

Telek nagyság m²-ben

1.

14

közterület, közút

213

2.

32

Rodostói út

3234

3.

37

közút

2458

4.

65

közterlet, közút

2782

5.

66

közterület

129

6.

82

közterület

1856

7.

101

árok

170

8.

120

csapadékvíz elvezető

189

9.

121

irodaház és udvar

1265

10.

144

közterület

164

11.

152

árok (burkolt)

200

12.

194

közterület

120

13.

196

közterület

2252

14.

219/13

közterület, közút

688

15.

233/1

csapadékvíz elvezető

694

16.

233/22

közterület, pihenőpark

931

17.

233/23

közterület

4747

18.

233/34

közterület, gyalogút

508

19.

233/45

árok

434

20.

233/46

közpark

1320

21.

233/47

közpark

1295

22.

234/2

járda és közpark

1069

23.

234/3

járda

1440

24.

234/4

járda

41

25.

245

gyalogút

206

26.

248/4

közút

1298

27.

256/11

Fürdeti út

450

28.

295

Sport utca

1497

29.

306/2

közterület

1021

30.

310

Bercsényi út

2260

31.

353

Táncsics Mihály utca

5065

32.

388

Úttörő utca

3293

33.

414

Úttörő utca

1877

34.

429

Kodály Zoltán utca

205

35.

432/10

Kodály Zoltán utca

1408

36.

438

beépítetlen terület

858

37.

446

Kodály Zoltán utca

457

38.

447

Kodály Zoltán utca

2888

39.

479

Kodály Zoltán utca

1583

40.

483/10

Kodály Zoltán utca

101

41.

508

Petőfi utca

1 ha 5132 m²

42.

540

Ady Endre utca

819

43.

541

Ady Endre utca

694

44.

542/1

autóbuszmegálló

10

45.

542/2

járda (jobb oldali)

396

46.

542/3

Fő úti járda (bal oldal)

468

47.

542/4

Fő út

7064

48.

569

Ady Endre utca (kivett közterület)

120

49.

587

Magyar út

144

50.

605

Nagyköz út

888

51.

641

Iskola utca

275

52.

642

Nagykör út

4378

53.

651

Nagykör út

140

54.

666

Kiskör út

840

55.

673

Kiskör út

319

56.

694

Kisköz út

364

57.

696

Kisköz út

75

58.

702

gyalogút, bazalt lépcső

299

59.

725/1

Erdős út eleje

695

60.

726

árok

12

61.

731

Erdős út

288

62.

736

Iskola út

210

63.

743

Alsó temető

3139

64.

791

Palackozó út

1563

65.

818

gyalogút

132

66.

820

út

400

67.

840

út

482

68.

858

saját használatú út

441

69.

880

Szőlőhegyi út

1130

70.

896

Szőlőhegyi út

309

71.

901

vízmosás, árok

1633

72.

911/2

Panoráma út

1307

73.

911/18

Panoráma út

630

74.

934/3

kivett közterület

144

75.

936

Pöltenberg utca (volt Mandula utca)

344

76.

954/2

Kossuth utca

345

77.

960/1

kivett út

529

78.

977

út

661

79.

979

nyílt vízelvezető árok

342

80.

991/1

út

849

81.

995

út

1222

82.

996/1

Római út

5377

83.

996/2

Római út

7604

84.

996/5

Római út

4555

85.

996/8

Római út (B.lábdi felőli oldal)

2094

86.

999

Gyurkovics köz

272

87.

1006/2

út (Rózsa köz)

247

88.

1050/1

Rózsa köz

741

89.

1050/2

Rózsa köz

193

90.

1059

gyalogút

72

91.

1065

Rózsa köz

566

92.

1089

Napsugár utca (régi Sallai út)

334

93.

1097/2

füves gyalogút

1238

94.

1102

Napsugár utca (régi Sallai út)

824

95.

1120

Strand utca

1337

96.

1136/3

út

75

97.

1151

Füge köz, út

173

98.

1152

Füge köz, út

184

99.

1154

Füge köz, út

262

100.

1163

Füge köz, út

288

101.

1166/4

Füge köz, út

245

102.

1181/1

közterület

127

103.

1207

nyílt vízelvezető árok

189

104.

1224

kiépített nyílt vízelvezető árok

357

105.

1231

közút

799

106.

1233

Park utca, út

1498

107.

1255

Park utca, út

1 ha 1515 m²

108.

1256

közterület

142

109.

1261/2

árok

70

110.

1270

burkolt vízelvezető

121

111.

1285

gyalogút

153

112.

1287

lefedett vízelvezető

186

113.

1288

közterület (Halászkert előtti parkoló)

1643

114.

1289/11

közpark

7235

115.

1298/1

közpark

2877

116.

1298/3

közpark

5357

117.

1300

Egry sétány parkoló

2874

118.

1310/3

közterület

214

119.

1348

út

405

120.

1360

út

738

121.

1372

Ősz utca

1026

122.

1380

nyílt árok

629

123.

1384

út

180

124.

1407/2

út

262

125.

1430

út

833

126.

1439

út

175

127.

1440

gyalogút

100

128.

1444

Pauler Ákos út (régi Rizling út)

1111

129.

1450/2

út

179

130.

1454/3

Pauler Ákos utca

581

131.

1466/1

nyílt vízelvezető árok

448

132.

1467

Móricz Zsigmond utca

3066

133.

1470/1

Zalay féle árok

797

134.

1470/5

Zalay köz

432

135.

1482

Szürkebarát utca

725

136.

1525/3

saját használatú út

337

137.

1526

árok

547

138.

1561

Móricz Zsigmond utca

921

139.

1568

nyílt vízelvezető árok

140

140.

1573/2

Herczeg Ferenc út

2475

141.

1586

út, közterület

926

142.

1590

út

542

143.

1601

nyílt vízelvezető árok

2565

144.

1602

út

868

145.

1731

Virág köz (Badacsonyörs)

266

146.

1732

út

799

147.

1762/5

út, zsák utca

200

148.

1762/9

út, zsák utca

104

149.

1801

Kiserdő utca

1600

150.

1819

köztemető (Badacsonyörs)

4412

151.

1821

Orgona út

1159

152.

1823

Szabó Ernőné utca

1912

153.

1837

Kisörshegyi utca

1 ha 45 m²

154.

1844/2

Milleneumi emlékpark

720

155.

1888

Erdős utca

2436

156.

1889/2

nyílt vízelvezető árok

157

157.

1889/7

Arborétum út

1683

158.

1889/12

Arborétum út

195

159.

1905

Mandulás út

210

160.

1913/2

Arborétum út

796

161.

1961

Kápolnavölgyi út

370

162.

1967

Fenyő köz

390

163.

1979

gyalogút

105

164.

1980

út, Szépvölgyi út

410

165.

1985/1

Kápolnavölgyi út

1644

166.

1991

Szépvölgyi út

315

167.

1993

közterület

1228

168.

1999/2

nyílt vízelvezető árok

260

169.

2003

nyílt vízelvezető árok

280

170.

2008

nyílt vízelvezető árok

104

171.

2011

nyílt vízelvezető árok

145

172.

2015

Kemping út

2592

173.

2027

burkolt árok iszapfogóval

94

174.

2029

Kemping út

662

175.

2056/4

Füredi út

227

176.

2057

Szőlő utca

535

177.

2161

nyílt vízelvezető árok

262

178.

2163

Fűzfa utca

447

179.

2179/1

Fűzfa utca

1183

180.

2179/2

Fűzfa utca

431

181.

2189

nyílt vízelvezető árok

432

182.

2192

nyílt vízelvezető árok

429

183.

2197

gyalogút

331

184.

2251/10

út

3422

185.

2255

Petőfi utca folytatása

627

186.

2270/2

gyalogút

1355

187.

2270/3

József Attila utcai járda

589

188.

2284/1

közterület (jobb oldali járda)

1660

189.

2284/9

Nyárfa utca

6061

190.

2284/14

használaton kívüli út

2081

191.

2373/1

Ravatalozó mögötti parkoló

2031

192.

2373/2

Temető köz

296

193.

2374

Badacsonytomaji Felső temető

4858

194.

2401

Erdős út

3740

195.

2452/1

Milleneumi park, játszótér (Kert utca)

499

196.

2452/2

Milleneumi ifjúsági park (Kert utca)

2047

197.

2458

Kert utca

6096

198.

2463

Széchenyi utca

1000

199.

2476

közterület

557

200.

2477/2

Széchenyi utca felső szakasza

2329

201.

2477/4

Széchenyi utca Iskola felőli oldala

1775

202.

2503

Általános Iskola

1 ha 1400 m²

203.

2551/9

strandfürdő (badacsonytomaji)

3528

204.

2552

strandfürdő (Bányász strand)

2169

205.

2553

stranfürdő (Badacsonyi)

1 ha 4870 m²

207.

2557/1

parkoló

5588

208.

2560

zöld terület

418

209.

2561/10

parkoló

294

210.

2561/12

parkoló

3643

211.

2601

vízmosás

2915

212.

2616

Erdős köz folytatása

174

213.

2624

út

364

214.

2625

út

684

215.

2627

Erdős köz

1225

216.

2703

Kisörshegyi út

428

217.

2728

Felsőbüki út

1488

218.

2744

Csigáskuti út

1258

219.

2763

Öreghegyi út

766

220.

2784/2

Major út

337

221.

2786

Major út

353

222.

2901

csapadékvíz elvezető árok

168

223.

2918

beépítetlen terület

346

224.

2921

beépítetlen terület

822

225.

2922

beépítetlen terület

196

226.

2931

Kisörsi út

1651

227.

2955

közterület

1044





Külterületi ingatlanok







Sorszám

Hrsz

Megnevezése

Telek nagyság m²-ben

1.

02/1

Kisfaludy út

4606

2.

02/6

árok

366

3.

02/7

közút

1378

4.

02/10

Móricz Zsigmond utca

749

5.

02/18

Muskotály utca

1324

6.

04

gyalogút

270

7.

05

út

799

8.

06

út

285

9.

07

gyalogút

82

10.

09

gyalogút

319

11.

010

közút

997

12.

012/25

saját használatú út

183

13.

013

vízmosás

4592

14.

015

vízmosás és árok

4437

15.

016

út

609

16.

019

vízmosás

3035

17.

022/14

Móricz Zsigmond utca

240

18.

026

út

7108

19.

029

közút

797

20.

034

Rodostói út hegy alatti szakasza

996

21.

035/6

közút

783

22.

035/13

közút

946

23.

035/25

vízér (Kisfaludy forrás)

24

24.

036

földút

568

25.

037

Kisfaludy út

1476

26.

043/49

Kossuth utca

1400

27.

044

vízmosás

6201

28.

047

vízmosás

529

29.

048

Szőlőhegyi út

2642

30.

050

Radnóti út

3137

31.

052

út

147

32.

054/21

út

1083

33.

055

füves földút

361

34.

057

Ibos Ferenc út (régi Gagarin út)

2946

35.

059

Szőlőhegyi út

2502

36.

061/84

saját használatú út

44

37.

062

Temető köz

300

38.

063/2

Temető köz

3071

39.

063/6

saját használatú út

44

40.

064/5

út (Nagyköz út vége)

78

41.

068/2

út

2347

42.

070/7

út (Szoroshadi dűlő)

1417

43.

072

közút (Korkován alatti út)

1714

44.

073

árok

5435

45.

075/6

járda

31

46.

077

árok (határsánci árok)

1812

47.

078/11

út (gazdasági dűlőút)

5217

48.

082

földút

1624

49.

090

mezőgazdasági dűlőút

428

50.

0110

vízmosás

1 ha 1274 m²

51.

0117

földút

724

52.

0137

földút

2106

53.

0141/3

kivett út

1 ha 5740 m²

54.

0141/69

"Büdös kuti dűlő"

1659

55.

0156

közút

1 ha 93 m²

56.

0158/87

saját használatú út

1155

57.

0159/1

földút

1496

58.

0159/2

földút

505

59.

0161/1

út

751

60.

0161/2

út

385

61.

0165

földút

2376

62.

0169

földút

1928

63.

0174

árok

1138

64.

0177/2

árok

870

65.

0197/2

földút

290

66.

0198/51

közút és árok

267

67.

0204/1

Csigáskuti út eleje

8605

68.

0204/3

Csigáskuti út

2071

69.

0209/48

murvás földút

1195

70.

0212

Csigáskuti út

8189

71.

0215

vízmosás

6246

72.

0218

árok

762

73.

0220

közút

1373

74.

0223

árok

559

75.

0224

közút

1396

76.

0225/2

közút

2019

77.

0227

közút

2288

78.

0241

közút

6151

79.

0243

közút

769

80.

0250

közút

386

81.

0252

közút

1644

82.

0254

közút

1 ha 583 m²

83.

0255

közút

373

84.

0262

közút

2407

85.

0264/1

közút

5123

86.

0264/15

közút

333

87.

0266/1

autóbuszmegálló

18

88.

0289

árok

390

89.

0291/1

árok

139

90.

0298/1

árok

562

91.

0300

árok

420

92.

0307

közút

1450

93.

0310

árok

636

94.

0312

közút és árok

921

95.

0314

közút

459

96.

0318

parkoló

2437









Forgalomképtelen ingatlanok összesen:  323 db

lanok összesen:  323 db





















3. számú melléklet

[5]




Önkormányzati törzsvagyon


Korlátozottan forgalomképes ingatlanai






Belterületi ingatlanok







Sorszám

Hrsz

Megnevezése

Telek nagyság m²-ben





1.

37

út, közterület

2458

2.

44/1

autóbuszmegálló (Vasút melletti)

20

3.

106/2

beépítetlen terület

931

4.

107

községháza

1271

5.

116/5

Tájház

1273

6.

232

szennyvízcsatorna Káptalantóti úton szolgalmi jog

180 fm

7.

233/10

szennyvízcsatorna Béke utcában szolgalmi jog

  51 fm

8.

233/22

közterület és pihenőpark

931

9.

233/46

közpark

1320

10.

233/47

közpark

1295

11.

234/2

járda és közpark

1069

12.

306/1

sporttelep

1 ha 4803 m²

13.

306/2

közterület

1021

14.

492

vízmű, közkút

15

15.

504

közkút

20

16.

519

közkút

17

17.

542/4

Fő utca

7064

18.

607/1

Tűzoltóság volt irodaépülete

170

19.

607/2

Városüzemeltető műhely épülete

820

20.

608

Városüzemeltető irodaépülete

1147

21.

642

Nagykör út

4378

22.

792

kultúrház és udvar

3991

23.

2284/1

közterület

1660

24.

2287/36

szennyvízcsatorna szolgalmi jog  B.örs, Erdős utcában

47 fm

25.

2374

Ravatalozó épülete a temetőben

120

26.

2374

Kolumbárium

92

27.

2471

Egészségház és udvar

1815

28.

2471

Egészségház

450

29.

2477/1

Óvoda alatti terület

3108

30.

2477/1

Óvoda épület

705

31.

2554

vízmű

263

32.

2558

vízmű

228

33.

2562

vízmű

465







Külterületi ingatlanok







Sorszám

Hrsz

Megnevezése

Telek nagyság m²-ben





1.

061/48

erdő és út

4124

2.

061/72

erdő és út

9667

3.

064/6

erdő

9999

4.

083/31

szennyvíztisztító


5.

097

erdő

3027

6.

0160/30

erdő

5814

7.

0160/67

szennyvíztisztító (a 0160/33 hrsz-ú ingatlan beleolvadt ebbe a területbe

2 ha 7022 m²

8.

0233/1

temető

432

9.

0318

parkoló

2521

10.

0319

parkoló

2324









Korlátozottan forgalomképes ingatlanok összesen:  43 db





Önkormányzati törzsvagyon


Korlátozottan forgalomképes gazdasági társaságokban fennálló részesedései








a)         Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. részvénycsomag (811607 – 812106)

b)         Balatoni Hajózási Zrt. részvénycsomag (A 136128 – 141517)

c)         Balatoni Hajózási Zrt. részvénycsomag (A 183004 – 184731)”






4. melléklet6 a 23/2012.(V.24.) önkormányzati rendelethez


Az önkormányzati vagyonból vagyonkezelésre átadott ingatlanokról



sorszám

Helyrajzi szám

megnevezés

Vagyon kezelője

1

743

Alsó temető

Badacsonytomaj VN.Kft

2

1819

Börsi köztemető

Badacsonytomaj VN. Kft

3

2374

Btomaji felső temető

Badacsonytomaj VN. Kft.

4

2551/9

Btomaji strand

Badacsonytomaj VN. Kft.

5

2551/6

Btomaji strand

Badacsonytomaj VN. Kft.

6

2553

Badacsonyi strand

Badacsonytomaj VN. Kft.

7

1288

Halászkert előtti parkoló

Badacsonytomaj VN. Kft.

8

1300

Egry sétány parkoló

Badacsonytomaj VN. Kft.

9

2561/10

Parkoló

Badacsonytomaj VN. Kft.

10

2561/12

Parkoló a benzinkútnál

Badacsonytomaj VN. Kft.

11

2557/1

Parkoló

Badacsonytomaj VN. Kft.

12

1430

Lakóút

Badacsonytomaj VN. Kft.

13

1450/2

Út

Badacsonytomaj VN. Kft.

14

1467

Móricz Zsigmond út

Badacsonytomaj VN. Kft.

15

1470/5

Zalai köz

Badacsonytomaj VN. Kft.

16

1482

Szürkebarát utca

Badacsonytomaj VN. Kft.

17

1298/1

Közpark

Badacsonytomaj VN. Kft.

18

738

Ipartelep

Badacsonytomaj VN. Kft.

20

0160/67

Szennyvíztisztító

Badacsonytomaj VN. Kft.

21

0160/34

Szántó

Badacsonytomaj VN. Kft.

22

016063

Gyep, rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

23

0160/64

Gyep,rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

24

0160/65

Gyep, rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

25

0163/14

Szénégető dűlő erdő

Badacsonytomaj VN. Kft.

26

0163/15

Szántó

Badacsonytomaj VN. Kft.

27

0163/16

Szántó

Badacsonytomaj VN. Kft.

28

0163/17

Szénégető dűlő erdő

Badacsonytomaj VN. Kft.

29

0163/19

Gyep. Legelő

Badacsonytomaj VN. Kft.

30

0163/20

Gyep, rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

31

0163/21

Gyep, rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

32

0163/22

Szántó

Badacsonytomaj VN. Kft.

33

0163/23

Gyep, rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

34

0163/24

Gyep, rét

Badacsonytomaj VN. Kft.

35

0160/30

Erdő

Badacsonytomaj VN. Kft.

36

607/2

Városüzemeltető műhely épülete

Badacsonytomaj VN. Kft.

37

608

Városüzemeltető irodaépülete

Badacsonytomaj VN. Kft.

38

306/1

Sportpálya és létesítményei

Badacsonytomaj VN. Kft.

39

076/6

Szántó,rét, legelő (edzőpálya )

Badacsonytomaj VN. Kft.

40

2503

Általános iskola

Tatay S. Általános Iskola

41

2477/1

Óvoda épület

Pipitér Óvoda

42

116/5

Tájház

Btomaj Város Kult. Int.

43

792

Egry József Műv. Ház

Btomaj Város Kulturális Intézménye


[6] Módosította a 3/2014.(II.24.) ör. 3.§-a. Hatályos 2014.02.24.

44

14

közterület, közút

Badacsonytomaj VN.Kft

45

32

Rodostói út

Badacsonytomaj VN.Kft

46

37

közút

Badacsonytomaj VN.Kft

47

65

közterlet, közút

Badacsonytomaj VN.Kft

48

66

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

49

82

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

50

101

árok

Badacsonytomaj VN.Kft

51

120

csapadékvíz elvezető

Badacsonytomaj VN.Kft

52

144

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

53

152

árok (burkolt)

Badacsonytomaj VN.Kft

54

194

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

55

196

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

56

219/13

közterület, közút

Badacsonytomaj VN.Kft

57

233/1

csapadékvíz elvezető

Badacsonytomaj VN.Kft

58

233/22

közterület, pihenőpark

Badacsonytomaj VN.Kft

59

233/23

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

60

233/34

közterület, gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

61

233/45

árok

Badacsonytomaj VN.Kft

62

233/46

közpark

Badacsonytomaj VN.Kft

63

233/47

közpark

Badacsonytomaj VN.Kft

64

234/2

járda és közpark

Badacsonytomaj VN.Kft

65

234/3

járda

Badacsonytomaj VN.Kft

66

234/4

járda

Badacsonytomaj VN.Kft

67

245

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

68

248/4

közút

Badacsonytomaj VN.Kft

69

256/11

Fürdeti út

Badacsonytomaj VN.Kft

70

295

Sport utca

Badacsonytomaj VN.Kft

71

306/2

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

72

310

Bercsényi út

Badacsonytomaj VN.Kft

73

353

Táncsics Mihály utca

Badacsonytomaj VN.Kft

74

388

Úttörő utca

Badacsonytomaj VN.Kft

75

414

Úttörő utca

Badacsonytomaj VN.Kft

76

429

Kodály Zoltán utca

Badacsonytomaj VN.Kft

77

432/10

Kodály Zoltán utca

Badacsonytomaj VN.Kft

78

438

beépítetlen terület

Badacsonytomaj VN.Kft

79

446

Kodály Zoltán utca

Badacsonytomaj VN.Kft

80

447

Kodály Zoltán utca

Badacsonytomaj VN.Kft

81

479

Kodály Zoltán utca

Badacsonytomaj VN.Kft

82

483/10

Kodály Zoltán utca

Badacsonytomaj VN.Kft

83

508

Petőfi utca

Badacsonytomaj VN.Kft

84

540

Ady Endre utca

Badacsonytomaj VN.Kft

85

541

Ady Endre utca

Badacsonytomaj VN.Kft

86

542/1

autóbuszmegálló

Badacsonytomaj VN.Kft

87

542/2

járda (jobb oldali)

Badacsonytomaj VN.Kft

88

542/3

Fő úti járda (bal oldal)

Badacsonytomaj VN.Kft

89

542/4

Fő út

Badacsonytomaj VN.Kft

91

587

Magyar út

Badacsonytomaj VN.Kft

92

605

Nagyköz út

Badacsonytomaj VN.Kft

93

641

Iskola utca

Badacsonytomaj VN.Kft

94

642

Nagykör út

Badacsonytomaj VN.Kft

95

651

Nagykör út

Badacsonytomaj VN.Kft

96

666

Kiskör út

Badacsonytomaj VN.Kft

97

673

Kiskör út

Badacsonytomaj VN.Kft

98

694

Kisköz út

Badacsonytomaj VN.Kft

99

696

Kisköz út

Badacsonytomaj VN.Kft

100

702

gyalogút, bazalt lépcső

Badacsonytomaj VN.Kft

101

725/1

Erdős út eleje

Badacsonytomaj VN.Kft

102

726

árok

Badacsonytomaj VN.Kft

103

731

Erdős út

Badacsonytomaj VN.Kft

104

736

Iskola út

Badacsonytomaj VN.Kft

105

791

Palackozó út

Badacsonytomaj VN.Kft

106

818

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

107

820

út

Badacsonytomaj VN.Kft

108

840

út

Badacsonytomaj VN.Kft

109

858

saját használatú út

Badacsonytomaj VN.Kft

110

880

Szőlőhegyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

111

896

Szőlőhegyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

112

901

vízmosás, árok

Badacsonytomaj VN.Kft

113

911/2

Panoráma út

Badacsonytomaj VN.Kft

114

911/18

Panoráma út

Badacsonytomaj VN.Kft

115

934/3

kivett közterület (út)

Badacsonytomaj VN.Kft

116

936

Pöltenberg utca (volt Mandula utca)

Badacsonytomaj VN.Kft

117

954/2

Kossuth utca

Badacsonytomaj VN.Kft

118

960/1

kivett út

Badacsonytomaj VN.Kft

119

977

út

Badacsonytomaj VN.Kft

120

979

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

121

991/1

út

Badacsonytomaj VN.Kft

122

995

út

Badacsonytomaj VN.Kft

123

996/1

Római út

Badacsonytomaj VN.Kft

124

996/2

Római út

Badacsonytomaj VN.Kft

125

996/5

Római út

Badacsonytomaj VN.Kft

126

996/8

Római út (B.lábdi felőli oldal)

Badacsonytomaj VN.Kft

127

999

Gyurkovics köz

Badacsonytomaj VN.Kft

128

1006/2

út (Rózsa köz)

Badacsonytomaj VN.Kft

129

1050/1

Rózsa köz

Badacsonytomaj VN.Kft

130

1050/2

Rózsa köz

Badacsonytomaj VN.Kft

131

1059

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

132

1065

Rózsa köz

Badacsonytomaj VN.Kft

133

1089

Napsugár utca (régi Sallai út)

Badacsonytomaj VN.Kft

134

1097/2

füves gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

135

1102

Napsugár utca (régi Sallai út)

Badacsonytomaj VN.Kft

136

1120

Strand utca

Badacsonytomaj VN.Kft

137

1136/3

út

Badacsonytomaj VN.Kft

138

1151

Füge köz, út

Badacsonytomaj VN.Kft

139

1152

Füge köz, út

Badacsonytomaj VN.Kft

140

1154

Füge köz, út

Badacsonytomaj VN.Kft

141

1163

Füge köz, út

Badacsonytomaj VN.Kft

142

1166/4

Füge köz, út

Badacsonytomaj VN.Kft

143

1181/1

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

144

1207

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

145

1224

kiépített nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

146

1231

közút

Badacsonytomaj VN.Kft

147

1233

Park utca, út

Badacsonytomaj VN.Kft

148

1255

Park utca, út

Badacsonytomaj VN.Kft

149

1256

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

150

1261/2

árok

Badacsonytomaj VN.Kft

151

1270

burkolt vízelvezető

Badacsonytomaj VN.Kft

152

1285

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

153

1287

lefedett vízelvezető

Badacsonytomaj VN.Kft

154

1289/11

közpark

Badacsonytomaj VN.Kft

155

1298/3

közpark

Badacsonytomaj VN.Kft

156

1310/3

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

157

1348

út

Badacsonytomaj VN.Kft

158

1360

út

Badacsonytomaj VN.Kft

159

1372

Ősz utca

Badacsonytomaj VN.Kft

160

1380

nyílt árok

Badacsonytomaj VN.Kft

161

1384

út

Badacsonytomaj VN.Kft

162

1407/2

út

Badacsonytomaj VN.Kft

163

1430

út

Badacsonytomaj VN.Kft

164

1439

út

Badacsonytomaj VN.Kft

165

1440

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

166

1444

Pauler Ákos út (régi Rizling út)

Badacsonytomaj VN.Kft

167

1450/2

út

Badacsonytomaj VN.Kft

168

1454/3

Pauler Ákos utca

Badacsonytomaj VN.Kft

169

1466/1

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

170

1470/1

Zalay féle árok

Badacsonytomaj VN.Kft

171

1525/3

saját használatú út

Badacsonytomaj VN.Kft

172

1526

árok

Badacsonytomaj VN.Kft

173

1561

Móricz Zsigmond utca

Badacsonytomaj VN.Kft

174

1568

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

175

1573/2

Herczeg Ferenc út

Badacsonytomaj VN.Kft

176

1586

út, közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

177

1590

út

Badacsonytomaj VN.Kft

178

1601

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

179

1602

út

Badacsonytomaj VN.Kft

180

1731

Virág köz (Badacsonyörs)

Badacsonytomaj VN.Kft

181

1732

út

Badacsonytomaj VN.Kft

182

1762/5

út, zsák utca

Badacsonytomaj VN.Kft

183

1762/9

út, zsák utca

Badacsonytomaj VN.Kft

184

1801

Kiserdő utca

Badacsonytomaj VN.Kft

185

1821

Orgona út

Badacsonytomaj VN.Kft

186

1823

Szabó Ernőné utca

Badacsonytomaj VN.Kft

187

1837

Kisörshegyi utca

Badacsonytomaj VN.Kft

188

1844/2

Milleneumi emlékpark

Badacsonytomaj VN.Kft

189

1888

Erdős utca

Badacsonytomaj VN.Kft

190

1889/2

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

191

1889/7

Arborétum út

Badacsonytomaj VN.Kft

192

1889/12

Arborétum út

Badacsonytomaj VN.Kft

193

1905

Mandulás út

Badacsonytomaj VN.Kft

194

1913/2

Arborétum út

Badacsonytomaj VN.Kft

195

1961

Kápolnavölgyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

196

1967

Fenyő köz

Badacsonytomaj VN.Kft

197

1979

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

198

1980

út, Szépvölgyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

199

1985/1

Kápolnavölgyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

200

1991

Szépvölgyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

201

1993

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

202

1999/2

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

203

2003

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

204

2008

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

205

2011

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

206

2015

Kemping út

Badacsonytomaj VN.Kft

207

2027

burkolt árok iszapfogóval

Badacsonytomaj VN.Kft

208

2029

Kemping út

Badacsonytomaj VN.Kft

209

2056/4

Füredi út

Badacsonytomaj VN.Kft

210

2057

Szőlő utca

Badacsonytomaj VN.Kft

211

2161

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

212

2163

Fűzfa utca

Badacsonytomaj VN.Kft

213

2179/1

Fűzfa utca

Badacsonytomaj VN.Kft

214

2179/2

Fűzfa utca

Badacsonytomaj VN.Kft

215

2189

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

216

2192

nyílt vízelvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

217

2197

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

218

2251/10

út

Badacsonytomaj VN.Kft

219

2255

Petőfi utca folytatása

Badacsonytomaj VN.Kft

220

2270/2

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft

221

2270/3

József Attila utcai járda

Badacsonytomaj VN.Kft

222

2284/1

közterület (jobb oldali járda)

Badacsonytomaj VN.Kft

223

2284/9

Nyárfa utca

Badacsonytomaj VN.Kft

224

2284/14

használaton kívüli út

Badacsonytomaj VN.Kft

225

2373/1

Ravatalozó mögötti parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft

226

2373/2

Temető köz

Badacsonytomaj VN.Kft

227

2401

Erdős út

Badacsonytomaj VN.Kft

228

2452/1

Milleneumi park, játszótér (Kert utca)

Badacsonytomaj VN.Kft

229

2452/2

Milleneumi ifjúsági park (Kert utca)

Badacsonytomaj VN.Kft

230

2458

Kert utca

Badacsonytomaj VN.Kft

231

2463

Széchenyi utca

Badacsonytomaj VN.Kft

232

2476

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

233

2477/2

Széchenyi utca felső szakasza

Badacsonytomaj VN.Kft

234

2477/4

Széchenyi utca Iskola felőli oldala

Badacsonytomaj VN.Kft

235

2557/1

parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft

236

2560

zöld terület

Badacsonytomaj VN.Kft

237

2561/10

parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft

238

2561/12

parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft

239

2601

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft

240

2616

Erdős köz folytatása

Badacsonytomaj VN.Kft

241

2624

út

Badacsonytomaj VN.Kft

242

2625

út

Badacsonytomaj VN.Kft

243

2627

Erdős köz

Badacsonytomaj VN.Kft

244

2703

Kisörshegyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

245

2728

Felsőbüki út

Badacsonytomaj VN.Kft

246

2744

Csigáskuti út

Badacsonytomaj VN.Kft

247

2763

Öreghegyi út

Badacsonytomaj VN.Kft

248

2784/2

Major út

Badacsonytomaj VN.Kft

249

2786

Major út

Badacsonytomaj VN.Kft

250

2901

csapadékvíz elvezető árok

Badacsonytomaj VN.Kft

251

2931

Kisörsi út

Badacsonytomaj VN.Kft

252

2955

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft

253

02/1

Kisfaludy út

Badacsonytomaj VN.Kft


254

02/6

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


255

02/7

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


256

02/10

Móricz Zsigmond utca

Badacsonytomaj VN.Kft


257

02/18

Muskotály utca

Badacsonytomaj VN.Kft


258

04

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft


259

05

út

Badacsonytomaj VN.Kft


260

06

út

Badacsonytomaj VN.Kft


261

07

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft


262

09

gyalogút

Badacsonytomaj VN.Kft


263

010

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


264

012/25

saját használatú út

Badacsonytomaj VN.Kft


265

013

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft


266

015

vízmosás és árok

Badacsonytomaj VN.Kft


267

016

út

Badacsonytomaj VN.Kft


268

019

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft


269

022/14

Móricz Zsigmond utca

Badacsonytomaj VN.Kft


270

026

út

Badacsonytomaj VN.Kft


271

029

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


272

034

Rodostói út hegy alatti szakasza

Badacsonytomaj VN.Kft


273

035/6

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


274

035/13

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


276

036

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


277

037

Kisfaludy út

Badacsonytomaj VN.Kft


278

043/49

Kossuth utca

Badacsonytomaj VN.Kft


279

044

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft


280

047

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft


281

048

Szőlőhegyi út

Badacsonytomaj VN.Kft


282

050

Radnóti út

Badacsonytomaj VN.Kft


283

052

út

Badacsonytomaj VN.Kft


284

054/21

út

Badacsonytomaj VN.Kft


285

055

füves földút

Badacsonytomaj VN.Kft


286

057

Ibos Ferenc út (régi Gagarin út)

Badacsonytomaj VN.Kft


287

059

Szőlőhegyi út

Badacsonytomaj VN.Kft


288

061/84

saját használatú út

Badacsonytomaj VN.Kft


289

062

Temető köz

Badacsonytomaj VN.Kft


290

063/2

Temető köz

Badacsonytomaj VN.Kft


291

063/6

saját használatú út

Badacsonytomaj VN.Kft


292

064/5

út (Nagyköz út vége)

Badacsonytomaj VN.Kft


293

068/2

út

Badacsonytomaj VN.Kft


294

070/7

út (Szoroshadi dűlő)

Badacsonytomaj VN.Kft


295

072

közút (Korkován alatti út)

Badacsonytomaj VN.Kft


296

073

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


297

075/6

járda

Badacsonytomaj VN.Kft


298

077

árok (határsánci árok)

Badacsonytomaj VN.Kft


299

078/11

út (gazdasági dűlőút)

Badacsonytomaj VN.Kft


300

082

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


301

090

mezőgazdasági dűlőút

Badacsonytomaj VN.Kft


302

0110

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft


303

0117

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


304

0137

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


305

0141/3

kivett út

Badacsonytomaj VN.Kft


306

0141/69

"Büdös kuti dűlő"

Badacsonytomaj VN.Kft


307

0156

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


308

0158/87

saját használatú út

Badacsonytomaj VN.Kft


309

0159/1

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


310

0159/2

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


311

0161/1

út

Badacsonytomaj VN.Kft


312

0161/2

út

Badacsonytomaj VN.Kft


313

0165

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


314

0169

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


315

0174

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


316

0177/2

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


317

0197/2

földút

Badacsonytomaj VN.Kft


318

0198/51

közút és árok

Badacsonytomaj VN.Kft


319

0204/1

Csigáskuti út eleje

Badacsonytomaj VN.Kft


320

0204/3

Csigáskuti út

Badacsonytomaj VN.Kft


321

0209/48

murvás földút

Badacsonytomaj VN.Kft


322

0212

Csigáskuti út

Badacsonytomaj VN.Kft


323

0215

vízmosás

Badacsonytomaj VN.Kft


324

0218

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


325

0220

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


326

0223

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


327

0224

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


328

0225/2

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


329

0227

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


330

0241

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


331

0243

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


332

0250

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


333

0252

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


334

0254

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


335

0255

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


336

0262

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


337

0264/1

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


338

0264/15

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


339

0266/1

autóbuszmegálló

Badacsonytomaj VN.Kft


340

0289

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


341

0291/1

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


342

0298/1

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


343

0300

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


344

0307

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


345

0310

árok

Badacsonytomaj VN.Kft


346

0312

közút és árok

Badacsonytomaj VN.Kft


347

0314

közút

Badacsonytomaj VN.Kft


348

0318

parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft


349

37

út, közterület

Badacsonytomaj VN.Kft


350

44/1

autóbuszmegálló (Vasút melletti)

Badacsonytomaj VN.Kft


351

106/2

beépítetlen terület

Badacsonytomaj VN.Kft


352

233/22

közterület és pihenőpark

Badacsonytomaj VN.Kft


353

233/46

közpark

Badacsonytomaj VN.Kft


354

233/47

közpark

Badacsonytomaj VN.Kft


355

234/2

járda és közpark

Badacsonytomaj VN.Kft


356

306/2

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft


357

492

vízmű, közkút

Badacsonytomaj VN.Kft


358

504

közkút

Badacsonytomaj VN.Kft


359

519

közkút

Badacsonytomaj VN.Kft


360

542/4

Fő utca

Badacsonytomaj VN.Kft


361

642

Nagykör út

Badacsonytomaj VN.Kft


362

2284/1

közterület

Badacsonytomaj VN.Kft


363

2554

vízmű

Badacsonytomaj VN.Kft


364

2558

vízmű

Badacsonytomaj VN.Kft


365

2562

vízmű

Badacsonytomaj VN.Kft


366

061/48

erdő és út

Badacsonytomaj VN.Kft


367

061/72

erdő és út

Badacsonytomaj VN.Kft


368

064/6

erdő

Badacsonytomaj VN.Kft


369

083/31

szennyvíztisztító

Badacsonytomaj VN.Kft


370

097

erdő

Badacsonytomaj VN.Kft


371

0160/30

erdő

Badacsonytomaj VN.Kft


372

0160/67

szennyvíztisztító (a 0160/33 hrsz-ú ingatlan beleolvadt ebbe a területbe

Badacsonytomaj VN.Kft


373

0233/1

temető

Badacsonytomaj VN.Kft


374

0318

parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft


375

0319

parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft


376

12/24

gyep, legelő

Badacsonytomaj VN.Kft


377

34/3

Muskátli Vendéglőnél levő parkoló

Badacsonytomaj VN.Kft


378

720

udvar

Badacsonytomaj VN.Kft


379

722

udvar

Badacsonytomaj VN.Kft


380

2552

Strandfürdő (Bányász strand)

Badacsonytomaj VN Kft.






5. számú melléklet












Önkormányzat üzleti vagyona






Belterületi ingatlanok







Sorszám

Hrsz

Megnevezése

Telek nagyság m²-ben





1.

12/24

gyep, legelő

68

2.

34/3

gazdasági épület és udvar

361

3.

60

beépítetlen terület

182

4.

130

beépítetlen terület

189

5.

235

beépítetlen terület

310

6.

248/1

gazdasági épület és udvar

3357

7.

432/4

beépítetlen terület

224

8.

464

beépítetlen terület

1101

9.

712

beépítetlen terület

89

10.

718

beépítetlen terület

15

11.

720

udvar

79

12.

722

udvar

105

13.

734

gazdasági épület és udvar (Városüzemeltető által használt raktár)

795

14.

738

ipartelep

42

15.

841

beépítetlen terület

715

16.

842

beépítetlen terület

707

17.

843

hétvégi ház és udvar

688

18.

925/3

szőlő

6404

19.

988/1

szőlő

6593

20.

988/3

beépítetlen terület

4200

21.

988/4

szőlő

1 ha 7504 m²

22.

1239

Felső bazársor

1646

23.

1289/12

beépítetlen terület

57

24.

1289/13

beépítetlen terület

68

25.

1289/14

beépítetlen terület

68

26.

1289/15

beépítetlen terület

57

27.

1315

beépítetlen terület 2/24 tulajdoni hányad

201

28.

1466/2

beépítetlen terület

8341

29.

1564/2

beépítetlen terület

302

30.

1755

hétvégi ház és nyaraló 1/2 része

795

31.

1812

hétvégi ház és udvar (Angol ház)

2069

32.

1879

beépítetlen terület

1239

33.

1889/8

beépítetlen terület

2932

34.

1904

beépítetlen terület

279

35.

1997

beépítetlen terület

94

36.

2055

beépítetlen terület

633

37.

2188

beépítetlen terület

533

38.

2191

beépítetlen terület

3997

39.

2457/2

beépítetlen terület

438

40.

2469/2

iker lakóház és udvar

472

41.

2487/2

beépítetlen terület

241

42.

2488/3

beépítetlen terület (szennyvízátemelő hely)

144

43.

2488/4

beépítetlen terület

1368

44.

2496

beépítetlen terület

561

45.

2497

beépítetlen terület

532

46.

2502

beépítetlen terület

669

47.

2551/6

parkoló (badacsonytomaji strandhoz tartozó parkoló)

1472

48.

2555

áruház és udvar

140

49.

2557/2

bolt és udvar (Alsó bazársor)

2953

50.

2561/4

bépítletlen terület

879

51.

2907

beépítetlen terület 35/150-ed része

292

52.

2917

beépítetlen terület és árok

352

53.

2942

beépítetlen terület

2567

54.

2945

mocsár

466

55.

2949

beépítetlen terület (Iskola mögötti parcella)

442

56.

2951

beépítetlen terület

1204

57.

2953

beépítetlen terület 12/16 része

1155





Külterületi ingatlanok







Sorszám

Hrsz

Megnevezése

Telek nagyság m²-ben





1.

02/27

szántó, gyep, rét

5 ha 7796 m²

2.

012/26

szőlő 48/192-ed része

168

4.

022/9

gyep

1934

5.

038/12

erdő

451

6.

038/13

szántó

777

7.

038/14

lakóház, udvar és gazdasági épület

1301

8.

038/15

lakóház, udvar és gazdasági épület1433

9.

038/16

gyep

1370

10.

038/17

lakóház, udvar és gazdasági épület

1377

11.

038/18

lakóház, udvar és gazdasági épület

1082

12.

038/19

lakóház, gazdasági épület és udvar

520

13.

054/27

erdő

494

14.

064/18

gyep, legelő

5475

15.

076/7

szántó és gyep

1 ha 8740 m²

16.

078/1

szántó

2321

17.

0133

gyep (legelő)

1573

18.

0135/1

szőlő

2733

19.

0135/2

szőlő

1061

20.

0138/7

szántó

632

22.

0138/9

szántó

1076

23.

0152/4

szántó 1/2 része

814

24.

0160/2

szántó 2/24 része

3462

25.

0160/3

szántó 9/12 része

4559

26.

0160/32

szántó

2491

27.

0160/34

szántó és út

53

28.

0160/37

szántó

1976

29.

0160/38

szántó

52

30.

0160/43

szántó

6078

31.

0160/44

szántó

334

32.

0160/45

szántó

1924

33.

0160/46

szántó

104

34.

0160/47

szántó 2/4 része

1083

35.

0160/48

szántó

62

36.

0160/49

szántó

4369

37.

0160/50

szántó

248

38.

0160/53

gyep

3038

39.

0160/54

gyep, legelő

209

40.

0160/55

gyep, legelő 9/12 része

1920

41.

0160/56

gyep, legelő 9/12 része

139

42.

0160/57

gyep, legelő 9/12 része

1634

43.

0160/58

gyep, legelő 9/12 része

172

44.

0160/63

gyep, rét

2075

45.

0160/64

gyep, rét

239

46.

0160/65

gyep, rét

590

47.

0160/66

gyep, rét

14

48.

0163/14

erdő és út

2 ha 253 m²

49.

0163/15

szántó

231

50.

0163/16

szántó

34

51.

0163/17

erdő

8

52.

0163/19

gyep, legelő

36

53.

0163/20

gyep és rét

210

54.

0163/21

gyep és rét

116

55.

0163/22

szántó

206

56.

0163/23

gyep, rét

294

57.

0163/24

gyep, rét

811

58.

0163/25

gyep, rét

666

59.

0163/26

gyep, rét

533

60.

0163/27

gyep, rét

639

61.

0163/28

gyep, legelő 9/12 része

406

62.

0163/29

gyep, rét

636

63.

0163/30

szántó

570

64.

0163/31

szántó

815

65.

0163/33

szántó 1/2 része

131

66.

0163/34

szántó

822

67.

0163/45

szántó

182

68.

0163/46

szántó

215

69.

0163/47

szántó

164

70.

0163/48

szántó 9/12 része

138

71.

0163/49

szántó

24

72.

0163/50

szántó

201

73.

0163/51

szántó és gyep

3450

74.

0163/54

szántó

127

75.

0163/56

szántó

181

76.

0163/58

szántó

500

77.

0163/65

szántó

807

78.

0163/72

szántó

1632

79.

0163/79

szántó

1195

80.

0163/85

szántó

1206

81.

0163/88

szántó

1878

82.

0163/102

szántó

4094

83.

0163/103

szántó

355

84.

0163/104

szántó

344

85.

0163/105

szántó

377

86.

0163/111

szántó

390

87.

0163/112

szántó

271

88.

0164

gyep és legelő

4634

89.

0168/9

gyep és rét

3890

90.

0168/13

gyep és rét

8929

91.

0173

gyep

6606

92.

0178/12

gyep és rét

201

93.

0178/16

gyep és rét

1003

94.

0179

gyep és rét

2151

95.

0181

gyep és rét

5372

96.

0185/2

gyep, rét és árok

1666

97.

0186/19

gyep és árok

1077

98.

0187

gyep és rét

1 ha 339 m²

99.

0189

gyep, rét és árok

5166

100.

0190/6

gyep, rét és árok 1/3 része

1179

101.

0214/1

szántó 2/10 része

1007

102.

0214/3

szántó 20/24 része

1540

103.

0214/4

szántó 6/24 része

193

104.

0214/50

szántó

1147

105.

0214/53

szántó és árok

1424

106.

0234/16

erdő 1/6 része

9482

107.

0249/12

szőlő és árok

3508

108.

0256/2

szántó

3666

109.

0257

gyep, rét

4313

110.

0263/2

szőlő és lakóház 3/24 része

424

111.

0267/1

gyep és rét

5977

112.

0268/1

szántó

6142

113.

0269/1

gyep, rét és árok

3172

114.

0269/2

gyep, rét és árok

3561

115.

0269/6

gyep és rét

451

116.

0270/1

gyep és rét

1086

117.

0274/1

gyep, rét és út

6188

118.

0279/33

nádas

1998

119.

0279/51

nádas 3/8 része

51

120.

0280/11

gyep, rét és árok

1895

121.

0280/26

gyep, rét és árok

1586

122.

0304/26

nádas

15

123.

0315/2

parkoló

402





Forgalomképes ingatlanok száma:  180 db

























[1] Hatályon kívül helyezte a 3/2014.(II.24.) ör. 1.§-a. Hatályos 2014.02.24.

[2] Módosította a 31/2013.(VIII.12.) ör. 1.§-a. Hatályos 2013.08.12.

[3] Kiegészítette a 3/2014.(II.24.) ör. 2.§-a. Hatályos 2014.02.24.

[4] Hatályon kívül helyezte a 36/2012.(X.26.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos: 2012. október 27. napjától

[5] Módosította a 36/2012.(X.26.) önkormányzati rendelet 2.§-a. Hatályos: 2012. október 27. napjától

[6] Módosította a 4/2014.(II.24.) ör. 3.§-a. Hatályos 2014.02.24.