Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete

a badacsonytördemici újszülöttek polgárrá fogadásáról

Hatályos: 2022. 09. 17

Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete

a badacsonytördemici újszülöttek polgárrá fogadásáról

2022.09.17.

Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Badacsonytördemic Község Önkormányzata Képviselő-testülete ünnepélyes keretek között „badacsonytördemici Polgárrá” fogadja azon újszülött gyermekeket, akik a tárgyévet megelőző év szeptember 1. és a tárgyév augusztus 31. napja között születtek és ezen időszakban születésüktől fogva badacsonytördemici bejelentett állandó lakóhellyel rendelkeznek.

2. § (1) A badacsonytördemici polgárrá fogadás a minden évben megrendezésre kerülő „Badacsonytördemici Családi Napok” keretén belül történik.

(2) Az Önkormányzat a Családi Nap időpontjáról és az Újszülöttek Polgárrá fogadás feltételeiről az önkormányzat honlapján és hirdetőtábláin hirdetményt tesz közzé.

(3) A rendezvényt megelőzően, az 1. §-ban nevesített időintervallumban született gyermekek szülei kérelmezhetik az adatvédelmi tájékoztató elfogadásával és nyilatkozat kitöltésével az ünnepségen való részvételi szándékukat.

(4) A szülők/szülő a nyilatkozatot az önkormányzat részére az önkormányzat által megadott időpontig visszaküldik, mely nyilatkozatot a szülői felügyeleti joggal rendelkezők mindegyikének alá kell írnia.

3. § A „Polgárrá fogadás” jelképeként az ünnepségen az Újszülöttek Szülei részére, - az Újszülöttek és Szüleik nevét is tartalmazó - a Polgármester által átnyújtott Emléklap kerül átadásra.

4. § A rendezvényen azon újszülöttek kerülnek köszöntésre ezen alkalomból, akik szülei ezt kérelmükkel jelezték, ehhez hozzájárultak és a szükséges adatvédelmi nyilatkozatot megtették.

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.