Badacsonytomaj

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 42/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás rászorultsági szabályairól és igénylésének feltételeiről

Hatályos: 2013. 12. 06- 2014. 05. 30

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének

43/2013.(XII.06.) önkormányzati

r e n d e l et e

a szociális célú tűzifa támogatás rászorultsági szabályairól és igénylésének feltételeiről


Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő - testülete az Alaptörvény 32. Cikk (2) bekezdése, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 2. §-ában kapott felhatalmazás alapján a 25.§ (3) bekezdés, 26.§-ában, 32. § (3) bekezdésében és a 47.§(1) bekezdés c) pontjában, és a (3) bekezdés alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013.(X.4.) BM rendeletének végrehajtására a következőket rendeli el:


1.§


A helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013.(X.4.) BM rendelet alapján a központi költségvetés a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatást biztosított Badacsonytomaj önkormányzat számára.


2.§


(1) Az önkormányzat vissza nem térítendő természetbeni támogatást, tűzifa formájában biztosít annak a személynek, aki a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013.(X.4.) BM rendelet 3.§ (2) bekezdésében szereplő valamely ellátási formában részesülnek a kérelem benyújtásakor.


(2) Amennyiben az (1) bekezdés szerinti jogosultak a rendelkezésre álló szociális tűzifa keretet nem merítik ki úgy az ellátási formában a következő személyek részére biztosít vissza nem térítendő természetbeni támogatást tűzifa formájában:

            a) Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy

            b) Közgyógyellátásban részesül, vagy

            c) 3 vagy több gyermeket nevel, vagy

            d) Ápolási díjra jogosult.


(3) A tűzifa támogatás ugyanazon lakott ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és a háztartások számától.


3.§


(1) A támogatás megállapítása iránti eljárás az e rendelet 1. melléklet szerinti kérelemre indul.

(2) A kérelmeket a Polgármesteri Hivatalba 2014. január 15. napjáig lehet benyújtani.

(3) A kérelmek elbírálása a Humán Ügyek Bizottságának hatáskörébe tartozik, aki a támogatás elbírálásáról rendkívüli ülésén legkésőbb 2014. január 31. napjáig dönt.

(4) A határidőig benyújtott, jogosultsági feltételeknek megfelelő kérelmek közül a rangsort a lakásban élő személyek egy főre jutó jövedelme alapján kell felállítani.    

(5) A tűzifa átvételét a jogosult a rendelet 2. mellékletét képező átvételi elismervény aláírásával igazolja.

(6) A támogatás mértéke háztartásonként legalább 2 m3, legfeljebb 5 m3.


4.§


(1)A támogatás kizárólagos forrása a helyi önkormányzatok szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013.(X.4.) BM rendelet alapján megítélt kiegészítő támogatás, valamint az Önkormányzat által biztosított saját forrás.

(2) A beérkezett kérelmek elbírálását követően a forráshiány miatt nem támogatható kérelmeket, függetlenül attól, hogy a 2.§-ban meghatározott feltételeknek megfelelnek, és a támogatásra jogosulatlan kérelmeket el kell utasítani.


5. §


Ez a rendelet 2013. december 6-án lép hatályba és 2014. május 31-én hatályát veszti.




                Krisztin N. László                                                     Dr. Weller – Jakus Tamás

                    polgármester                                                                            jegyző





Jelen rendelet Badacsonytomaj városában 2013. december 6. napján kihirdetésre került!



Dr. Weller - Jakus Tamás

   jegyző



1. melléklet

 a 42/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelethez




Kérelem

NÉV: ............................................... ..............................................................................................  

születési hely, idő: .................. …………………………………………………………………………….

Lakcím:          …………………………………………………….…………………szám alatti lakos kérem, hogy részemre szíveskedjenek természetbeni juttatásként ……. q tűzifát biztosítani.

A tűzifa támogatásra a rendelet szerint azért vagyok jogosult mert:*

a) a személynek, aki a szociális célú tűzifavásárláshoz kapcsolódó kiegészítő támogatásáról szóló 57/2013.(X.4.) BM rendelet 3.§ (2) bekezdésében szereplő ellátási formában részesülök, az ellátási forma, illetve az azt megállapító határozat száma:.............................................................................................................................

b) ápolási díjra vagyok jogosult, a megállapító határozat száma: …………………………………………………..

c) rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők, a megállapító határozat száma...........

d) közgyógyellátásra vagyok jogosult, a megállapító határozat száma............................................................................................

e) 3 vagy annál több gyermeket nevelek, gyermekeim adatai:


  1. Név:................................................................. Szül. idő: …………………………………………
  2. Név:................................................................. Szül. idő: ………………………………
  3. Név:................................................................. Szül. idő:................. …………………
  4. Név:................................................................. Szül. idő:..............................................



Badacsonytomaj, 201………………………….

……………………………………

                  kérelmező


2. melléklet

a 42/2013.(XII.06.) önkormányzati rendelethez




Átvételi elismervény





Alulírott ……………………………………………………….  (név) (8258 Badacsonytomaj,


…………………………………………………………….   szám alatti lakos aláírásommal elismerem, hogy a mai napon Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő - ­testületének a tűzifa vásárlási támogatásról szóló   /2013. (…....) önkormányzati rendelete alapján megállapított természetbeni juttatásként  ……..  q mennyiségű tűzifát átvettem.

Badacsonytomaj, 201…. ....................... hó ....... nap

                                   átadó                                                              átvevő