Öskü Község Önkormányzat képviselő-testületének 14/2019 (XI.28.) önkormányzati rendelete

a letelepedési támogatás szabályairól szóló 13/2017. (IX.22.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2019. 11. 29- 2019. 12. 12

Öskü Község Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. §. A letelepedési támogatás szabályairól szóló 13/2017. (IX.22.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 6. § (1) bekezdése a következőre módosul:


6. §. (1) A kérelem elbírálása az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján, átruházott hatáskörben a polgármester hatáskörébe tartozik, a döntés végrehajtásáról a jegyző gondoskodik.


  1. §. A rendelet 9. § (1)  bekezdése a következőre módosul:


9. §. (1) A támogatást egy éven belül kell felhasználni, kivéve építkezés esetén, amelynél a határidő két év. A felhasználásra megállapított határidőt – erre irányuló kérelemre az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján, átruházott hatáskörben a polgármester egy alkalommal legfeljebb egy évvel meghosszabbíthatja.  


  1. §. A rendelet 10. § (2)  bekezdés d) pontja a következőre módosul:


10.§. (2) d) munkaviszony megszűnése esetén az önkormányzat képviselő-testülete a támogatás visszafizetésének mértékét csökkentheti, részletfizetést engedélyezhet, vagy a visszafizetéstől eltekinthet.



  1. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.



                        Ángyán Tamás                                                         Borteleki Istvánné

                        polgármester                                                                         jegyző