Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2016. (V. 6.) önkormányzati rendelete

a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételéért fizetendő díj meghatározásáról

Hatályos: 2016. 05. 06- 2016. 05. 31

Herend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 2. pontjában, valamint a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 8. § (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ (1) A rendelet hatálya kiterjed Herend Város Önkormányzata kezelésében lévő valamennyi közterületre, amelyek az ingatlan nyilvántartásban helyi közútként kerültek bejegyzésre.

(2) E rendelet alkalmazása során az út fogalma alatt a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 47.§ -a szerinti meghatalmazást kell érteni.


2.§ A helyi közút nem közlekedési célú igénybevételéért a rendelet 1. melléklete szerint igénybevételi díjat a közútkezelői hozzájárulásban meghatározott módon kell megfizetni. A helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételére vonatkozó kérelem kötelező adattartalmát a rendelet 2. melléklete tartalmazza.


3.§ Nem kell igénybevételi díjat fizetni Herend Város Önkormányzata, az önkormányzat közalapítványai vagy intézményei által szervezett kulturális rendezvény, vásár vagy más egyéb esemény megrendezéséhez kapcsolódó nem közlekedési célú igénybevétel esetén.


4.§ A közérdekű, sport-, vagy kulturális rendezvények, továbbá vallási közösségi rendezvények esetén az igénybe vevő részére, kérelemre, a polgármester a díjfizetés alól teljes mentességet engedélyezhet.


5.§ Ez a rendelet 2016. június 1. napján lép hatályba.






                         Jánszky Lajos László                                                                       dr. Jáger György

                              polgármester                                                                                      jegyző




Kihirdetési záradék:


            A rendelet 2016. május 6-án kihirdetésre került.


                                                                                                            Dr. Jáger György      
                                                                                                                  jegyző