Herend Város Önkormányza Képviselő-testületének 7/2017 (IV.28.) önkormányzati rendelete

Herend Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2011.(II.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 05. 13- 2017. 05. 12

Herend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13.§ (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6.§ (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamit egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI.8.) Korm. rendelet 38. § (2) bekezdésében biztosított jogkörében eljáró:


Veszprém Megyei Kormányhivatal állami  főépítészi feladatait ellátó Építésügyi Osztálya,  a Fejér Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya,  a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Területi Vízügyi Hatósága,   a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága,  Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága,  a Veszprém megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve,   Nemzeti Közlekedési Hatóság Útügyi, Vasúti és Hajózási Hivatala,   Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Útügyi Osztálya, a Forster Gyula Nemzeti Örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ,   a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatal Járási Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala,   a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földhivatala,  a Veszprém Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálya,   a Veszprém Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága,   a Honvédelmi Minisztérium Hatósági Hivatala,   Veszprém megyei Rendőr főkapitányság  a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal,   a Veszprémi Bányakapitánysága a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság, a Veszprém Megyei Önkormányzat, továbbá Herend Város Önkormányzata 126/2013.(XI.28.) számú a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló önkormányzati rendelete alapján az eljárás során kifüggesztéssel értesített partnerek, továbbá a szomszédos települések véleményének kikérésével a következőket rendeli el:


1.§ Herend Város Helyi Építési Szabályzatáról és Szabályozási Tervéről szóló 1/2011. (II.24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 3.§ (2) bekezdés f) pontja egy új fc) alponttal egészül ki:

„fc) megújuló energiapark           Kk-mue”


2.§ (1) A Rendelet egy új 44/A alcímmel egészül ki:

 „44/A. Különleges beépítésre nem szánt megújuló energiapark övezete”


(2) A Rendelet egy új 44/A.§-al egészül ki:

„44/A. §

(1) A különleges beépítésre nem szánt energiapark (továbbiakban Kk-muep) övezet az 5 MW névleges teljesítményt el nem érő megújuló energiatermelés és komposztálás gazdasági építményeinek és technológiai berendezéseinek elhelyezésére szolgál.

(2)  A Kk-muep övezet telkeinek kialakítása és beépítése során alkalmazandó paramétereket 8. melléklet határozza meg.

 (3) A Kk-muep jellel ellátott övezet területen épületek szabadon álló beépítési móddal helyezhetők el. Elhelyezésük meglévő vagy kialakítandó, egyedi telken történhet.


3. § A Rendelet 8. mellékletének táblázata egy új 36. sorral egészül ki:


A

B

C

D

E

F


Övezet jele

Beépítés módja

Kialakítható telek minimális nagysága (m2)

Kialakítható minimális telek-szélesség (m)

Maximális beépítettség mértéke (%)

Maximális építmény-magasság (m)


36

Kk-muep

SZ

5000

20

2

3,5



4. § A Rendelet mellékletét képező Ksza-5 jelű szabályozási tervlap normatartalma helyébe e rendelet 1. mellékletében az m-KSZA jelű szabályozási tervlapon lehatárolt telektömb normatartalma lép.


5.§ E rendelet kihirdetését követő 15. napon lép hatályba.



Mellékletek