Badacsonytomaj Város Önkormányzata képviselő-testületének 2/2014. (II.24.) önkormányzati rendelete az idegenforgalom fejlesztésének támogatásáról, a „Badacsony” kártya igénylésének, felhasználásának szabályairól szóló 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Badacsonytomaj Város Önkormányzata képviselő-testületének 2/2014. (II.24.) önkormányzati rendelete az idegenforgalom fejlesztésének támogatásáról, a „Badacsony” kártya igénylésének, felhasználásának szabályairól szóló 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 02. 24- 2014. 02. 24

Badacsonytomaj Város Önkormányzata képviselő-testületének


2/2014. (II.24.) önkormányzati


r e n d e l e t e


az idegenforgalom fejlesztésének támogatásáról, a „Badacsony” kártya igénylésének, felhasználásának szabályairól szóló 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet módosításáról



Badacsonytomaj Város Önkormányzat Képviselő - testülete Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a.) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az idegenforgalom fejlesztésének támogatásáról, a „Badacsony” kártya igénylésének, felhasználásának szabályairól szóló 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:



1. §


A 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 1.§-a az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki:


„(3) Jelen rendelet szerint épület minőségének javítása alatt

a) szálloda és panzió esetében a „szálloda, panzió csillag” tanúsító védjegy a turizmusért felelős tárca által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy rendszer szerinti fejlesztés, amelynek következtében kategóriaváltozás következik be, vagy a magasabb kategória besoroláshoz hiányzó kitételt teljesít, vagy a jelen rendelet 2. mellékletében szereplő kiegészítő szolgáltatással bővíti tevékenységét,

b) kemping esetében a „kemping csillag” tanúsító védjegy a turizmusért felelős tárca által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy rendszer szerinti fejlesztés, amelynek következtében kategóriaváltozás következik be, vagy a magasabb kategória besoroláshoz hiányzó kitételt teljesít, vagy a jelen rendelet 2. mellékletében szereplő kiegészítő szolgáltatással bővíti tevékenységét,

c) apartman, vendégház, vendégszoba esetében a jelen rendelet 2. mellékletében szereplő a „vendégszoba, vendégház, apartman koronával” tanúsító védjegy a turizmusért felelős tárca által létrehozott és működtetett tanúsító védjegy rendszer szerinti fejlesztés, amelynek következtében kategóriaváltozás következik be, vagy a magasabb kategória besoroláshoz hiányzó kitételt teljesít, vagy kiegészítő szolgáltatással bővíti tevékenységét,


amelynek alapvető célja, hogy – összhangban a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X. 20.) Korm. rendeletben foglaltakkal – garanciát nyújtson a szálláshelyszolgáltatás-nyújtás minőségének és szakmai elvárások színvonalának emelése.”


2.§


A 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: R.) 2.§ (1) és (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1)      A „Badacsony” kártya (továbbiakban: vendégkártya) bankkártya formátumú digitális adatrögzítésre alkalmas adathordozó, amelynek előlapján a Badacsony logó a www.badacsony.com honlapcímmel, és a „Tourist Card” felirat látható. A kártya belső oldalán a régiós kártya BADACSONY Tourist Card felirat és a kártya egyedi azonosításához szükséges nyolc számjegyű számsor található.


(2)       A vendégkártya digitális adatbázisa tartalmazza

a) kötelező elemként a vendég vezetéknevét, keresztnevét, születési dátumát és lakhelyét (ország, város, utca, házszám, irányítószám)

b) a vendég által választható módon a vendég e-mail címét vagy telefonszámát,

c) a szállás nevét és címét,

d) a kártya azonosítószámát,

e) a vendég érkezésének, távozásának időpontját,

f) a kártya típusát (alap vagy VIP)”


3.§


A R. 2.§ (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(5)      A vendégkártya értéke: 1.000.- Ft, melynek értékét biztosítékként, annak kiváltásakor a szálláshelyen vagy a kiváltó helyen letétbe kell helyezni.”


4. §


A R. 3.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(1) Vendégkártyát igényelhet az a vendég, aki legalább egy vendégéjszakát eltölt a település közigazgatási területén, valamint az a szállásadó

a) akinek szálláshelyén a vendég legalább egy vendégéjszakát kíván eltölteni,

b) aki a 239/2009. (X.20.) Korm. rendeletben foglalt feltételeknek eleget tesz.


5.§


A R. 3.§ (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:


„(3) A vendég a vendégkártya igénylését a jelen rendelet 1. mellékletében szereplő igénylőlap kitöltésén keresztül igényelheti.”


6.§


A R. 4.§ (2) – (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak:


„(2) A vendégkártya birtokosa a kártya felmutatásával jogosult az Önkormányzat területén működő strandok 30%-os kedvezményű használatára, továbbá a vendégkártyán feltüntetett elfogadó helyeken kedvezményes szolgáltatások igénybevételére.

A vendég amennyiben a település területén legalább egy hétig tartózkodik úgy, felnőtt esetében 2.100.- Ft, gyermek esetében 1.200.- Ft egyszeri díj ellenében a kiváltott Badacsony Kártya az Önkormányzat területén működő strandok 100%-os kedvezményű használatára, továbbá a vendégkártyán feltüntetett elfogadó helyeken kedvezményes szolgáltatások igénybevételére jogosult.


(3) A vendégkártya birtokosa a (2) bekezdésben meghatározott kedvezményekre a vendégkártyán feltüntetett időponton belül jogosult az utolsó nap 10.00 óráig.”


7.§


A R. 4.§ (11) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(11)  A szolgáltatással összefüggő személyes adatok: a szolgáltatást igénybe vevő neve, lakcíme, születési helye és ideje. A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.”


8.§


A R. 1. melléklete helyébe az alábbi melléklet kerül:


„A 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet 1. melléklete



VENDÉGKÁRTYA IGÉNYLŐ LAP



Név:                                        ……………………………………………………………….


Szül. hely, idő:                         ……………………………………………………………….


Lakcím:                                  ……………………………………………………………….


Szig.szám:                               ……………………………………………………………….


Tartózkodás időtartama:        ……………………………………………………………….


Szálláshely címe:                     ……………………………………………………………….


részemre és velem együtt utazó


Sorszám

Név

Szül. hely, idő:

Lakcím

Okmány száma






















személyek részére vendégkártyát megigénylem.


A vendégkártya az Önkormányzat tulajdona, amit térítésmentesen bocsát a vendég rendelkezésére. A vendégkártya értéke: 1.000.- Ft, melynek értékét biztosítékként, annak kiváltásakor a kiváltó helyen letétbe kell helyezni. 



Vendégkártya használatára vonatkozó szabályok:


  • A kártya kiváltásától az azt kiváltó személy tartozik felelősséggel.


  • A vendégkártyát azon vendég használhatja, akinek a nevére az kiállításra került (kártyabirtokos). A vendégkártyát átruházni nem szabad.


  • A vendégkártya birtokosa a kártya felmutatásával jogosult az Önkormányzat területén működő strandok 30%-os kedvezményű használatára, továbbá a vendégkártyán feltüntetett elfogadó helyeken kedvezményes szolgáltatások igénybevételére.


  • A vendég amennyiben a település területén legalább egy hétig tartózkodik úgy, felnőtt esetében 2.100.- Ft, gyermek esetében 1.200.- Ft egyszeri díj ellenében a kiváltott Badacsony Kártya az Önkormányzat területén működő strandok 100%-os kedvezményű használatára, továbbá a vendégkártyán feltüntetett elfogadó helyeken kedvezményes szolgáltatások igénybevételére jogosult.


  •  A vendégkártya birtokosa a meghatározott kedvezményekre a vendégkártyán feltüntetett időponton belül jogosult az utolsó nap 10.00 óráig.


  •  A strandszolgáltatás igénybevételekor a strandot üzemeltető vagy megbízottja köteles a vendégkártyát a kiépített beléptető rendszeren keresztül érvényesíttetni.


  •  A vendégkártya elvesztését vagy megsemmisülését haladéktalanul jelenteni kell a vendégkártyát kiállító szervezetnek, amely a kártyát érvényteleníti.


  •  A vendégkártya átruházása más személy részére a kártya azonnali érvénytelenségét eredményezi.


Alulírott aláírásommal elismerem, hogy az idegenforgalom fejlesztésének támogatásáról, a „Badacsony” kártya igénylésének, felhasználásának szabályairól szóló 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendeletben a „Badacsony” kártya” használatára vonatkozó fenti szabályait megismertem, elfogadtam, és magamra nézve kötelezőnek ismerek el aláírásommal kijelentem, hogy a ………………………………………….….. számú vendégkártyát/ákat átvettem.


Badacsonytomaj, 201……………………………………



            ………………………………………….                                 …………………………………………

                         Átvevő                                                                                              Átadó”




9.§


A R. az alábbi 2. melléklettel egészül ki:


A 13/2011.(IV.15.) önkormányzati rendelet 2. melléklete


Apartman, vendégház és vendégszoba

A.

B.

C.

D.

E.

1.


2 koronás

3 koronás

4 koronás

2.

Homlokzat, külső megjelenés

Átlagos minőség / 2. számú melléklet /

Jó minőség / 2. számú melléklet /

Kiváló minőség / 2. számú melléklet /

3.

Falfelületek, festések

Átlagos minőség / 2. számú melléklet /

Jó minőség / 2. számú melléklet /

Kiváló minőség / 2. számú melléklet /

4.

Burkolatok 

Átlagos minőség / 2. számú melléklet /

Jó minőség / 2. számú melléklet /

Kiváló minőség / 2. számú melléklet /

5.

Kárpitok, textíliák

Átlagos minőség / 2. számú melléklet /

Jó minőség / 2. számú melléklet /

Kiváló minőség / 2. számú melléklet /

6.

Belső berendezés, kényelmi szint

Átlagos minőség / 2. számú melléklet /

Jó minőség / 2. számú melléklet /

Kiváló minőség / 2. számú melléklet /

7.

Zajvédő nyílászárók

----

van

van

8.

Fűtési mód

Központi vagy modern egyedi fűtés

Központ vagy modern egyedi fűtés

Központi vagy modern egyedi fűtés

9.

Parkolási lehetőség

Van (közterületen)

Van (közterületen v. saját)

Van (saját vagy bérelt)


Kiegészítő szolgáltatások

1.) Pihenőkert

2.) Kerti játékok (hinta, homokozó, lengőteke, pingpongasztal, stb.) min.3 db.

3.) Kerti bútorok, napozóágyak

4.) Fedett kerti pihenő+bútorzat

5.) Kerti grillező, nyársaló, bográcsozó

6.) Bébi ágy, bébi szék

7.) Internet WIFI

8.) Internet kiépítve, számítógéppel

9.) Kerékpárkölcsönzés

10.) Közös erkély vagy terasz

11.) Légkondicionálás

12.) Szauna

13.) Szolárium

14.) Jacuzzi vagy fedett medence

15.) Mosási lehetőség kialakítása

16.) Mozgássérült szoba

17.) Mozgássérült akadálymentesítés

18.) Műholdas TV 7 csatornán felül

19.) Vasalódeszka+vasaló

20.) Külön dohányzóhelyiség

21.) Széf (egyénileg bérelhető, vagy központi)

22.) Idegen nyelvű kommunikációs táblák

23.) Útmutató táblák

24.) Olvasósarok (min. 50 kötet könyv+sajtótermékek)

25.) Saját prospektus

26.) Saját weboldal

27.) Ismeretterjesztő könyvek, prospektusok, programajánlás

28.) Programszervezés

29.) GPS célpont

30.) Vízöblítéses WC külön helyiségben

31.) Zuhanyzó helyett fürdőszoba, hidromasszázskád


10.§


(1) Jelen rendelet 2014. február 24. napján lép hatályba.

(2) A rendelet hatályba lépését követő 8. napon hatályát veszíti.



Krisztin N. László                                                 Dr. Weller – Jakus Tamás

  polgármester                                                                             jegyző



Jelen rendelet Badacsonytomaj Városában 2014. február 24. napján kihirdetésre került.


                                                                           Dr. Weller – Jakus Tamás

                                                                                        jegyző







.