Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2022. (V. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

Herend Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2022. 05. 28
Herend Város Önkormányzata 2021. évi költségvetésének végrehajtásáról
Általános indokolás
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdésében foglaltak alapján a jegyző által elkészített zárszámadási rendelet-tervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé - nem különleges jogrend idején - úgy, hogy az a képviselő-testület elé terjesztését követő harminc napon belül, de legkésőbb a költségvetési évet követő ötödik hónap utolsó napjáig hatályba lépjen.
A 2021. évi költségvetés teljesítéséről szóló részletes beszámolót és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvényben előírt indoklásokat a mellékelt szöveges és számszaki táblázatok tartalmazzák.
Részletes indokolás
Az 1–3. §-hoz
Az önkormányzat és intézményei összesített és intézményenként kimutatott bevételi és kiadási előirányzatait, és azok teljesítését tartalmazza.
A 4–7. §-hoz
Az önkormányzat és intézményei 2021. december 31.-i mérlegét, maradvány kimutatását és eredmény kimutatását tartalmazza.
A módosított bevételi és kiadási főösszegeket, a működési és felhalmozási kiadások és bevételek mérlegszerű bemutatását és a tartalék változását tartalmazza.
A 8–12. §-hoz
Az Áht. szabályai szerinti kötelezően bemutatandó kimutatásokat tartalmazza.
A 13–16. §-hoz
Az önkormányzat pénzeszköz átadásait, nyújtott támogatásait, valamint a közvetetten nyújtott támogatásait tartalmazza.
Az önkormányzat által nyújtott szociális juttatásokat és az önkormányzat tartalékát feladatonkénti bontásban tartalmazza.
A 17. §-hoz és a 18. §-hoz
Hatályba léptető és hatályon kívül helyezésről szóló rendelkezést tartalmaz.