Badacsonytördemic Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról

Hatályos: 2021. 03. 02- 2024. 03. 21

Badacsonytördemic Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2012. (III.1.) önkormányzati rendelete

az önkormányzat vagyonáról

2021.03.02.

Badacsonytördemic Község Önkormányzatának Képviselő-testülete - Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdésében, valamint a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 18. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján - a következő rendeletet alkotja:

I. Fejezet

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed:

a) Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testületére

b)1

c) az önkormányzati vagyont használó önállóan működő költésgvetési szervekre

d) az önkormányzat által alapított gazdasági társaságokra

(2) Az önkormányzat vagyona:

a) ingatlanok,

b) ingó vagyontárgyak,

c) vagyoni értékű jogok

d) értékpapírok, pénzügyi eszközök

e) társasági részesedések.

(3) E rendelet hatálya nem terjed ki az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokra. A lakásokra, azok elidegenítési feltételeire, valamint a bérleti díjára a vonatkozó külön önkormányzati rendeleteket kell alkalmazni. E rendelet rendelkezései a lakások vonatkozásában az üzleti vagyon kategória tekintetében alkalmazandók.

(5) E rendelet hatálya nem terjed ki az önkormányzat tulajdonában lévő közterületekre. Ezek használatának engedélyezésére és közterületek használatba adására a tárgyat szabályozó külön önkormányzati rendeletet kell alkalmazni.

II. Fejezet

Az önkormányzati vagyon minősítése

és nyilvántartása

2. § (1) Az önkormányzati vagyon áll:

a) törzsvagyonból, ami lehet forgalomképtelen vagy korlátozottan forgalomképes

b) üzleti vagyonból, mely forgalomképes.

(2) Forgalomképtelen vagyoni kör az 1. számú melléklet szerint:

a) - helyi közutak és műtárgyaik;

b) - terek és parkok, köztéri műalkotások;

c) - vizek és vízi közműnek nem minősülő közcélú vízi létesítmények;

d) - mindazon vagyontárgyak, amelyet a törvény vagy az önkormányzat Képviselő-testülete annak nyilvánít.

(3) Korlátozottan forgalomképes törzsvagyoni kör a 2. számú melléklet szerint.

(3a)2 Üzleti vagyoni kör a 3. számú melléklet szerint.

(4) A törzsvagyonból nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő vagyonelemet nem határoz meg.

(5) Az önkormányzati vagyon rendeltetésével összhangban hasznosítható.

3. § (1) A tulajdonosi jogokat gyakorló Képviselő-testület – ha magasabb szintű jogszabály eltérően nem rendelkezik – indokolt esetben dönthet a vagyontárgy forgalomképességének megváltoztatásáról (átminősítés). A döntést az átsorolandó vagyontárgy – átminősítést megelőző állapot szerinti – forgalomképessége alapján annak értékétől függetlenül a hozza meg.

(2) Az (1) bekezdés szerinti átminősítésre továbbá azzal a feltétellel kerülhet sor, ha az adott önkormányzati vagyontárgy közszolgáltatási jellege, illetve közcélú funkciója már megszűnt, vagy az a jövőben önkormányzati közszolgáltatási, illetve közcélú feladatellátást nem szolgál, továbbá ingatlan vagyon estén az átminősítés összhangban áll az adott ingatlanra vonatkozó érvényes szabályozási tervben foglaltakkal.

(3) Önkormányzati vagyontárgy megszerzése esetén a tulajdonba vétellel egyidejűleg dönteni kell a vagyontárgy 2. §-ban foglaltak szerinti besorolásáról e rendelet mellékletének módosítására, kiegészítésére vonatkozó előterjesztéssel és rendelet-tervezettel.

4. § (1)3 Az önkormányzat vagyonát a Szigligeti Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Közös Hivatal) tartja nyilván valamennyi, a tárgyban hatályos jogszabályi előírás, így különösen a számviteli törvény, az államháztartásról szóló törvény és végrehajtási rendeletei előírásai figyelembe vételével.

(2) Az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanvagyon és annak változásai a hatályos jogszabály szerint vezetett ingatlanvagyon kataszterben kerül nyilvántartásra, feltüntetve annak elsődleges rendeltetése szerinti közfeladat megjelölését is.

(3)4 A kataszter elkészítéséről, folyamatos vezetéséről, továbbá az önkormányzat tulajdonába kerülő ingatlanok tulajdonjogi vagy az ingatlanok jogi helyzetének változásával összefüggő intézkedések megtételéről a Közös Hivatal Jegyzője gondoskodik.

(4) Az önkormányzati vagyonkimutatást az éves zárszámadási rendelet mellékleteként a Képviselő-testületnek be kell mutatni.

Az önkormányzati vagyon értékének meghatározása

5. § (1) Az önkormányzat a vagyon tárgyának értékesítése és megterhelése esetén a vagyontárgy értékét:

a) ingatlan vagyon és vagyoni értékű jog esetén 3 hónapnál nem régebbi ingatlanforgalmi szakértő értékbecslése, illetve ha rendelkezésre áll, 1 évnél nem régebbi ingatlanforgalmi szakértő értékbecslés, ennek felülvizsgált változata,

b) ingó vagyon esetében a könyv szerinti nyilvántartási érték,

c) tagsági jogot megtestesítő értékpapír esetén: a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vagy forgalmazott értékpapír a tőzsdei árfolyamon, másodlagos értékpapír piacon forgalmazott értékpapírt az értékpapír kereskedők által a sajtóban közzétett vételi közép árfolyamon, társasági részesedés esetén a társaság előző évi mérlegében szereplő üzleti értékelés alapján, egyéb esetekben névértéken, illetve egyéb jogszabályban meghatározott értékelési szempontok szerint veszi figyelembe.

(2) Az önkormányzati vagyonnak nem pénzbeli hozzájárulásként gazdasági társaság, egyesülés, illetve közhasznú társaság részére történő szolgáltatásakor a vagyon csak a könyvvizsgáló által megállapított értéken vehető figyelembe.

(3) Vagyontárgynak egyéb hasznosítása esetén a vagyontárgy értékén a 12 havi, ennél rövidebb hasznosítása esetén 12 hónapra számított bérleti, használati díjat kell érteni.

(4) Ha a szerződés tárgya több vagyontárgy, a rendelet értékhatárra vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazásakor a vagyontárgyak együttes értéke az irányadó.

Az önkormányzati vagyon feletti tulajdonosi jogok gyakorlása

Közös szabályok

6. § (1) Az önkormányzatot megilletik mindazon jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik.

(2) A tulajdonosi jogokat az e rendeletben foglaltak szerint az önkormányzat Képviselő-testülete gyakorolja.

A vagyongazdálkodási terv

7. § (1) A Képviselő-testület a tulajdonában lévő nemzeti vagyon rendeltetésének megfelelő biztosítása céljából, az önkormányzat teherbíró képességéhez igazodó, közép-és hosszú távú vagyongazdálkodási tervet készít.

(2) A vagyongazdálkodási terveknek tartalmazniuk kell az önkormányzat teljes vagyonának kezelésére, hasznosítására, gyarapítására vonatkozó aktuális célkitűzéseket, és az önkormányzat feladatellátának ellátása érdekében felesleges vagyontárgyak értékesítésére, hasznosítására vanotkozó javaslatot.

(3) A Képviselő-testület a költségvetési koncepció részeként állást foglal vagyongazdálkodási terv költségvetési évre vonatkozó megvalósításáról.

A forgalomképtelen törzsvagyon feletti rendelkezési jog

gyakorlása

8. § (1) A forgalomképtelen törzsvagyon nem idegeníthető el, nem terhelhető meg, vállalkozásba nem apportálható, nem lehet követelés biztosítéka és tartozás fedezete.

(2) A forgalomképtelen vagyon elsősorban határozott idejű bérlettel, vagy eseti - egyszeri vagy többszöri visszatérő és előre meghatározható időtartamra vonatkozó - bérleti vagy használati szerződéssel hasznosítható. Használati szerződésnek minősül az olyan megállapodás is, amely során a használó vállalja az önkormányzati tulajdonú vagyontárgy felújítását, és folyamatos jó karbantartását a használat fejében.

(3) A forgalomképtelen vagyon hasznosítása során gondoskodni kell a vagyontárgyak hasznosítására vonatkozó megállapodások, szerződések megkötéséről, valamint tulajdonosi jognyilatkozatok megtételéről.

(4) A forgalomképtelen, valamint a korlátozottan forgalomképes törzsvagyont érintő koncessziós pályázat, vagy közszolgáltatási szerződés kötésére irányuló pályázat kiírásáról és elbírálásáról a Képviselő-testület dönt.

A korlátozottan forgalomképes vagyon feletti rendelkezési jog

gyakorlása

9. § (1) E rendeletben meghatározott korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak megszerzéséről, elidegenítéséről, bérleti vagy használati jogának átengedéséről, bármely megterheléséről – hitel biztosítékaként fedezetbe adást kivéve – vagy gazdasági társaságba való beviteléről, vagyonkezelői jog létesítéséről a Képviselő-testület határoz.

(2) Önkormányzati vagyonkezelő gondoskodik – a rábízott vagyontárgy esetében értékhatárra tekintet nélkül - a korlátozottan forgalomképes vagyontárgy bérbe vagy használatba adásáról.

(3) Minden olyan esetben, amikor hatályos jogszabályok, vagy az önkormányzat megkötött szerződései alapján más jogi vagy természetes személy hozzájárulása szükséges a jogügylet érvényes létrejöttéhez, úgy a hozzájárulás, illetve az egyéb engedélyek beszerzéséről a polgármester gondoskodik.

(4) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgy - jogszabályi tilalom folytán - hitel biztosítékaként fedezetül nem adható.

A forgalomképes vagyon feletti rendelkezési jog

gyakorlása

10. § (1) Ingatlan megszerzéséről, valamint forgalomképes vagyontárgy Társaságba történő beviteléről a Képviselő-testület dönt. A Képviselő-testület jognyilatkozatait a polgármester aláírásával teszi meg.

(2) Az önkormányzat által fenntartott önkormányzati költségvetési szervek vezetői, mint vagyonkezelők, a Képviselő-testület éves költségvetési rendeletében meghatározottak szerint gondoskodnak az önkormányzati költségvetési szervek működéséhez szükséges forgalomképes vagyontárgyak, eszközök beszerzéséről és állaguk fenntartásáról.

(3) A forgalomképes vagyontárgyak elidegenítéséről, elővásárlási jog gyakorlásáról és terheléséről a Képviselő-testület dönt.

(4) Az önkormányzati vagyonelem elidegenítésével, megterhelésével és az elővásárlási jog gyakorlásával kapcsolatos szerződéseket a polgármester írja alá.

11. § (1) Forgalomképes vagyontárgy egyéb módon történő hasznosításáról, vagyonkezelői jog létesítéséről a Képviselő-testület dönt.

(2) Az (1) bekezdésben szabályozott vagyongazdálkodási kérdésekben létrejött jogügyleteket tartalmazó iratokat (szerződéseket) a polgármester írja alá.

(3) A Képviselő-testület dönt minden elidegenítési, terhelési, biztosítékba adási, jelzáloggal terhelés kérdésében és az elővásárlási jog biztosítása ügyében.

(4) A vagyontárgyak elidegenítéséről, vagy egyéb módon történő hasznosításáról szóló döntési jog alatt az elidegenítésre, használatra történő kijelölést, a pályázat kiírását, valamint a szerződés-tervezet jóváhagyását kell érteni, a pályázatokra vonatkozó speciális, e rendeletben szabályozott feltételek megtartása mellett.

Az önkormányzati vagyon ingyenes átruházása

12. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő nemzeti vagyon ingyenesen csak közfeladat ellátása céljából adható használatba, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben.

(2) Az önkormányzat tulajdonában lévő nemzeti vagyon tulajdonának ingyenes átruházása esetén a nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezései szerint kell eljárni.

Felajánlott vagyon elfogadása

13. § (1) Vagyon tulajdonjogának ingyenes vagy kedvezményes megszerzéséről, felajánlás elfogadásáról a Képviselő-testület határoz.

(2) Ajándékként, örökségként nem fogadható el olyan vagyon, melynek ismert terhei elérik vagy meghaladják a vagyon értékét, illetve az Önkormányzat vagyonnal kapcsolatos kötelezettségvállalási lehetőségét.

(3) A vagyon értékét igazságügyi szakértő, illetve értékbecslő szakvéleménye alapján kell meghatározni. Az érték megállapításánál a 5. § irányadó.

Önkormányzati követelésekről való lemondás,

követelések elengedése

14. § (1) Önkormányzati követelésekről a következő esetekben lehet lemondani:

a) csődegyezségi megállapodásban;

b) bírói egyezség keretében;

c) felszámolási eljárás során, ha a felszámoló által írásban adott nyilatkozat alapján a követelés várhatóan nem térül meg;

d) ha a követelés bizonyítottan csak veszteséggel vagy aránytalanul nagy költségráfordítással érvényesíthető; ha a követelés érvényesítése a kötelezett

e) életvitelét bizonyítottan és számottevően ellehetetlenítené, mely során különösen kiskorú gyermekei fedél, lakás nélkül maradnának, s a kötelezett tartási kötelezettsége körébe tartozó hozzátartozói tartását nem tudná biztosítani;

f) a kötelezett bizonyíthatóan nem lelhető fel;

g) az önkormányzat Képviselő-testülete a jogszabályok által megfogalmazott közérdekű cél esetén, ha a lemondás a közérdekű cél megvalósítását szolgálja;

h) 5

i) ha a Képviselő-testület a követelés elengedésének elutasítása esetén legalább 3 évig folyamatosan befolyó és éves szinten nettó 1 millió Ft-ot meghaladó bevételtől esne el, feltéve, hogy a tartozás mértéke nettó 1 millió Ft értéknél alacsonyabb.

(2) A követelés elengedésére jogosultak eljárásuk során alaposan mérlegelik a kötelezett (adós) pénzügyi helyzetét. Az adósság jellegével és az adós helyzetével összefüggően az alapos döntéshez szükséges minden iratot kötelesek beszerezni. (Így különösen: jövedelemigazolások, az üggyel kapcsolatos szerződések, számlák, pénzügyi mérlegek, más hatóságok, szervek határozatai, ítéletei, döntései, tulajdoni lapok, együtt élő személyek megállapítása, ellátásra szoruló közös háztartásban élő hozzátartozók megállapítása stb.) A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján alapos mérlegelés után lehet a követelésről lemondás (a tartozás elengedés) kérdésében dönteni.

(3) Vagyonkezelők közül a költségvetési szerveinek vezetői a kisösszegű követelés értékhatárára irányadó szabályok szerint mondhatnak le az önkormányzatot (intézményüket) illető követelésről.

(4) Ha a követelés elengedés értéke nettó 50.000,- Ft alatt van, a döntés meghozatalára a polgármester jogosult.

(5) A Képviselő-testület mondhat le a követelésről (engedheti el a tartozást) nettó 50.000,-Ft-ot meghaladó összeg esetén.

(6) Minden követelésről való lemondásra jogosult a követelésről részben vagy egészben mondhat le. Teljes mértékben vagy részben el lehet tekinteni a késedelmi kamatok megfizetésétől is.

(7) Minden követelésről való lemondás elbírálására és döntésére jogosult megállapodhat a kötelezettel (az adóssal) a követelés behajtása és beszedhetősége érdekében értéket képező és az önkormányzat számára hasznosuló szolgáltatás teljesítésében. Köthető részletfizetési vagy a követelés beszedését, teljesülését biztosító más polgári jogi szerződés is (így különösen beszámítási megállapodás, tartozásátvállalás, kezesi szerződés, zálogjogi szerződés, stb.).

IV. Fejezet

Önkormányzati vagyonkezelő szervek

15. § (1) Az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervek, melyek gazdálkodásuk megszervezésének módjára tekintettel

a) önálló működő és gazdálkodó szerv,

b) önállóan működő szerv.

(2) A Képviselő-testület a vagyonkezelő szervek eseténben - az alapításról szóló okiratban határozza meg a közfeladat ellátásának biztosítása érdekében rendelkezésre bocsátandó vagyoni kört.

Vagyonkezelő szervek vagyonnal kapcsolatos

jogai és kötelezetségei

16. § (1) Az önkormányzat vagyonkezelő szerveit megilleti a működés feltételeként rájuk bízott vagyonra vonatkozóan az ingyenes használat joga.

(2) A vagyonkezelő szervek kötelesek a rájuk bízott vagyont megőrizni és a rendes gazdálkodás szabályai szerint használni, hasznosítani és gyarapítani.

(3) A vagyonkezelő szervek jogosultak, illetve kötelesek a működés feltételeként rájuk bízott vagyontárgyak:

a) birtoklásra, használatára, hasznainak szedésére, a birtokvédelemre

b) bérbeadásra és egyéb hasznosításra, használat engedélyezésére

c) ingó vagyontárgyak szerzésére, elidegenítésére

d) közterhek viselésére.

(4) A vagyonkezelő szervek, mint önálló jogi személyek, saját nevükben és jogi személyiségük alapján tulajdont szerezhetnek, de a vagyon annak megszerzését követően önkormányzati tulajdonná válik. A szervezet vagyonkezelői joga nem terjed ki az ingatlan vagyon bármilyen módon történő tulajdonos változására és jogokkal való terhelésére.

(6) A vagyonkezelő szervek kötelesek a kezelésükben lévő vagyontárgyak fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával kapcsolatos feladatok ellátására.

(6) A vagyonkezelő beruházást, felújítást csak a költségvetési rendeletben szabályozott módon és keretekben végezhet.

17. § (1) A vagyonkezelő szerv vezetője - a vagyonkezelő szervezet alapító okiratában, vagy társasági szerződésében, illetve a vagyonkezelési szerződésben meghatározott tevékenységi körén és mértéken belül, az alaptevékenység sérelme nélkül jogosult feleslegessé vált ingó vagyontárgyakból: a számviteli előírások alapján készletnek minősülő vagyontárgyakat értékhatárra tekintet nélkül; a számviteli előírások alapján tárgyi eszköznek minősülő vagyontárgyakat 100.000,-Ft-ig, a 100.000,- Ft értéket meg nem haladó vagyoni értékű jogokat értékesíteni;

(2) A vagyon értékesítését megelőzően az értékesítést bonyolító köteles a többi önkormányzati költségvetési szervet a feleslegessé vált vagyonról értesíteni, a megkeresett szervek legkésőbb 2 héten belül kötelesek választ adni. Ha a megadott határidőn belül nyilatkozat nem érkezik, vagy nemleges válasz érkezik, a feleslegessé vált vagyon értékesíthető.

(3) A vagyon hasznosításából származó bevétel a vagyonkezelőt illeti meg. Vagyonkezelő a fenti bevételt a rendelkezésére bocsátott vagyon megőrzésére, karbantartására, illetve egyéb tárgyi eszközök vásárlására köteles fordítani.

Vagyonkezelői jog alapítása

18. § (1) A Képviselő-testület a helyi önkormányzat tulajdonában lévő - korlátozottan forgalomképes - vagyonára az önkormányzati közfeladat átadásához kapcsolódva vagyonkezelői jogot létesíthet.

(2) A Képviselő-testület a vagyonkezelői jogot vagyonkezelői szerződéssel ruházhatja át a 15. §-ban nem szereplő átlátható jogi személyre, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre, figyelmmel a nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezéseire.

(3) A vagyonkezelői szerződésnek tartalmaznia kell:

a) a vagyonkezelésbe adó és a vagyonkezelő nevét, székhelyét, statisztikai azonosítóját, a képviseletre jogosult nevét és beosztását,

b) a vagyonkezelésbe adott ingatlan ingatlan-nyilvántartási adatait,

c) a vagyonkezelő részére átadandó közfeladat ellátásának vállalását a vagyonkezelő részéről,

d) a tulajdonos ellenőrzési jogosultságát, az ellenőrzés gyakoriságát,

e) a vagyonkezelői szerződés megszűnésének eseteit,

f) továbbá mindazokat a rendelkezéseket, amit az Áht. és az önkormányzati közfeladatot szabályozó külön törvény kötelező szerződési tartalomként előír.

(4) A vagyonkezelő köteles a kezelésbe átvett vagyon

a) biztosítására,

b) közterheinek, üzemeltetési költségeinek viselésére,

c) rendeltetésszerű használatára, jó gazda módjára történő megőrzésére,

d) az általában elvárható gondossággal történő gazdálkodás szabályai szerinti használatára és gyarapítására,

e) állagmegóvásával, fenntartásával, üzemeltetésével, felújításával, karbantartásával, amortizálódásukat követően pótlásával, cseréjével kapcsolatos feladatok ellátására,

f) visszaadására a szerződés megszűnésekor.

(5) A vagyonkezelő köteles a tulajdonos felhívására a vagyonnal kapcsolatos adatokat szolgáltatni, az ellenőrzéshez szükséges iratokba betekintést adni az ellenőrzésre jogosultak részére.

Egyes jogügyletek megkötésére irányadó speciális szabályok

19. § (1) Az önkormányzat tulajdonában lévő vagyontárgyak üzemeltetésére a Képviselő-testület - a vonatkozó külön jogszabályi rendelkezések betartása mellett - koncessziós pályázatot, vagy közszolgáltatási szerződés megkötésére irányuló pályázatot írhat ki.

(2) A pályázatot a Képviselő-testület írja ki és bírálja el. A Képviselő-testület jognyilatkozatait e körben - a testület döntése alapján - a polgármester írja alá. Eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában a polgármester felügyeli a megkötött szerződés teljesítését.

20. § Az önkormányzat tulajdonát képező üzletrész, értékpapír, illetve részvény vagyon hasznosítására, eladására kiírt pályázat alapján a döntés a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

21. § (1) Beépítetlen ingatlan bérbeadása esetén a bérleti szerződés feltételeit a Képviselő-testület állapítja meg. A vagyon hasznosítására pályázónak e feltételrendszert ismernie kell, mint szerződési ajánlatot, s e feltételek ismerete mellett dönti el, pályázik-e, s az elnyert pályázat alapján az ismert feltételekkel szerződést kíván-e kötni. A feltételeket a pályázati kiírások tartalmazzák.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározottakat a nem lakás célú helyiségek bérbeadásánál is alkalmazni kell.

22. § (1) Mezőgazdasági célra alkalmas ingatlan haszonbérbe adás útján is hasznosítható.

(2) A haszonbérleti szerződés legrövidebb időtartama 1 év, haszonbérleti szerződés határozatlan időtartamra is megköthető. A szerződés időtartamának meghatározásánál a Képviselő-testület hatályos község-rendezési szabályozási tervét és helyi építési szabályairól szóló, valamint a község általános rendezési tervéről szóló helyi rendeleteit, előírásait kell figyelembe venni.

23. § (1) A vagyontárgyak elidegenítésénél, illetve hasznosításánál fizetési eszközként az önkormányzat pénzt, illetve külön képviselő-testületi jóváhagyással csereingatlant, vagy értékpapírt fogadhat el.

(2) Részletfizetést, fizetési haladékot, ha az ügylet értéke a nettó 100.000,-Ft-ot meghaladja, csak a Képviselő-testület adhat.

24. § Az önkormányzati vagyontárgyak közül az ingatlanvagyon értékesítése esetén be kell szerezni a Magyar Állam elővásárlási joga gyakorlására vonatkozó nyilatkozatát.

III. Fejezet

Eljárási szabályok

Eljárás a tulajdonos képviseletében

25. § (1)6 Egyes, a tulajdonosi jogok gyakorlása közben felmerülő feladatokat (igazgatási, előkészítési és döntés végrehajtása) a Képviselő-testület rendelkezései szerint az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata alapján az illetékes ügyintéző látja el. Ilyen feladatok ellátásával a Képviselő-testület más jogi vagy természetes személyt is megbízhat. Ez azonban nem minősül a tulajdonosi jogok átruházásának.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott feladatok különösen:

a) az önkormányzati vagyon nyilvántartása, vezetése;

b) az önkormányzati vállalkozások előzetes pénzügyi gazdaságossági elemzése, megvalósíthatósági tanulmányok elkészítése, elkészíttetése;

c) az önkormányzati vagyonnal való eredményes gazdálkodás szempontjából szükséges döntések meghozatalának kezdeményezése;

d) a Képviselő-testület, a polgármester pályázati kiírásainak lebonyolítása, a beérkező pályázatok véleményezése;

e) üzemeltetési és karbantartási feladatok szervezése, ellátása;

f) szerződések előkészítése.

(4) A tulajdonosi jogokat gyakorló szerv, személy, vagy annak megbízottja, illetve a képviselet jogát szerződés vagy meghatalmazás alapján ellátó személy, a vonatkozó jogszabályi rendelkezések szerint, a tulajdonosi jogok körében önállóan gyakorolja a vagyontárgyat érintő hatósági eljárásban a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá bármely közigazgatási vagy bírósági eljárásban az ügyfél vagy a peres fél jogát.

(5) A tulajdonosi jogokat gyakorló szerv vagy személy, illetve annak megbízottja gyakorolja az osztatlan közös tulajdon esetén a tulajdonostársakat megillető jogokat, és teljesíti a kötelezettségeket.

(6) A tulajdonosi jogokat gyakorló szerv vagy személy a vagyontárgy használatával, bérletével összefüggésben gyakorolja a használatba adó vagy bérbeadó jogait és kötelezettségeit.

Pályázati eljárás

26. § (1) Az önkormányzati vagyon megszerzése, elidegenítése vagy hasznosítása kérelemre, vagy hivatalból indulhat.

(2) Az önkormányzati vagyon elidegenítése és hasznosítása pályázati eljárás útján történik. A pályázati kiírás feltételeit a vagyon hasznosításának eldöntésére jogosult szerv, a vagyonkezelő, vagy a tulajdonos nevében és képviseletében eljáró (a Képviselő-testület, vagy a polgármester) határozza meg.

(3) A Képviselő-testület a kiírás jogosultságát bármely, a testület által egyszerűnek ítélt ügyben, egyedi határozattal, általában az alapvető ügyleti feltételek meghatározásával a polgármesterre ruházhatja át.

(4) Állampolgárok és a gazdálkodó szervezetek kezdeményezése alapján induló pályáztatás esetén a kezdeményező hasznosítási ötletének védelmét – kérelmére – biztosítani kell. Két egyforma, azonos értékű pályázat benyújtásakor az értékelést a kiírás szabályainak megfelelően kell végezni.

27. § A pályázati rendszer nem terjed ki:

a) a pályázat útján bérbe adott határozott idejű bérleti szerződések bérleti idejének meghosszabbítására,

b) kisajátításnál csereingatlan biztosítására,

c) telekhatár rendezésre, ideértve a telekhatár kitűzés hiányosságaiból eredő földfoglalásokat, telek-kiegészítéseket,

d) idegen tulajdonú felépítmények alatti földterület hasznosítására,

e) mezőgazdasági művelésre alkalmas földterületek haszonbérbe adására,

f) állami feladatot ellátó állami szerv elhelyezésére,

g) a 2011. évi. CLXXV. tv. hatálya alá tartozó szervezet helyiség igényének kielégítésére,

h) ha a hasznosítandó ingatlan (helyiség) közérdekű célt és az önkormányzat által ellátott oktatási, kulturális, egészségügyi és szociális feladat megoldását szolgálja, vagy más önkormányzati feladatellátást szolgál, és e feladatellátás érdekében a feladat átvételére megállapodás készül,

i) ha az önkormányzat közérdekű célra, kötelező, vagy szabadon vállalt feladata ellátása érdekében az ingatlan meghatározott célra történő hasznosítását tartja indokoltnak,

j) jogszabályi rendelkezés, vagy szerződés alapján elővásárlási jogosultsággal rendelkező részére történő értékesítéskor,

k) más önkormányzat vagy intézménye, vagy az önkormányzat helyett az önkormányzat feladatát feladat ellátási megállapodás alapján ellátó szervezet vagy személy részére történő, feleslegessé vált, de használható ingóvagyon ellenértékkel, vagy ellenérték nélküli átadására.

28. § (1) Önkormányzati vagyont értékesíteni, a vagyon használatát, illetve a hasznosítás jogát átengedni csak nyilvános pályázati eljárás útján, a legjobb érvényes ajánlatot tevő részére lehet. A pályázati eljárás alkalmazása kötelező, amennyiben az érintett vagyontárgy forgalmi értéke a 2.000.000,- Forintot meghaladja.

(2) A pályázati kiírás lehet eseti, lehet változatlan feltételekkel ismételt, és lehet folyamatos határidejű pályázati kiírás.

29. § (1) A pályázati kiírásnak minimálisan tartalmaznia kell (értelemszerűen):

a) az elidegenítési ár alsó határát, vagy vételi ajánlat kérést (pályázati tárgyalás), elidegenítésnél, bérletnél, használatnál az elbírálás rendjét, a vételár megfizetés módját, a vételárból érvényesített, vagy érvényesíthető kedvezményeket, támogatások feltételeit,

b) a használati jog megszerzésének legalacsonyabb, területegységre megállapított értékét, (telkek esetén a közművesítettségi fokot és fekvést),

c) a helyiség rendeltetésszerű használata érdekében a pályázó által elvégzendő munkák meghatározását és annak elszámolási módját,

d) a bérlet, használat időtartamát, határozott vagy határozatlan idejét, konkrét időpontot, feltételt megjelölve,

e) szerződés megszűnésekor a bérlőt, használót terhelő helyreállítási kötelezettséget,

f) helyiség (telek) címét, helyrajzi számát, az alapterület nagyságát, műszaki jellemzőket, ingatlanra vonatkozó tulajdonosi (vagyonkezelői) jogosultságot, ajánlott vagy kötelező funkciót, ajánlott vagy kötelező tevékenységi kört vagy üzletkört,

g) bérleti díj alsó határát, és a bérleti díj emelésének feltételeit, szabályait,

h) szükséges esetben bánatpénz kikötését,

i) ingatlan és helyiség bérletnél, amennyiben szükséges, óvadék letételének és visszafizetésének kikötését és annak mértékét, letételének, kiegészítésének, felhasználásának és visszafizetésének módját,

j) a fizetendő bérleti díjat (alsó határos jelleggel), vagy a területegységre meghatározott bérleti díjat,

k) felhívást arra vonatkozó nyilatkozat tételre, hogy a pályázati kiírásban foglalt feltételeket a pályázó tudomásul veszi és elfogadja,

l) tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a zárt borítékos eljárás esetén a nyertes kiválasztása milyen szempontok szerint történik,

m) felhívást a pályázati ajánlat benyújtásának tartalmi feltételeire, helyére és idejére,

n) a pályázati tárgyalás helyét, idejét,

o) a pályázati anyag díjazás ellenében történő átvétele lehetőségét (esetenként),

p) az elbírálás szempontjait.

(2) A pályázatot írásban kell benyújtani.

(3) A pályázatnak tartalmaznia kell:

a) a pályázó nevét, személyi adatait, címét,

b) hozzájárulását a pályázat körében személyes adatai kezeléséhez,

c) a pályázó jelenlegi tevékenységének megnevezését, a tervezett tevékenységét, a tervezett felhasználás célját, nyilatkozatát a pályázati feltételekre és azok elfogadására,

d) nyilatkozatokat arra, hogy nincs köztartozása (vám, jövedék, állami, önkormányzati adó tartozása, állami pénzügyi alapokkal, állami célelőirányzatokkal kapcsolatos köztartozása), valamint nincs Badacsonytördemic Község Önkormányzatától bérelt vagy használt ingatlanra vonatkozó bérleti vagy használati díj tartozása, szerződés csak azzal köthető, aki a fenti igazolásokat a szerződés-kötést megelőzően benyújtja,

e) a tevékenység végzésére jogosító engedélyek (cégbejegyzés, cégbírósági igazolás) hiteles másolatát, vállalkozói igazolvány bemutatását, vagy hiteles másolatát, továbbá, ha a tevékenység végzése engedélyhez kötött, a tevékenység végzésére feljogosító engedély hiteles másolatát,

f) ingatlan-nyilvántartási bejegyzéshez szükséges cégkivonatot, aláírási címpéldány eredeti vagy közjegyző által hitelesített példányát, a szerződés-kötést megelőzően.

(4) Ingatlan, ingatlanrész bérbeadása esetén a bérleti jogot a pályázók közül az szerzi meg, aki a pályázók közül a legmagasabb bérleti díj fizetésére tesz ajánlatot. Ingatlan elidegenítése esetén az szerezheti meg az ingatlan tulajdonjogát, aki legkedvezőbb vételárat ajánlja. Ettől eltérni akkor lehet, ha egyéb szempontokra is figyelemmel összességében gazdaságilag és településpolitikailag előnyösebb ajánlat is érkezett. Ingatlan bérbeadására kiírt pályázat esetén, ha az kétszer eredménytelen volt, az ingatlan ajánlatkérési felhívás keretében is hasznosítható, melyre a tevékenységi kör és az ajánlott bérleti díj megjelölésével lehet pályázatot benyújtani.

30. § (1) Az önkormányzati vagyon elidegenítésére vonatkozó pályázatok előkészítésére és értékelésére a Képviselő-testület szakértői munkacsoportot hozhat létre, amely munkacsoport tagjai: a polgármester, a jegyző, valamint a Képviselő-testület által kijelölt személy, ill. személyek.

(2) A szakértői munkacsoport – létrehozása esetén – minimum 3 tagú. Javaslatát egyszerű szótöbbséggel hozza meg, és ajánlásáról, az ajánlatok értékeléséről – a pályázatok kézhezvételét követő legkésobb 5 napon belül – jegyzőkönyvet készít, amelyet haladéktalanul megküld, tájékoztatás céljából, a Képviselő-testület részére.

31. § (1)7 A pályázóktól a döntés előkészítés részeként – szükség esetén – információkat és referenciákat szerez be a döntés adminisztratív előkészítését végző Közös Hivatal.

(2) A pályázati bírálat eredményességéről az ajánlattevőket az elbírálást követő legkésőbb 15 napon belül írásban értesíteni kell.

(3) A szerződésekről nyilvántartást kell vezetni.

Vagyonkezelői jog nyilvános pályáztatásának szabályai

32. § (1) A vagyonkezelői jog versenyeztetés útján történő átruházása esetén a pályázat kiírásáról, valamint annak tartalmáról – jelen rendeletben foglaltak figyelembe vételével - a Képviselő-testület dönt.

(2) Az (1) bekezdés alapján kiírt pályázaton érvényesen az vehet részt, aki

a) a pályázati dokumentációt átveszi (megvásárolja);

b) igazolja, hogy a közfeladat ellátására vonatkozó törvényi előírásokban meghatározott személyi és szakmai felkészültséggel, a vagyonkezeléshez szükséges pénzügyi biztosítékokkal, védett vagyontárgyak esetén a védettség jellegének megfelelő szakértelemmel rendelkezik;

c) egy hónapnál nem régebbi okirattal igazolja, hogy nincs lejárt esedékességű adó- illeték-, vámhatóságnál nyilvántartott, vagy egyéb köztartozása, amelynek megfizetésére nem kapott halasztást;

d) nyilatkozik, hogy ellene csőd-, felszámolási, illetőleg - helyi önkormányzat esetében – adósságrendezési eljárás nem indult, továbbá, hogy végelszámolását nem kezdeményezte;

e) a Képviselő-testület által meghatározott egyéb feltételeket teljesíti.

33. § A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:

a) a kiíró megnevezését, székhelyét, a pályázati eljárás tárgyát, valamint célját;

b) a vagyonkezelésbe kerülő vagyon megjelölését (ingatlan esetén az ingatlan-nyilvántartási adatokat), és annak vagyonértékelés szerinti értékét;

c) az elbírálásra kerülő tartalmi elemeket, a pályázat elbírálása során alkalmazott bírálati szempontokat;

d) a pályázaton való részvétel feltételeit, az ajánlati kötöttség időtartamát;

e) a vagyonkezelői jog megszerzésére, gyakorlására, és időtartamára vonatkozó ajánlatkérést.

V. Fejezet

A vagyonkezelés ellenőrzésének szabályai

34. § (1) A vagyonkezelő az általa kezelt vagyonról olyan elkülönített nyilvántartást köteles vezetni, amely tételesen tartalmazza ezen eszközök könyv szerinti bruttó és nettó értékét, az elszámolt amortizáció összegét, és értékében bekövetkezett egyéb változásokat és az elszámolt költségeket.

(2) A vagyonkezelő a vagyonkezelési szerződésben meghatározott adattartalommal, gyakorisággal, az abban előírt módon és formában köteles adatot szolgáltatni az általa kezelt vagyon változásáról.

(3) A vagyonkezelő a vagyonkezelési szerződés tartama alatt haladéktalanuk köteles tájékoztatni az Önkormányzatot, ha

a) megszűnik az a közfeladata, melynek ellátása biztosításához kapta vagyonkezelésbe a vagyont

b) ellene csőd, vagy felszámolási eljárás idul

c) végelszámolási eljárás kezdeményezésére, vagy jogutód nélküli megszüntetésre irányuló bírósági vagy hatósági intézkedésre kerül sor

d) köztartozása több mint 3 hónapja lejárttá válik

(4) Az Önkormányzat megbízásából a tulajonosi ellenőrzést végző személy jogosult:

a) a vagyonkezelés alatt álló vagyonba tartozó ingatlanba, annak helyiségeibe belépni

b) az ellen őrzés tárgyához kapcoslódó iratokba és más dokumentumokba, elektronikus adathordozón tárolt adatokba – az adatok és titokvédelmi előírásokra vonatkozó külön jogszabályi rendelkezések betartásával – betekinteni, azokról másolatot, kivonatot vagy tanúsítványt készíteni

c) információt, adatot kérni.

VI. Fejezet

Hatályba léptető rendelkezések

34. § (1) E rendelet 2012. március 05. napján lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezései az e rendelet hatálybalépését követően létrejött jogviszonyokra vonatkoznak.

(3) E rendeleben nem szabályozott kérdések tekintetében a nemzeti vagyonról szóló törvény rendelkezéseit kell alkalmazni.

(4) E rendelet hatálybalépésével egyidőben hatályát veszti az önkormányzat vagyonáról szóló 9/2004.( VI.01.) számú rendelet.

(5) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik a helyben szokásos módon.

1. melléklet az 5/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Forgalomképtelen vagyon

Az ingatlan fekvése

nagysága (ha)

nagysága (m2)

HRSZ.

Ingatlan megnevezése

Ingatlan forgalomképessége

A tulajdonos neve

Tul.hányad

BELTERÜLET

0

4814

33///

KÖZPARK, EMLÉK- MŰVEK, JÁTSZÓTÉR

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

6535

250///

TEMETŐ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

498

039/45//

DÖGTÉR

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1900

14///

ZÖLDFA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1332

34///

DEBRECZENYI GY. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

861

203///

MALOM U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2472

221/1//

NYíRFA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

70

277///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

180

279/1//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

530

283///

PETŐFI S. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

224

285///

BAZALT TÉR

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

188

287///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

700

294///

TÁNCSICS M. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

395

296///

BAZALT TÉR

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

182

298///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

800

306///

ADY E. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

420

305///

ADY E. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

112

309///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

138

311///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1924

319///

JÓKAI MÓR U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

345

328///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1153

336///

PADOS J. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

3970

345///

KISFALUDY S. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

5943

347///

Kisfaludy u. II.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1359

388///

BÉKE U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

272

390///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

3056

463///

RODOSTÓ U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

354

464///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

72

468///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

460

509/9//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

606

514///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

638

536///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1377

541/4//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

540

564///

VIRÁG-ÁROK KÖZ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1454

578///

AKÁC U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

301

608///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

256

617///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2111

622///

ORGONA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

625

631///

KISKÖZ U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2525

656///

TATAY S. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

917

668///

TÚRISTA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

424

680/1

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

224

680/2

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

796

716///

SZILÁGYI U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

290

440

BELTERÜLET

0

536

722/4//

NÉVNÉLKÜLI U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2265

752///

PINCE U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1774

766///

RANOLDER U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

293

796/2//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

646

802///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

3218

811///

HERCZEG F. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1815

816///

BALATON U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

877

847///

ALSÓ-HEGYI U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

591

893///

SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

404

636

BELTERÜLET

0

619

907///

ALIBÁN U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

786

929///

ÁCS U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

146

930///

ÁCS U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

310

989///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

4389

1015///

TAVASZ U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1047

1027///

KOSSUTH L. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

555

1033/1//

ISKOLA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2730

1038///

ISKOLA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

700

1105/1//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

740

1125///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1604

1140///

NÁDAS U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

394

1141///

NYÁRFA U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

150

1159///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1142

1160///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

443

111///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2160

537/3//

VíZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

616

846///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

259

970///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

92

1111/1//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

251

1111/2//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

647

1113///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

157

02/2//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

527

05/1//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1149

032///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

751

035/26//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

601

051/10//

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

6232

064/1//

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2376

068///

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

338

069/47//

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

666

069/48//

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

110

069/49//

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

335

072///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1369

073/49//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

384

085/1//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

200

088/1//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

144

090/1//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3186

04///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3665

011///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3133

014///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

5106

024/2//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1580

026/37//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

616

27/

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3468

029///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1246

035/14//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1281

035/60//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3590

036///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1138

038///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2940

040///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

926

042/3//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

279

042/43//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

285

042/45//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

873

042/48//

ÚT, GÁZCSERETELEP

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

4728

045///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2191

046///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1792

047///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

433

049/11//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

86

049/12//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2123

049/48

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

3

KÜLTERÜLET

0

61

049/54

SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

6

96

KÜLTERÜLET

0

2339

050///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

4663

052/1//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2038

052/2//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

671

054///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1007

057///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2495

060///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1630

062///

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1366

064/2//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

366

064/3//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

723

066/1//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2761

066/2//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1191

066/3//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

880

069/92//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

932

086/1//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

60

32/4//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

380

32/5//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

22

32/6//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

93

234/2//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

83

234/3//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1324

234/4//

JÁRDA, BUSZVÁRÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

263

234/5//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

167

234/6//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

249

234/7//

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1354

234/8//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

263

234/9//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

68

234/10//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

85

234/11//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

223

282///

KÖZTERÜLET, Petőfi u.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

324

293///

TÁNCSICS M. U.

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

204

700/4//

JÁRDA

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

56

700/5//

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

326

700/6//

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

389

700/8//

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1233

1122///

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2270

02/9//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

193

05/4//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

274

05/5//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

567

059/5//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

272

059/13//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1508

061/4//

ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3190

061/6//

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2215

069/46//

VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

40

96

BELTERÜLET

0

2184

///

BUSZVÁRÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2184

///

BUSZVÁRÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

0

///

BUSZVÁRÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

875

908///

ÁROK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

266

821/1//

KÖZTERÜLET

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

388

520/2//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2338

1301/2//

PARKOLÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

130

477/3//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

6558

07///

EGER-PATAK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1030

026/34//

EGER-PATAK

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

4820

030///

EGER-PATAK ÉS ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

291

044/39//

SAJÁT HASZNÁLATÚ ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

6

24

BELTERÜLET

0

61

1033/3//

NÉVNÉLKÜLI ÚT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

983

///

BUSZVÁRÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

0

///

FALUKÖZPONT

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

0

///

BUSZVÁRÓ

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

////

73139 sz. út padkastabilizációja

FORGALOMKÉPTELEN TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

180

32/2//

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

2. melléklet az 5/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Korlátozottan forgalomképes vagyon

Az ingatlan fekvése

nagysága (ha)

nagysága (m2)

HRSZ.

Ingatlan megnevezése

Ingatlan forgalomképessége

A tulajdonos neve

Tul.hányad

BELTERÜLET

0

1422

52/1//

helyi közút

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

4051

52/2//

óvoda, udvar, orvosi rendelő

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

47

630/1//

TRANSZFORMÁTORHÁZ TERÜLETE

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

5299

1016/3//

FALUHÁZ, KÖZÖSSÉGI HÁZ, udvar és présbemutató épülete és 2 egyéb épület

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

2949

1302/2//

Árok (új árok a Balatonig)

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

6236

1301/3//

STRAND, LÁTOGATÓÉPÜLET, PÉNZTÁRÉPÜLET, CSÓNAK/KENUHÁZ, STRANDKABINOK ÉS VIZESBLOKK ÉPÜLET

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

0

///

Közvilágítás bővítések

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

307

104/

Beépítetlen terület

KORLÁTOZOTTAN FORGALOMKÉPES TÖRVÉNY ALAPJÁN

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

3. melléklet az 5/2012. (III. 1.) önkormányzati rendelethez

Üzleti vagyon

Az ingatlan fekvése

nagysága (ha)

nagysága (m2)

HRSZ.

Ingatlan megnevezése

Ingatlan forgalomképessége

A tulajdonos neve

Tul.hányad

BELTERÜLET

0

722

64///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

404

92///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

918

155///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1803

167///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

92

174///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

73

186///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

863

241///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1090

1014/1//

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1828

1032///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

1091

1034///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

891

1105/3//

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

891

1105/4//

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

6007

1301/1//

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

141

03/1//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

727

03/6//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2229

03/22//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

185

015///

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

4320

75840

KÜLTERÜLET

0

2204

026/15//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

6

30

KÜLTERÜLET

0

656

026/40//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

927

028/13//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2039

031/4//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2078

031/5//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1650

031/17

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1777

031/18

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

5041

035/4//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

5170

035/8//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3001

035/12//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2633

035/21//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2409

035/24//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3252

037/3//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

4417

037/6//

SZÁNTÓ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

321

042/42//

GYEP, LEGELŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1442

042/46//

GYEP, LEGELŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

156

042/47//

GYEP, LEGELŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2175

042/49//

GYEP, LEGELŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1535

044/22//

GYEP/RÉT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3685

049/22//

ERDŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

10

12

KÜLTERÜLET

0

2711

049/48

SZŐLŐ ÉS GAZD.ÉPÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

3

KÜLTERÜLET

0

110

051/2//

ERDŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2707

059/2//

ERDŐ ÉS GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2584

070/5//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1669

070/15//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2171

070/18//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

71

160

KÜLTERÜLET

0

2175

070/34//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2253

070/35//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2122

073/5//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

693

087/16//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

5

10

KÜLTERÜLET

0

70

087/22//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1025

089/19//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

82

097/3//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

774

091/31//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

15000

19200

KÜLTERÜLET

0

47

097/5//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

63

098/5

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

2

16

BELTERÜLET

0

410

307///

GAZD.ÉPÜLET ÉS UDVAR

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

520

820

BELTERÜLET

0

1934

193///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

4671

035/10//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

48

72

KÜLTERÜLET

0

3037

035/16//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

2

KÜLTERÜLET

0

526

069/50//

SZŐLŐ ÉS VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

120

288

KÜLTERÜLET

0

657

069/51//

SZŐLŐ ÉS VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

40

96

KÜLTERÜLET

0

2238

026/1//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2225

026/1//

RÉT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2184

031/10//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

2160

30240

KÜLTERÜLET

0

7126

035/41//

SZŐLŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1913

033/17//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

12

24

KÜLTERÜLET

0

7048

03/17//

GYEP(RÉT) ÉS ÁROK

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

230

048/30//

ERDŐ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2086

049/44//

GYÜMÖLCSÖS ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

2

4

KÜLTERÜLET

0

2794

053/39//

SZŐLŐ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

529

2794

KÜLTERÜLET

0

3210

069/11//

SZŐLŐ ÉS ÁROK

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

3

12

KÜLTERÜLET

0

4659

083/1//

GYEP(RÉT) ÉS ÁROK

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

253

084/8//

GYEP(RÉT) ÉS ÁROK

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

5

10

KÜLTERÜLET

0

6272

09/34//

GYEP(RÉT) ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

80

1836

KÜLTERÜLET

0

70

069/4//

GYEP(LEGELŐ) ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

3

24

KÜLTERÜLET

0

391

051/12//

ERDŐ ÉS VÍZMOSÁS

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

5833

041/11//

SZŐLŐ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

1

1352

044/15//

ERDŐ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

5

6

KÜLTERÜLET

0

1264

070/10//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2993

070/11//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3187

070/31//

SZÁNTÓ ÉS ÁROK

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

965

070/32//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2985

070/33//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

BELTERÜLET

0

88

169///

BEÉPÍTETLEN TERÜLET

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

3

6

KÜLTERÜLET

0

1377

026/24//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

2

8

KÜLTERÜLET

0

1510

026/41//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

8

12

KÜLTERÜLET

0

2478

031/33//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

2038

031/34//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

1389

033/7//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

2

20

KÜLTERÜLET

0

1409

035/17//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

4

8

KÜLTERÜLET

0

7287

037/2//

SZÁNTÓ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

3

5

KÜLTERÜLET

1

1969

042/41//

GYEP(RÉT) ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

30

48

KÜLTERÜLET

0

3900

042/41//

SZŐLŐ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

30

48

KÜLTERÜLET

0

335

044/14//

ERDŐ

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

10

12

KÜLTERÜLET

0

3120

044/20//

ERDŐ ÉS ÚT

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

4

12

KÜLTERÜLET

0

1433

070/19//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

10

48

KÜLTERÜLET

1

6684

073/1//

GYEP(RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

86

16684

BELTERÜLET

0

983

1031/2//

EGYÉB ÉPÜLET (VOLT VARRODA)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

KÜLTERÜLET

0

3957

092/1//

GYEP (RÉT)

FORGALOMKÉPES

Badacsonytördemic Község Önkormányzat

1

1

1

Hatályon kívül helyezte a 3/2019. (IV.29.) önkormányzati rendelet. Hatálytalan 2019. április 30. napjától.

2

Beiktatta a 3/2019. önkormányzati rendelet. Hatálybalépés napja 2019. április 30.

3

Módosította a 3/2019. önkormányzati rendelet. Hatálybalépés napja 2019. április 30.

4

Módosította a 3/2019. önkormányzati rendelet. Hatálybalépés napja 2019. április 30.

5

Hatályon kívül helyezte a 3/2019. (IV.29.) önkormányzati rendelet. Hatálytalan 2019. április 30. napjától.

6

Módosította a 3/2019. önkormányzati rendelet. Hatálybalépés napja 2019. április 30.

7

Módosította a 3/2019. önkormányzati rendelet. Hatálybalépés napja 2019. április 30.