Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2011. (XII. 19.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

Hatályos: 2019. 10. 02- 2021. 10. 08

Herend Város Önkormányza Képviselő-testületének 17/2011 (XII.19.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 79. §-ban kapott felhatalmazás alapján, a 16-18 §-ok tekintetében a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 36. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazása alapján, a Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 44/A. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Az Önkormányzat vagyona

1. § (1) Herend Város Önkormányzatának (a továbbiakban: Önkormányzat) vagyona a tulajdonában lévő ingatlanokból, közművekből, ingóságokból, valamint pénzvagyonból, értékpapírokból és az önkormányzatot megillető egyéb vagyoni értékű jogokból áll.

(2)[1] Az önkormányzat tulajdonában álló egyes vagyontárgyak a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (a továbbiakban Nvtv.) 5. § (2) bekezdése szerinti besorolásáról a Képviselő-testület dönt.

(3)[2] Az önkormányzati vagyon külön részeként kezelt törzsvagyon - forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyon szerinti felosztásban -, valamint az üzleti vagyon tárgyait a mindenkor hatályos jogszabályok alapján vezetett vagyonkataszter tartalmazza.

(4)[3] A forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő vagyon elemeit az 1. melléklet, a korlátozottan forgalomképes törzsvagyon elemeit a 2. melléklet, az üzleti vagyonba tartozó vagyoni elemeket a 3. melléklet tartalmazza.

(4a)[4] A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő vagyonnal az önkormányzat nem rendelkezik.

(5) A költségvetés felhasználásával, továbbá az ajándékozás, öröklés útján vagy egyéb más módon szerzett tulajdont a vagyonnyilvántartásban szerepeltetni kell.

2. § Az Önkormányzat szervei, intézményei a rájuk bízott vagyont kötelesek megőrizni, a rendes gazdálkodás szabályai szerint kezelni és gyarapítani.

2. Az Önkormányzat vagyonának hasznosítására vonatkozó általános szabályok

3. § (1)[5] A rendelet alkalmazásában vagyonhasznosítás a Nvtv. 3. § (1) bekezdés 4. pontjában meghatározott fogalom.

(2) A hasznosítás az Önkormányzat kötelező feladatainak ellátását nem veszélyeztetheti.

4. § (1) Az Önkormányzat vagyonának kezelői különösen az Önkormányzat Hivatala, költségvetési szervei (intézményei) (a továbbiakban együtt: vagyonkezelő szervezet).

(2) A vagyonkezelő szervezet jogosult - e rendeletben és alapító okiratukban foglalt korlátozásokkal

  • a) a kezelésében lévő vagyontárgyak birtoklására, használatára, hasznainak szedésére, birtokvédelemre,
  • b) a közszolgáltatás ellátásához nélkülözhető vagyontárgyak bérbeadására, egyéb hasznosítására,
  • c) a kezelésében lévő selejt, vagy feleslegessé váló ingó vagyontárgyak elidegenítésére nyilvános meghirdetés mellett.

(2) A vagyonkezelő szervezet köteles a kezelésében lévő vagyontárgyak fenntartásával, üzemeltetésével, karbantartásával, felújításával kapcsolatos feladatok ellátására.

(3) A vagyonkezeléssel megbízott szervek vezetői a vagyonkezeléssel kapcsolatos feladatok végrehajtásáról az éves zárszámadás keretében kötelesek számot adni.

(4) A forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó kizárólagos önkormányzati tulajdonban lévő vagyon elemeit az 1. melléklet, a korlátozottan forgalomképes törzsvagyon elemeit a 2. melléklet, az üzleti vagyonba tartozó vagyoni elemeket a 3. melléklet tartalmazza.

(4a) A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősülő vagyonnal az önkormányzat nem rendelkezik.

5. § Az önkormányzati vagyon, vagyonrész vállalkozásba történő bevitelére csak közgazdasági megalapozás alapján a Pénzügyi Bizottság véleményével lehet javaslatot tenni a Képviselő-testületnek.

3. Törzsvagyon használata, hasznosítása

6. § (1) A törzsvagyon használati jogát azok az önkormányzati költségvetési szervek gyakorolják, amelyek az adott ingatlanban a rendelet hatálybalépésekor közszolgáltatást teljesítettek, illetve azok, amelyeket a Képviselő-testület a használatra egyéb okból feljogosít.

(2) A használati jogot gyakorló intézmény a rábízott forgalomképtelen, és korlátozottan forgalomképes vagyont határozott idejű bérbeadás útján az alapfeladatainak sérelme nélkül hasznosíthatja. Az 1 hónapot meghaladó időtartamú bérbeadáshoz a Képviselő-testület hozzájárulása szükséges.

7. § (1) A korlátozottan forgalomképes vagyon körébe tartozó önkormányzati ingatlanok tulajdonjogának forgalmazása, átruházása (adás-vétel, csere, más önkormányzatnak átadás), ingyenes és határidő nélküli használatba adása, megterhelése, gazdasági társaságba vagy alapítványba történő bevitele, illetve a 6. §-ban nem szereplő egyéb hasznosítása a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik.

(2) Korlátozottan forgalomképes vagyontárgy akkor jelölhető ki elidegenítésre, ha azt a közfeladatot, amely célját szolgálja a vagyontárgy, más vagyontárggyal látja el az elidegenítést követően vagy a közfeladat ellátására más szervezettel köt megállapodást és a közfeladat ellátásához az értékesítésre kijelölt ingatlan nem szükséges.

8. § (1) Az Önkormányzat ingó vagyontárgyainak a rendeltetésszerű használatot meghaladó indokolt hasznosítása az alapfeladat sérelme nélkül a használó vagyonkezelő szervet illeti meg.

(2) A költségvetési szervek a használatukban lévő ingóságokat, valamint pénzvagyont (az alapfeladataik sérelme nélkül) gazdasági társaságba és alapítványba csak a Képviselő-testület előzetes engedélyével vihetik be.

(3)[6] A költségvetési szervek a 100.000 Ft-ot meghaladó értékű eszközük értékesítését vagy selejtezését 300.000,- Ft értékhatárig a polgármesternek, ezen felüli érték esetén a Pénzügyi Bizottságnak az előzetes hozzájárulásával, versenytárgyalás nélkül végezhetik, ha az a Költségvetési törvényben meghatározott értéket nem éri el.

(4) Amennyiben az ingó vagyontárgy átszervezés vagy feladatváltozás miatt a használó vagyonkezelő szervnél feleslegessé válik, annak hasznosításáról a képviselő-testület az Önkormányzat Hivatala bevonásával gondoskodik. A hasznosításból származó bevétel az önkormányzat költségvetését illeti meg.

9. § A költségvetési szerv hitelt nem vehet fel, kezességet nem vállalhat és pénzeszközeiből értékpapírt nem vásárolhat. Ezen jogokat a Képviselő-testület döntésének végrehajtásaként a testület megbízásából lehet gyakorolni.

4. Az üzleti vagyon hasznosítása

10. § (1) Az üzleti vagyon körébe tartozó tulajdon kezeléséről, hasznosításáról a Képviselő-testület gondoskodik.

(2) Az üzleti vagyon hasznosításának előkészítése az Önkormányzat hivatalának a feladata.

(3) Az [7]üzleti vagyon körébe tartozó ingatlanokkal, üzletrészekkel, részvényekkel, ingóságokkal és vállalkozási célú pénzeszközökkel kapcsolatos döntések, valamint a gazdálkodási koncepcióval összefüggő kérdések a Képviselő-testület hatáskörébe tartoznak.

11. § (1) Az Önkormányzat költségvetését illeti az [8]üzleti vagyona utáni részesedés és osztalék, amelynek felhasználásáról a Képviselő-testület dönt.

(2) Az [9]üzleti vagyonnal veszteséges vállalkozásban részt venni nem lehet. A veszteségessé váló vállalkozásból az önkormányzati vagyonkört ki kell vonni, illetve az Önkormányzat vállalkozási részvételét a veszteséges tevékenységről való tudomásszerzést követő 60 napon belül meg kell szüntetni.

5. Önkormányzati ingatlan elidegenítése

12. § Elidegenítésre csak a törzsvagyonba nem tartozó ingatlan jelölhető ki.

13. § (1) Ingatlan elidegenítésre történő kijelölését követően lefolytatott eljárásban érvényesíteni kell az Európai Bizottságnak a hatóságok által történő földterület-és épületértékesítés állami támogatási elemeiről szóló 87/C 209/03. számú közleményében meghatározott követelményeket.

(2) Az ingatlan becsült forgalmi értékét minden esetben ingatlanforgalmi értékbecslő bevonásával és a könyv szerinti nyilvántartás alapján kell meghatározni.

(3)[10] A nyilvános pályázat útján történő ingatlanértékesítés során a hirdetményt:

  • a) 25-100 millió Ft becsült érték között a város honlapján, a városi képújságban és a megyei napilapban is,
  • b) 100 millió Ft becsült érték felett az a) pontban meghatározottak mellett országos napilapban vagy ingatlanforgalmi szaklapban kell közzétenni.

(4) Zártkörű pályázati eljárás akkor folytatható le, ha az ajánlattevő részére meghatározott hasznosítási célt kíván a képviselő-testület meghatározni.

(5) A (4) bekezdésben meghatározott esetben a zártkörű pályázatra az esélyegyenlőség biztosítása mellett legalább három olyan szervezetet kell meghívni, amely képes a meghatározott hasznosítási célt teljesíteni.

(6)[11]

14. § [12]

6. Jogról való lemondás

15. § (1) Az önkormányzatot megillető követelésről, jogról ingyenesen akkor lehet lemondani, ha a jog érvényesítéséhez szükséges költség várhatóan meghaladja a követelés, jog értékét.

(2) A joglemondásról szóló döntés

  • a) 50 ezer Ft-ot el nem érő követelés esetén a polgármester,
  • b) 50 ezer Ft-ot elérő és meghaladó követelés esetén a képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

7. A helyiségbérlet szabályai

16. § (1) A helyiség nyilvános pályázat útján adható három hónapot meghaladó időre, vagy határozatlan időtartamra bérbe. A pályázati felhívást a város honlapján és a városi képújságban kell közzé tenni. A helyiség bérbeadásának feltételei:

  • a) a nyilvános pályázati kiírásában foglaltaknak megfelelő érvényes pályázat benyújtása,
  • b) a helyiség csak olyan célra vehető igénybe, amelynek gyakorlása a helyiség környezetét nem szennyezi, a környéken lakók nyugalmát nem zavarja,
  • c) a helyiség bérleti díját a helyiségbérlő köteles a bérbeadóval kötött szerződésben foglaltak szerint megfizetni. Ha a bérlő a bérleti díj fizetési kötelezettségének nem tesz eleget, és egy hónapot meghaladó fizetési késedelembe esik, a bérbeadó írásban felhívja a bérleti díj 8 napon belüli teljesítésére. Ha a felhívás eredménytelen, a helyiségbérleti szerződést 30 napos határidővel - külön elhelyezés és kártérítés nélkül - fel kell mondani.

(2) A nyilvános pályázat alapján benyújtott pályázatokat a Képviselő-testület, a Pénzügyi Bizottság véleményének ismeretében bírálja el.

(3) A helyiség bérbeadói jogait - a kijelölő határozat alapján - a polgármester gyakorolja, míg a helyiséggazdálkodási feladatokat az Önkormányzat Hivatala látja el.

(4) A Képviselő-testület bérlő kijelölő határozatának tartalmaznia kell a helyiség bérleti díjának indulóösszegét.

(5) A bérlő a helyiségbe más személyt csak a bérbeadó írásbeli hozzájárulásával fogadhat be.

(6) A bérlő a helyiség bérleti jogát csak a bérbeadó hozzájárulásával cserélheti el, ruházhatja át másra, vagy adhatja albérletbe. A cseréhez abban az esetben lehet hozzájárulni, ha a helyiség használata illetve az abban gyakorolt tevékenység nem módosul és a szerződésben foglalt feltételek nem változnak.

17. § (1) A helyiségre kötött szerződést cserehelyiség biztosítása nélkül fel kell mondani a következő esetekben:

  • a) a bérlő a bérleti díjat a fizetésre megállapított időpontig nem fizeti meg, és a teljesítésre szóló írásbeli felhívásban 8 napos határidőig sem tesz eleget,
  • b) a szerződésben vállalt, vagy jogszabályban előírt egyéb lényeges kötelezettségét a bérlő nem teljesíti,
  • c) az együttélés követelményeivel ellentétes, botrányos, tűrhetetlen magatartást tanúsít,
  • d) a helyiséget, illetőleg területet rongálja, vagy a rendeltetésükkel ellentétesen használja vagy
  • e) a helyiséget a bérbeadó írásbeli hozzájárulása nélkül átruházza, illetve használatba adja.

(2) Az (1) bekezdésekben foglalt esetekben cserehelyiség biztosítása nélkül 30 napos helyiség átadási határidővel mond fel írásban a bérbeadó.

18. § (1) Ha a helyiség értékesítése az elővásárlási joggal rendelkező részére történik, a vételár a forgalmi értéknek megfelelő ár.

(2) A birtokbaadás és az ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyzés, a teljes vételár igazolt megfizetése után történik.

8. Az önkormányzati bérlakásokra vonatkozó rendelkezések

19. § Az önkormányzati bérlakások hasznosítására, elidegenítésére vonatkozó rendelkezéseket külön önkormányzati rendelet tartalmazza.

9. Záró rendelkezések

20. § (1) Ez a rendelet 2011. december 31-én lép hatályba, rendelkezései azonban nem érintik a hatálybalépés előtt megkötött jogügyletek, szerződések érvényességét.

(2) Hatályát veszti

  • a) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet,
  • b) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 1/2002. (I.16.) önkormányzati rendelet,
  • c) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 13/2002.(VI.5.) önkormányzati rendelet,
  • d) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 32/2003.(XII.29.) önkormányzati rendelet,
  • e) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 16/2004.(V.26.) önkormányzati rendelet,
  • f) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 20/2005. (X.27.) önkormányzati rendelet,
  • g) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 16/2006.(IX.20.) önkormányzati rendelet,
  • h) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 12/2007.(VIII.22.) önkormányzati rendelet,
  • i) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 19/2007.(XI.30.) önkormányzati rendelet,
  • j) az Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló 34/2001.(X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 10/2010.(IX.16.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

Forgalomképtelen törzsvagyon

Település

Hrsz + alrészlet, épület, lakás jel

Forgalomképesség

Cím

Művelési ág / épület megnevezése; eszmei hányad

Terület (m2)

Herend

12/4

1

kivett,közút,

293

Herend

16

1

Kossuth Lajos utca 116.

kivett,emlékmű, - közpark

1 012

Herend

19/8

1

Dózsa Gy. u.

kivett,közút,

10 652

Herend

20

1

Kinizsi utca

kivett,közterület,

2 267

Herend

46

1

Árva utca

kivett,út,

3 964

Herend

64

1

Rákóczi utca

kivett,közterület,

6 570

Herend

90/6

1

Rákóczi utcai kisköz

kivett,közút,

595

Herend

147

1

Táncsics Mihály utca

kivett,út,

8 141

Herend

169/4

1

Tulipán utca

kivett,közút,

401

Herend

171/4

1

Kossuth utcai kisköz (Árva)

kivett,közút,

419

Herend

173

1

Séd meder

kivett,árok,

4 402

Herend

213

1

kivett,közút,

501

Herend

220

1

Kossuth u köz

kivett,közút,

824

Herend

221/2

1

kivett,közút,

7 936

Herend

230/1

1

kivett,közterület,

2 296

Herend

273/4

1

kivett,út,

538

Herend

290/1

1

Petőfi utca

kivett,út,

10 185

Herend

300

1

Diófa utca vége

kivett,árok,

600

Herend

339

1

Kereszt utca

kivett,közterület,

521

Herend

353

1

Diófa utca

kivett,közterület,

4 447

Herend

380/1

1

Kossuth L u.

kivett,közterület, - Templom előtti tér

4 472

Herend

380/3

1

Kossuth Lajos utca 93-121

kivett,közterület, - Templom előtti tér

637

Herend

380/4

1

Kossuth Lajos utca 380.

kivett,közterület, - Templom előtti tér

2 430

Herend

396

1

Diófa utca eleje

kivett,közterület,

1 298

Herend

413/1

1

Arany János utca

kivett,út,

6 189

Herend

415/2

1

kivett,út,

1 071

Herend

430/4

1

új játszótér

kivett,közterület,

1 753

Herend

463

1

Kossuth köz

kivett,út,

898

Herend

483

1

Iskola utca

kivett,közterület,

3 292

Herend

493/7

1

Vasút u 2 melleti iskoláshoz vezető út 493/5-ből

kivett,közút,

1 155

Herend

499

1

Séd patak

kivett,Séd-patak,

595

Herend

504

1

Posta utca

kivett,közterület,

1 145

Herend

521/4

Vasút u ABC felől, buszmegálló

kivett közterület

6 352

Herend

521/5

1

Vasút u ABC felől, buszmegálló

kivett buszmegálló és udvar

1 417

Herend

522/4

1

Vasút utca 522.

kivett,közterület,

1 667

Herend

522/7

1

Vasút utca 5.

kivett,közterület,

108

Herend

522/9

1

Vasút utca

kivett,közterület,

173

Herend

543/13

1

Vasút utca

kivett,közterület,

3 183

Herend

543/38

1

Park (nagyparkolónál)

kivett,közpark,

2 503

Herend

543/39

1

Park (nagyparkolónál)

kivett,közpark,

6 740

Herend

543/40

1

Park (nagyparkolónál)

kivett dísztó

2 891

Herend

543/41

1

Park (nagyparkolónál)

kivett árok

903

Herend

544/1

1

kivett,közterület,

65

Herend

546/6

1

kivett,út,

811

Herend

559/3

1

Kossuth u.155. (kolónia köz)

kivett,saját használatú út,

695

Herend

561/1

1

Kossuth u. 157. előtt út 561-ből

kivett,út,

1 828

Herend

581/1

1

kivett,közterület,

1 308

Herend

581/3

1

kivett,közterület,

919

Herend

581/4

1

Kossuth Lajos utca 584

kivett,közterület,

541

Herend

589/11

1

Kossuth u.134.M.bolt előtti ter.

kivett,közterület,

73

Herend

596

1

Vasút utca HP. hátsó bejárata

kivett,közút,

344

Herend

599

1

Vasút utca 31-33 mögötti út.

kivett,közút,

235

Herend

609/2

1

Vasút u. páros old. előtti ter.

kivett,járda,

1 715

Herend

610

1

Vasút u. pár.lan. oldal előtti.ter.

kivett,járda,

1 749

Herend

614/2

1

kivett,közterület,

478

Herend

628

1

Ady Endre utca

kivett,közterület,

2 920

Herend

642/1

1

Fasor 15 és 15a közötti

kivett,közút,

1 620

Herend

643/1

1

Ady u.9. útja

kivett,közút,

107

Herend

649/17

1

Ág utca Ady E u.

kivett,közterület,

5 534

Herend

650

1

Ág utca

kivett,közterület,

1 907

Herend

654

1

kivett,közterület,

10 333

Herend

656

1

Fasor köz

kivett,közút,

1 248

Herend

669

1

Fasor 38 melletti utca

kivett,közút,

848

Herend

694

1

Rózsa utca

kivett,közterület,

13 681

Herend

702

1

Rózsa u.14. mellett út

kivett,közút,

1 393

Herend

728

1

Vasút utca vége

kivett,közút,

5 436

Herend

730/33

1

kivett,közút,

14 124

Herend

730/54

1

Pipacs u.18.mellett utca

kivett,közút,

1 115

Herend

730/60

1

Pipacs 28. mellett utca

kivett,közút,

604

Herend

730/66

1

Pipacs 16. mellett utca

kivett,közterület,

188

Herend

730/68

1

Kossuth 15-152 előtti járda

kivett,közút,

882

Herend

730/78

1

Pipacs u. vége.pá.old.előtt

kivett,közút,

962

Herend

743

1

Vadvirág mögötti árok

kivett,árok,

1 098

Herend

744/33

1

Vadvirág u.

kivett,közút,

5 845

Herend

744/39

1

Pipacs u.páros.old.mög. árok

kivett,árok,

918

Herend

744/40

1

Pipacs u.páros.old.mög. árok

kivett,árok,

996

Herend

744/62

1

Vadvirág utca

kivett,közút,

6 572

Herend

744/77

1

kivett,közút,

593

Herend

744/89

1

Vadvirág u. vége (páros)

kivett,saját használatú út,

244

Herend

745/3

1

Viktoria Panz.előtti utca

kivett,út,

3 715

Herend

745/16

1

Pipacs u. garázssor

kivett,közterület,

3 124

Herend

747/2

1

Rákóczi u.63. szemben árok

kivett,saját használatú út,

468

Herend

747/4

1

Rákóczi utca új szakasz

kivett,saját használatú út,

8 884

Herend

747/6

1

Dózsa u. 46 mellett utca

kivett,saját használatú út,

1 513

Herend

747/71

1

kivett,köztér,

5 786

Herend

747/67

1

kivett,közterület,

219

Herend

747/69

1

kivett,út,

269

Herend

748

1

kivett,út,

2 354

Herend

795/16

1

B lakóövezet

kivett,út,

499

Herend

795/28

1

B lakóövezet

kivett,út,

906

Herend

795/29

1

B lakóövezet

kivett,út,

6 409

Herend

795/71

1

B lakóövezet

kivett,út,

6 541

Herend

807/1

1

kivett,út,

886

Herend

807/15

1

kivett,út,

1 845

Herend

807/22

1

kivett,út,

2 899

Herend

807/38

1

kivett,út,

2 475

Herend

807/55

1

kivett,út,

3 982

Herend

807/63

1

C lakóövezet

kivett,út,

906

Herend

817

1

kivett,árok,

884

Herend

010/7

1

Avanti kút mögötti

kivett,út,

1 238

Herend

010/65

1

út

kivett,út,

399

Herend

011

1

Patak

kivett,Séd-patak,

4 172

Herend

014

1

s haszn út / Presits tanyánál

kivett,saját használatú út,

381

Herend

037

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 283

Herend

044/3

1

helyi közút

kivett helyi közút

4 303

Herend

045

1

Séd patak

kivett,patak,

828

Herend

046/3

1

út

kivett,út,

1 126

Herend

047

1

saját használatu út

kivett,út,

9 920

Herend

052

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

856

Herend

053/8

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

646

Herend

054

1

Séd patak

kivett,Séd-patak,

1 092

Herend

060

1

árok

kivett,árok,

1 370

Herend

061/5

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 311

Herend

063/50

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

485

Herend

064

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

5 925

Herend

065/29

1

út

kivett,út,

2 776

Herend

065/35

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 819

Herend

069_a

1

Bányatelepi bekötő út

kivett,közút,

8 691

Herend

072/2

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

7 798

Herend

073/6

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 578

Herend

074/11

1

kivett,út,

3 813

Herend

074/6

1

kivett,út,

1 548

Herend

074/9

1

kivett,út,

2 976

Herend

076

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 060

Herend

078

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

3 471

Herend

079/2

1

Séd patak

kivett,patak,

136

Herend

079/25_b

1

Bányatelep

kivett,út,

1 001

Herend

079/43_ a

2

legelő

legelő

3 526

Herend

079/43_ b

0

kivett helyi közút

kivett helyi közút

688

Herend

079/43_ c

2

legelő és út _(helyi közút)

legelő és út _(helyi közút)

5 770

Herend

079/43_ d

0

kivett udvar

kivett udvar

11 962

Herend

079/43_ f

2

legelő

legelő

8 586

Herend

079/44_ a

0

kivett közterület és 3 gazdasági épület

kivett közterület és 3 gazdasági épület

9 273

Herend

079/44_ b

2

legelő

legelő

635

Herend

079/45

0

kivett helyi közút

kivett helyi közút

1 833

Herend

079/46

2

legelő

legelő

2 644

Herend

085

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

26 457

Herend

086/3_a

1

kivett,árok,

kivett,árok,

595

Herend

086/3_b

1

kivett helyi közút

kivett helyi közút

5 311

Herend

087/2

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 113

Herend

089/7

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 634

Herend

090

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 426

Herend

092

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 335

Herend

094

1

út

kivett,saját használatú út,

3 082

Herend

096

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

15 070

Herend

098

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

937

Herend

099/9

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 021

Herend

0100

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

6 237

Herend

0102

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

828

Herend

0103/11

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

809

Herend

0104

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

5 640

Herend

0106

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

368

Herend

0108

1

kivett,saját használatú út,

998

Herend

0110

1

Séd patak

kivett,patak,

1 872

Herend

0112

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

212

Herend

0116

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 523

Herend

0119/5

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 409

Herend

0122

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

5 740

Herend

0124/4

1

út

kivett,út,

3 640

Herend

0126

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

4 061

Herend

0130/12

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

227

Herend

0131

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 762

Herend

0135

1

helyi közút

kivett, helyi közút

3 211

Herend

0138

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

8 695

Herend

0143

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 088

Herend

0145

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 280

Herend

0148

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

3 346

Herend

0150

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

816

Herend

0152_a

1

kivett,út,

553

Herend

0152_b

1

kivett,árok,

598

Herend

0153

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

3 633

Herend

0157

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

3 541

Herend

0159

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

8 366

Herend

0161/2

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

615

Herend

0162

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

1 650

Herend

0164

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

271

Herend

0165/5

1

kivett,árok,

4 214

Herend

0166

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 184

Herend

0168

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

3 366

Herend

0169

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 656

Herend

0173

1

saját használatu út

kivett,saját használatú út,

2 584

Herend

0178/8_a

1

kivett,saját használatú út,

4 008

Herend

0204/1

1

Avanti mellett út

kivett,út,

2 291

Herend

0210/1

1

Avanti mellett árok

kivett,Séd-patak,

738

Herend

655/27

3

Fasor u.2/a - 4/a

kivett helyi közút

512

2. melléklet

Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon

Település

Hrsz + alrészlet, épület, lakás jel

Forgalomképesség

Cím

Művelési ág / épület megnevezése; eszmei hányad

Terület ( m2)

Herend

'730/45/A/20

3

Pipacs u. 2 stúdió - egyéb helyiség

Lakás, '180/10000

18

Herend

'3

3

Vasút u. 18.

kivett,orvosi rendelő,

1 057

Herend

'229

3

Kossuth Lajos utca 60.

kivett,lakóház, udvar, gazdasági épület,

505

Herend

'355

3

Diófa utca vége

kivett,vízmű,

4 783

Herend

'356/2

3

kivett,vízmű,

769

Herend

'379

3

kivett,vízmű,

185

Herend

'381/2

3

Kossuth Lajos utca 380.

kivett,temető,

6 049

Herend

'430/3

3

kivett,általános iskola gazdasági épület és udvar,

3 141

Herend

'486

3

Iskola u. 8.

kivett,általános iskola,

13 497

Herend

'507/3

3

Kossuth Lajos utca 97.

kivett,közterület és városháza,

1 480

Herend

'543/29

3

kivett,és üzlet,közterület,

904

Herend

'546/1

3

Kossuth u.125. Család és Gyermekjóléti Szolgálat

kivett,szociális épület, udvar,

353

Herend

'589/9

3

Kossuth u 136. Műv.Ház.

kivett,kultúrház és udvar,

2 378

Herend

'655/25

3

Fasor u.

kivett,óvoda, udvar,

5 092

Herend

'010/50

3

víztároló

kivett,víztároló,

2 319

Herend

'034/30

3

Új Temető

kivett,temető,

30 660

Herend

'065/41

3

dögkut

kivett,dögkút,

1 032

Herend

'0144/4

3

Telephely

kivett,telephely , csarnok épület,

2 586

Herend

'0146/2

3

kivett,vízmű,

7 502

Herend

'0165/1

3

kivett,vízmű,

1 143

Herend

'0165/2

3

kivett,vízmű,

654

Herend

'0165/3

3

kivett,vízmű,

295

Herend

'0165/4

3

kivett,vízmű,

2 303

Herend

'034/20

5

Új Temető

szántó

902

Herend

'0128/4

5

Két-bíró forrás

kivett,mocsár,

6 336

Herend

'0130/6

5

Két-bíró forrás

kivett,mocsár,

1 910

Herend

0178/8_b

5

kivett,mocsár,

4 181

3. melléklet

Üzleti vagyon

Település

Hrsz + alrészlet, épület, lakás jel

Forgalomképesség

Cím

Művelési ág / épület megnevezése; eszmei hányad

Terület ( m2)

Herend

211/A

5

Kossuth L. u. 90.

Épület, lakóház

75

Herend

730/98/A/2

5

Pipacs u. 22.

Lakás, 312/1000

57

Herend

730/98

5

Pipacs u. 22.

kivett udvar 312/1000

1 171

Herend

079/20/A/13

5

Lakás, '48/1000

37

Herend

079/22/A/16

5

Bányatelep - egyéb helyiség

Lakás, '164/1000

164

Herend

194

1

Vasút feletti terület

kivett,Séd-patak,

687

Herend

195

1

Vasút feletti terület

kivett,árok,

538

Herend

243

5

Táncsics utca 41.sz. mögött

kivett,beépítetlen terület,

401

Herend

256/2

5

templom mögötti terület

kivett,gazdasági épület, udvar,

491

Herend

272/1

5

Orgona utca

kivett,beépítetlen terület,

71

Herend

273/5

5

Kossuth Lajos utca 14.

kivett,kereskedelmi egység, udvar és raktár-gazdasági épület,

434

Herend

276/5

5

Búcsútér

kivett,beépítetlen terület,

1 448

Herend

354

5

Diófa utca vége

kivett,beépítetlen terület,

2 880

Herend

448

5

Kossuth köz 11. Sz. mögött

kivett,beépítetlen terület,

164

Herend

493/4

5

Vasút utca eleje közterület

kivett,beépítetlen terület,

1 518

Herend

493/9

5

kivett,beépítetlen terület,

1 271

Herend

510/8

5

Vasút utca 16.

kivett árok

124

Herend

511

5

Kossuth u. 105.

kivett,üzlet, udvar,

240

Herend

551/8

5

sportpálya 8-as mellett

kivett,sporttelep,

13 268

Herend

613

5

Vasút u. 41 mögötti terület

kivett,beépítetlen terület,

1 914

Herend

614/4

5

Vasút utca 43. mögötti terület

kivett,beépítetlen terület,

2 659

Herend

651/1

5

Ág utca páratlan oldal

kivett,beépítetlen terület,

12 095

Herend

653/5

5

Fasor u.7.

kivett,beépítetlen terület,

2 363

Herend

655/3

5

Fasor u.10.-12. Területe

kivett,beépítetlen terület,

16 185

Herend

730/64

5

Pipacs utca vége páros oldal

kivett,beépítetlen terület,

1 623

Herend

730/105

5

Pipacs 4.sz.

kivett,beépítetlen terület,

1 838

Herend

744/26

5

Vadvirág utca melletti terület

kivett,beépítetlen terület,

2 250

Herend

795/6

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

1 013

Herend

795/91

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

790

Herend

795/93

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

803

Herend

795/94

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

721

Herend

795/95

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

1 000

Herend

795/96

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

1 305

Herend

795/97

5

B lakóövezet

kivett, helyi közút

549

Herend

795/24

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

2 202

Herend

795/25

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

1 054

Herend

795/27

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

1 137

Herend

795/30

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

705

Herend

795/79

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

760

Herend

795/80

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

760

Herend

795/81

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

760

Herend

795/82

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

760

Herend

795/83

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

760

Herend

795/84

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület és árok

841

Herend

795/85

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület és árok

1 005

Herend

795/86

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

1 001

Herend

795/87

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

737

Herend

795/88

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

776

Herend

795/89

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

816

Herend

795/90

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

856

Herend

795/52

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

856

Herend

795/53

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

859

Herend

795/54

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

861

Herend

795/55

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

864

Herend

795/56

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

866

Herend

795/57

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

869

Herend

795/58

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

871

Herend

795/59

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

789

Herend

795/70

5

B lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

807

Herend

807/59

5

C lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

393

Herend

807/62

5

C lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

392

Herend

807/66

5

C lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

140

Herend

807/77

5

C lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

150

Herend

807/80

5

C lakóövezet

kivett,beépítetlen terület,

745

Herend

036/28

5

Új temető alatti terület

szántó

3 434

Herend

069_b

5

szántó

419

Herend

079/25_a

5

Bányatelep

kivett,gazdasági épület, udvar,

5 624

Herend

079/25_c

5

Bányatelep

kivett,udvar,

1 045

Herend

079/25_d

5

Bányatelep

kivett,udvar,

4 401

Herend

079/36_a

5

legelő

3 567

Herend

079/36_c

5

legelő

5 735

Herend

079/36_d

5

kivett,gazdasági épület, udvar,

20 994

Herend

079/36_f

5

legelő

9 615

Herend

079/36_g

5

legelő

2 966

Herend

079/5_a

5

Bányatelep 1-es tó feletti terület

erdő

3 979

Herend

079/5_b

5

Bányatelep 1-es tó feletti terület

legelő

21 859

Herend

0203/5

1

Séd patak

kivett,árok,

1 050

Herend

747/72

1

kivett köztér

kivett köztér

3 800

Herend

507/4

5

Posta u. 1.

kivett épület, udvar

122


[1] Módosította a 12/2012.(VI.29.) önkormányzati rendelet 1.§ (1) bekezdése. Hatályos 2012. június 30-tól.
[2] Módosította a 12/2012.(VI.29.) önkormányzati rendelet 1.§ (2) bekezdése. Hatályos 2012. június 30-tól.
[3] Módosította a 11/2013.(VI.6.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos 2013. június 7-től.
[4] Kiegészítette a 11/2013.(VI.6.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos 2013. június 7.-től.
[5] Módosította a 12/2012.(VI.29.) önkormányzati rendelet 2.§-a. Hatályos 2012. június 30-tól.
[6] Módosította a 4/2017.(IV.28.) önkormányzati rendelt 1.§-a. Hatályos 2017. április 29-től.
[7] Módosította a 12/2012.(VI.29.) önkormányzati rendelet 3.§-a. Hatályos 2012. június 30-tól.
[8] Módosította a 12/2012.(VI.29.) önkormányzati rendelet 4.§ (1) bekezdése. Hatályos 2012. június 30-tól.
[9] Módosította a 12/2012.(VI.29.) önkormányzati rendelet 4.§ (2) bekezdése. Hatályos 2012. június 30-tól.
[10] Módosította a 4/2013.(III.1.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos 2013. március 2-tól.
[11] Hatályon kívül helyezte a 4/2013.(III.1.) önkormányzati rendelet 2.§-a. Hatálytalan 2013. március 2-től.
[12] Hatályon kívül helyezte a 17/2012.(IX.10.) önkormányzati rendelet 1.§-a. Hatályos 2012. szeptember 11-től.