Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete

a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Hatályos: 2023. 10. 03- 2024. 01. 31

Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (III.29.) önkormányzati rendelete

a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

2023.10.03.

Badacsonytomaj Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 16/A. § bekezdésben kapott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya Badacsonytomajon az önkormányzati tulajdonú és kezelésű utakra, a közterületre, és a közhasználatra átadott területeken fizető parkolóként kijelölt, a Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. által üzemeltetett várakozóhelyekre és területekre, továbbá az (5) bekezdésében foglaltakra terjed ki.

(2) A fizető parkolók felsorolását a rendelet 1. melléklete tartalmazza.

(3) A fizető parkoló zónák területi kiterjesztése, vagy az övezeti besorolás megváltoztatása a képviselő-testület hatásköre.

(4) Fizető parkoló szilárd burkolatú vagy salakkal, kőzúzalékkal terített, por- és sármentes, valamint füvesített területen jelölhető ki.

(5) Rendezvények alkalmával – a rendezvényekhez kapcsolódóan – ideiglenes jelleggel létesített újabb parkolóhelyek kijelölésére a polgármester jogosult.

2. § (1) A rendelet hatálya kiterjed a rendeletben megjelölt fizető parkolót igénybe vevő valamennyi közúti jármű tulajdonosára és üzemben tartójára, kivéve:

a) a megkülönböztetett kék jelzéssel ellátott járművek (mentők, tűzoltók, rendőrségi, orvosi ügyeletet ellátó járművek), továbbá az intézkedő rendőr járművére,

b) a figyelmeztető jelzést jogosan használó kommunális szolgáltató és a közműhiba-elhárítást végző járművekre,

c) rendkívüli közműhiba elhárítása céljából, a hiba elhárításának időtartamáig a hiba kijavításához kiérkező szerviz autóra és az azt kiszolgáló járművekre,

d) a segédmotor-kerékpárokra és a kerékpárokra,

e) Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. járműveire,

f) a parkolók díjmentes használatára jogosító igazolvány birtokosának járművére,

g) mozgáskorlátozottak által vezetett, illetve az őket szállító járművekre a 218/2003.(XII.11) Kormányrendelet alapján kiadott, érvényes parkolási igazolvány jogos és szabályos használata esetén.

h)1

(2) A várakozási díj és a pótdíj megfizetéséért a jármű üzembentartója felel.

(3) Üzembentartó e rendelet alkalmazásában a jármű forgalmi engedélyébe bejegyzett tulajdonos vagy üzembentartó.

3. § (1) A parkolókat Badacsonytomaj Város Önkormányzata tulajdonában lévő Badacsonytomaj Városüzemeltető Nonprofit Közhasznú Kft. 8258 Badacsonytomaj, Fő utca 14. (a továbbiakban: üzemeltető) parkoló automaták útján üzemelteti.

(2) Parkolónként minden megkezdett ötven várakozási helyből ki kell jelölni legalább egy férőhelyet a mozgássérültek részére.

4. § (1) A fizető parkolóhelyeken várakozni az üzemeltetési idő alatt csak díjfizetés ellenében, a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975.(II5.) KPM-BM együttes rendelet és jelen rendelet szabályai szerint lehet.

(2) A várakozás legfontosabb szabályairól és a díjfizetés módjáról, a parkolók bejáratára elhelyezett kiegészítő tábla ad tájékoztatást.

(3) A burkolati jellel jelölt várakozási övezetben a jármű vezetője köteles a járművet a kijelölt várakozóhelyen belül úgy elhelyezni, hogy a jármű csak egy kijelölt várakozóhelyet foglaljon el. Ellenkező esetben a burkolati jellel ellátott várakozási övezetben a várakozási díjat a jármű által elfoglalt parkolóhelyek után kell megfizetni.

(4) A fizető parkolókat jelölő kiegészítő táblán az alábbi információkat kell a külföldiek számára is jól érthető módon – lehetőség szerint rajzjellel (piktogramokkal) – közölni:

a) az adott helyen várakozók díjfizetési kötelezettségét,

b) a díjfizetési kötelezettség időbeni hatályát,

c) a várakozási díj összegét járműfajtánkként,

d) a várakozási díj megfizetésének módját,

e) a pótdíj és a bírság összegét,

f) a „nem őrzött” parkolóra utalást,

g) az üzemeltető nevét, az ügyfélszolgálat elérhetőségeit,

h) tájékoztatást további parkoló automaták elhelyezkedéséről.

(5) A szolgáltatás a várakozó járművek őrzésére nem terjed ki.

(6) Az üzemeltetési időn kívül a fizető parkolóban nem kell várakozási díjat fizetni.

5. § (1) [2] A fizető parkolók üzemeltetési ideje: évente április 1-től október 31-ig, minden nap. A napi üzemórákat a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(2) Az általános üzemeltetési időtől indokolt esetben az üzemeltető eltérhet.

(3) Az üzemeltetési idők megváltozásáról az üzemeltető a helyben szokásos módon előzetesen, de a helyszínen is tájékoztatni köteles.

6. § (1) A parkolásért fizetendő várakozási díjak, bérletjegyek és kizárólagos használatért fizetendő díjak (együttesen a továbbiakban: parkolási díjak), valamint a jogosulatlan használatért fizetendő pótdíjak mértékét a képviselő-testület állapítja meg.

(2) A parkolási díjak és a pótdíj mértékét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

7. § (1) A várakozásra jogosító parkolójegyet a parkolóba történő beállást követően azonnal, a szándékolt várakozási időnek megfelelő időtartamra meg kell váltani. Utólagos fizetés csak pótdíj ellenében lehetséges.

(2) Parkolójegyet váltani a parkoló automatáknál készpénzért lehet, a jegyváltás történhet euró érmével is. Mobil telefonon díjat fizetni az eltelt várakozási időnek megfelelően a meghatározott telefonszámon a várakozás megkezdésekor bejelentkezéssel, befejezésekor kijelentkezéssel lehet.

(3) Üzemzavar esetén a legközelebbi üzemben lévő jegyautomatánál, az ellenőrnél váltott, vagy a parkoló automatán feltüntetett helyeken megvásárolt nyugtával lehet igénybe venni az adott parkolót.

(4) Fizető parkolóhelyeken a váltható legrövidebb idő 15 perc. Leghosszabb váltható idő: a napi üzemeltetési idő, a rendelet 2. mellékletben lévő napijegy váltásával.

(5) A parkolási időtartam meghosszabbítása érdekében új parkolójegy váltásáról, és a jegy szabályszerű kihelyezéséről az előzőleg már megváltott parkolójegy lejártát megelőzően úgy kell gondoskodni, hogy a megváltott parkolójegyeken feltüntetett időtartamok a parkolás céljára igénybe vett teljes időtartamot folyamatosan, megszakítás nélkül lefedjék.

(6) A parkolóhelyet használó nem tarthat igényt az üzemeltetővel szemben az általa megfizetett, de igénybe nem vett parkolási idővel arányos parkolási díjra.

(7) Az üzemeltető – a rendező szerv kérelmére – eseti jelleggel, egyedi elbírálás alapján a parkolókat érintő rendezvények időtartamára, kizárólag parkolási célra a polgármester előzetes hozzájárulásával csoportos fizetésre is megállapodást köthet.

8. § (1) A várakozási díj megfizetését érvényes parkolójeggyel, vagy bérlettel kell igazolni.

(2) Az érvényes jegyet, vagy bérletet, illetve a díjmentességet igazoló engedélyt a gépjárműben az első szélvédő mögött, kívülről jól látható módon úgy kell elhelyezni, hogy az érvényességéről az ellenőr megbizonyosodhasson.

(3) A járműtulajdonos kérésére a parkolójegy ellenében, vagy készpénzfizetés esetén az üzemeltető készpénzfizetési számlát állít ki, melyet a parkolás idejére parkolójegyként kell felhasználni.

9. § (1) Pótdíjat kell fizetni:

a) utólagos fizetés esetén (érvényes jegy, vagy bérlet hiányában) a parkolóhely igénybevételéért,

b) ha a jármű díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozik, vagy a kifizetett várakozási időt egy óránál rövidebb időre történt fizetés esetén 5 perccel, vagy annál hosszabb időre történt fizetés esetén legalább 15 perccel túllépi, várakozási esetenként egy órai várakozási díjat, továbbá a pótdíjat kell fizetni

c) ha az érvényes jegy, bérlet, vagy a díjmentességet tanúsító igazolvány a gépkocsiban jól látható módon nincsen kihelyezve és azt ellenőrzéskor nem pótolta.

(2) A szabálytalanul parkoló gépkocsi szélvédőjén az ellenőr pótdíjfizetési felszólítást és fizetési csekket hagy.

(3) A parkolóhelyet jogellenesen díjfizetés nélkül használó azonos helyen várakozó gépjárművére, üzemidőben csak egyszer kaphat fizetési felszólítást.

(4) A fizetési felszólításon a szabálytalanság tényét, helyét, időpontját, a gépjármű rendszámát, valamint a pótdíj megfizetésére vonatkozó összes tudnivalót fel kell tüntetni.

(5) A pótdíjat 15 napon belül a mellékelt csekken, vagy az üzemeltető pénztárában – ügyfél fogadási időben – készpénzben kell megfizetni.

(6) A 15 napon túli befizetés esetén a pótdíj összege az egy órai várakozási díj negyvenszerese lesz.

(7) A pótdíj összegét a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

(8) Amennyiben a parkolási díjat és a pótdíjat 30 munkanapon belül nem fizetik meg, az üzemeltető a parkolási díj és a pótdíj behajtása érdekében a jogszabályi előírásoknak megfelelően jár el.

(9)2 Az érvényes bérlet, vagy díjmentességet igazoló engedély utólagos, 24 órán, illetve egy munkanapon belül, valamint 5 munkanapon belül történő bemutatása esetén pótdíj helyett bérletbemutatási díjat kell fizetni. A bérletbemutatási díj mértékét a 2. melléklet tartalmazza.

(10) Autókölcsönző cég esetében csak akkor kaphat a bérlő fizetési felszólítást, ha írásban nyilatkozik arról, hogy az adott időpontban ő vezette a gépjárművet. Ellenkező esetben a kölcsönző céget terheli a pótdíjfizetési kötelezettség.

(11)3

(12)4

(13)5

10. § A fizető parkolókban díjmentesen várakozhatnak:

a) a település közigazgatási területén működő háziorvosok (az önkormányzat működési területre vonatkozó igazolása alapján) az üzemeltető által kiállított engedély birtokában. A működési területre vonatkozó igazolást a jegyző adja ki.

b) rendezvényekre történő, vagy egyéb eseti kedvezményre, illetve mentességre jogosító engedélyt, a polgármester rendelkezésére az üzemeltető ad ki.

c)6 Felhatalmazást kap a polgármester, hogy egyedi esetekben az üzemeltető által elkészített és sorszámozott pakolóbérletet biztosítson, legfeljebb 100 darabot

d)7 A b) és c) pontban felsorolt jogosultságokat igazoló dokumentumok előállítási és nyilvántartási költségeit üzemeltetőnek 1.500,- Ft/db áron kérelmező köteles megtéríteni.

11. § (1) A várakozási díjat bérlet vásárlásával is lehet teljesíteni. Bérlet csak az 5,50 m-nél nem hosszabb gépjárműre valamint három- és négykerekű motorkerékpárra váltható.

(2)8 Badacsonytomajon bejelentett lakóhellyel, vagy üdülő ingatlannal, vagy badacsonytomaji munkahellyel rendelkező természetes személyes, illetve a badacsonytomaji székhellyel (telephellyel vagy székhellyel) rendelkező jogi személyek és jogi személyiséggel rendelkező más szervezetek (továbbiakban: közületek) kedvezményes bérletjegy vásárlására jogosultak.

(3) A (2) bekezdés szerinti jogosultságot hitelt érdemlő módon igazolni kell az üzemeltető felé.

(4) A bérleten szerepelnie kell a bérlet sorszámának, érvényességi idejének és a bérletet váltó személy közeli hozzátartozójának tulajdonában, üzemeltetésében lévő jármű forgalmi rendszámának. Közeli hozzátartozónak a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 8:1. §-a szerinti személyek minősülnek.

(5) A bérletet másra átruházni nem lehet.

(6) A bérletet és engedélyeket az üzemeltető jogosult kiadni. Az engedélyek kiadásával kapcsolatos adminisztratív és nyilvántartási feladatokat az üzemeltető látja el.

(7) A bérlet kizárólagos használatra nem, csak az üres férőhely elfoglalására jogosít.

(8) A bérletek árait a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

12. § (1) Azokra a férőhelyekre, amelyeknél a kizárólagos használatot biztosító elkorlátozás közlekedési szempontból és műszakilag is lehetséges, legkevesebb 1 évre kizárólagos használati jog is bérelhető.

(2) A kizárólagos használatú férőhelyeket abból a célból, hogy azokat más járművek ne foglalhassák el, a bérlő költségére kihelyezett – a városban egységes kialakítású – parkolás gátlóval el kell korlátozni.

(3) Az elkorlátozás lehetőségének elbírálása és a parkolás gátló kihelyezése az üzemeltető hatásköre és feladata.

(4) A kizárólagosan igénybe vett parkolók száma nem haladhatja meg az adott parkolóban lévő férőhelyek 30%-át.

(5) A kizárólagos használat díjait a rendelet 2. melléklete tartalmazza.

13. § A fizető parkolóhelyek szabályszerű igénybevételét és a parkolási díj megfizetését az üzemeltető és a közterület felügyelő bármikor jogosult ellenőrizni.

14. § (1) A rendelet 2019. április 1. napján lép hatályba.

(2) Hatályát veszti Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének a fizető és ingyenes parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről szóló 30/2012.(VI.20.) önkormányzati rendelet.

(3)9

1. melléklet

1.10 Fizető parkolók

a) Hotel Halászkert melletti parkoló

Hrsz.: 1288, 1289/12, 1289/13, 1289/14, 1289/15 hrsz-ú ingatlanok, valamint 1289/11 hrsz-ú ingatlan kijelölt része. (70 db általános, ebből 2 mozgáskorlátozott.)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Halászkert parkoló

b) Badacsony ABC melletti parkoló

Az 1298/1 hrsz-ú ingatlan és a 1298/3 hrsz-ú ingatlan kijelölt része. (60 db általános, ebből 2 mozgáskorlátozott parkoló állás.)

c) Kikötő melletti parkoló

A 2557/1 hrsz-ú, a 2561/12 hrsz-ú ingatlanok kijelölt része. (115 db általános, ebből 4 db mozgáskorlátozott és 3 db buszparkoló állás.)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen

a kikötő felől: Móló I.;

MOL kút felől: Móló II.

d) Egry sétány

Az 1300 hrsz-ú ingatlan Egry Múzeumtól a Tavasz utcáig terjedő rész.

(45 db általános, ebből 2 db mozgáskorlátozott parkoló állás.)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Egry sétány

e) Badacsony Strand mellett parkoló

0319, 0315/2 hrsz-ú ingatlanok és a 0320 hrsz-ú ingatlan MÁV-tól bérelt területe.

(50 db általános, ebből 2 mozgáskorlátozott parkolóállás)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Strandparkoló

f) Bogyai Lajos út

A 026 hrsz-ú út kijelölt része

(13 db általános, ebből 1 mozgáskorlátozott parkoló)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Bogyai L. út

g) Művelődési ház előtti terület

(17 + 3 db)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Művelődési Ház parkoló

h)11 Badacsonytomaj, Sport utcai parkoló

A Sport utca kijelölt részére (12 db)

A parkoló megnevezése a parkolójegyen: Sport utca

2. Ingyenes parkolók

a) Tájház udvar. A 116/5 hrsz-ú ingatlan.

b) Önkormányzati parkoló. A 107 hrsz-ú és a 106/2 hrsz-ú ingatlan kijelölt része.

c) Egészségház parkoló. A 2458 hrsz-ú ingatlan kijelölt része.

d) Badacsonytomaj strand-parkoló. 0315 hrsz-ú ingatlan kijelölt része.

e) József Attila úti parkrész parkolónak kijelölt része (Coop ABC előtt)

f) Badacsonytomaj 34/3 hrsz-ú parkoló (Balaton utca).

g)12 Balaton utca kijelölt területe

h)13 Kert utcai parkoló. A 2452/1 hrsz-ú ingatlan kijelölt része

2. melléklet14

1. Üzemidők:

a) előszezon: 01.01.-05.31. utószezon: 10.01.-12.31-ig) minden nap 8-18 óráig minden díjzónában

b) főszezonban: (06.01.-09.30-ig) minden nap 8-21 óráig minden díjzónában

2. Díjosztályok

A parkolási díjak szempontjából a közúti járműveket az alábbi díjosztályba kell sorolni:

„A” díjosztály

Az 5,5 m-nél nem hosszabb gépjárművek (személygépkocsik, vegyes használatú járművek és kisteherautók, három, vagy négy kerekű motorkerékpárok).

„B” díjosztály

Egyéb, 5,5 m-nél hosszabb, vagy 3.500 kg összsúlyt meghaladó járművek (autóbuszok, teherautók, járműszerelvények stb.)


Fizető parkoló megnevezése


Óradíj (Ft)
„A”osztály


Óradíj (Ft)
„B”osztály


Napidíj (Ft)

1 15

Halászkert parkoló
( 1. melléklet 1. pont a) alpont )

400,-

-

-

2 16

ABC parkoló
( 1. melléklet 1. pont b) alpont )

400,-

-

-

3 17

Móló parkoló.
( 1. melléklet 1. pont c) alpont )

400,-

1.000,-

2.400,-

4 18

Egry sétány parkoló
( 1. melléklet 1. pont d) alpont )

300,-

-

1.800,-

5 19

Strandparkoló
( 1. melléklet 1. pont e) alpont )

300,-

-

1.800,-

6

Bogyai Lajos út
( 1. melléklet 1. pont f) alpont )

500,-

-

-

7

Művelődési Ház parkoló

300,-

-

1.800,-

8 20

Badacsonytomaj, Sport utca ( 1. melléklet 1. pont h) alpont )

300,-

-

-

3. Alapdíjak óránként

4. Pótdíjak (alapdíj megfizetése mellett)

a) 15 napon belüli megfizetés esetén: „A” és „B” díjosztály (az 1988. évi I. törvény 15/C. § (2) bekezdése értelmében) napi üzemidő + 2 óra parkolási díj

b) 15 napon túli megfizetés esetén:„A” és „B” díjosztály (az 1988. évi I. törvény 15/C. § (2) bekezdése értelmében): az óradíj 40-szerese

5. Bérletek

Az árak bruttó árak, áfát-t tartalmazzák, a bérlet előállításának költségei nélkül.

5.1. Badacsonytomajon bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezők és badacsonytomaji közületek részére

a)21 Badacsonytomajon bejelentett állandó lakóhellyel rendelkezők természetes személyek részére rendszámra szóló éves bérlet: 7.000 Ft

b) Badacsonytomajon üdülő ingatlannal, vagy munkahellyel rendelkező természetes személy rendszámra szóló éves bérlete 20.000,- Ft.

c)22 Badacsonytomajon bejelentett állandó lakóhellyel, vagy üdülő ingatlannal, vagy munkahellyel rendelkező természetes személy, illetve badacsonytomaji székhellyel, vagy telephellyel rendelkező jogi személyek, és jogi személyiséggel rendelkező más szervezetek rendszám nélküli éves bérlete 35.000, - Ft

d) Bármely természetes személy, vagy jogi személyek, és jogi személyiséggel rendelkező más szervezetek rendszám nélküli éves bérlete: 60.000,- Ft

4.2.

6. Bérletbemutatási díj: 2.000 Ft/alkalom, amennyiben az 1 munkanapon belül megtörténik. Azon túl 10.000 Ft a bérlet bemutatás díja.

A fenti árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

1

A 2. § (1) bekezdés h) pontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 3. § a) pontja hatályon kívül helyezte.

2

A 9. § (9) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 9. § (11) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 9. § (11) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

4

A 9. § (12) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 9. § (12) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

5

A 9. § (13) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2022. (VI. 17.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be. A 9. § (13) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte.

6

A 10. § c) pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 10. § d) pontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdése iktatta be.

8

A 11. § (2) bekezdése a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (IV. 6.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

9

A 14. § (3) bekezdését a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

10

Az 1. melléklet 1. pontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

Az 1. melléklet 1. pont h) alpontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdése iktatta be.

12

Az 1. melléklet 2. pont g) alpontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.

13

Az 1. melléklet 2. pont h) alpontját a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdése iktatta be.

14

A 2. melléklet a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2023. (III. 6.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 1. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

16

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 2. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

17

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 3. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

18

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 4. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

19

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 5. sora a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 1. pontjával megállapított szöveg.

20

A 2. melléklet 2. pontjában foglalt táblázat 8. sorát a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2023. (X. 2.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdése iktatta be.

21

A 2. melléklet 4.1. pont a) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 2. pontjával megállapított szöveg.

22

A 2. melléklet 4.1. pont b) alpontja a Badacsonytomaj Város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2022. (VIII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § - 1. melléklet 2. pontjával megállapított szöveg.