Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2019. (VI.14.) önkormányzati rendelete

a környezetvédelemről és a környezetvédelmi alapról szóló 30/2004. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 06. 20- 2019. 06. 20

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 46. § (1) bekezdés c) pontjában kapott felhatalmazás alapján,

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 11. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva,  a környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény 48. § (3) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§ Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezetvédelemről és a környezetvédelmi alapról szóló 30/2004. (IX.30.) önkormányzati rendeletének (a továbbiakban: R.) 8/B.§ (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A (4)-(6) bekezdésekben szabályozott időkorláttól való eltérést – kérelem alapján – a polgármester engedélyezheti. Az engedélykérelmet a szabadtéri műsor, koncert, valamint az alkalmi rendezvény szervezője a rendezvény megtartását megelőzően legalább 8 nappal köteles a Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatalban benyújtani.”

2.§ A R. 8/B.§-a a következő (7a) bekezdéssel egészül ki:

(7a) A (4)-(6) bekezdésben szabályozott időkorláttól való eltérésre a polgármester

a) hétköznapokon 24 óráig,

​b) a hét első munkanapját megelőző napon 24 óráig,

c) pénteki és szombati napokon 02 óráig,

d) a munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló miniszteri rendelet alapján a naptár szerinti munkarendtől való eltéréssel járó munkarend szerinti pihenőnapokon a (7a) bekezdés b) pontja szerint,

e) esküvői rendezvény esetén 06 óráig

adhat engedélyt.”

3.§ A R. 8/B.§-a a következő (7b) bekezdéssel egészül ki:

„(7b) A (7) bekezdés szerinti kérelmező a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011.(III.8.) Kormányrendelet előírásait köteles betartani.”

4.§ A R. 8/D.§-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„8/D.§ A jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek által tulajdonukat képező illetve az általuk használt ingatlan bármely nyitott helyiségében, illetve szabadtéri részében történő hangerősítő, hangkeltő berendezés használatára a 8/B.§-ában foglaltak az irányadóak.”

5.§ A R. 8/E.§ (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) 22:00 óra és 24:00 óra között szórakozóhelyeken, egyéb nem lakás céljára szolgáló létesítményekben zene, illetve műsorszolgáltatás csak zárt helyiségen belül, zárt ablakok és ajtó mellett és csak olyan hangerővel lehetséges, amely a környékbeli lakosság nyugalmát nem zavarja és arra a polgármester engedélyt adott.”

6.§ A R. 8/E.§-a a következő (3) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Az (1) és (2) bekezdésben szabályozott időkorláttól való eltérést – kérelem alapján – a polgármester engedélyezheti. Az engedélykérelmet a zene- és műsorszolgáltatás napját megelőzően legalább 8 nappal köteles a Badacsonytomaji Közös Önkormányzati Hivatalban benyújtani. Az időkorláttól való eltérés engedélyezésére a 8/B.§ (7a) és (7b) bekezdésében foglaltak az irányadók.”

7.§ A R. 8/E.§-a a következő (4) bekezdéssel egészül ki:

„(4) A képviselő-testület a (3) bekezdés szerinti zene- és műsorszolgáltatás engedélyezését a polgármesterre ruházza át.”

8.§ Hatályát veszti a 8/D.§ a) és b) pontja.

9.§ Ez a rendelet 2019. június 20. napján lép hatályba és a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.


Krisztin N. László sk.

polgármester

Wolf Viktória sk.

jegyző


Kihirdetési záradék:

A rendelet 2019. június 14. napján kihirdetésre került.



Wolf Viktória sk.

jegyző