Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2000. (IV. 18.) önkormányzati rendelete

A Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyei elnyerésének rendjéről szóló rendelet

Hatályos: 2023. 01. 01

Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 9/2000. (IV. 18.) önkormányzati rendelete

A Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyei elnyerésének rendjéről szóló rendelet

2023.01.01.

A Zala Megyei Közgyűlés

9/2000. (IV.18.) KR. számú rendelete

a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyei elnyerésének rendjéről

******A Zala Megyei Közgyűlés az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a Pécsi Tudományegyetem Zala Megyei Közgyűléssel kötött megállapodása alapján rendelkezésre álló 50 kollégiumi férőhely odaítélése rendjének megállapítására az alábbi rendeletet alkotja.

1. § A kollégiumi férőhely elnyerésére az a hallgató pályázhat, aki:

a)1 ******lakóhellyel rendelkezik Zala vármegyében,

b) ******tanulmányait valamelyik pécsi, államilag elismert felsőoktatási intézmény nappali tagozatán folytatja az első diploma megszerzése érdekében főiskolai vagy egyetemi szintű alapképzésben, illetve BSc/BA vagy MSc/MA képzésben vesz részt, vagy a képzésre felvételt nyert és halasztással nem élt, és megfelel azon intézmény kollégiumi férőhely elbírálási szempontjainak,

c) kollégiumi helyét nem fegyelmi okból veszítette el, és

d) akit nem zártak ki a 3. § (4) bekezdésében foglalt szabályok megszegéséért.

2. § (1) A kollégiumi férőhelyek odaítélésének szempontjai:

- hallgató szociális körülményei, (jövedelmi viszonyai, az eltartott testvérek száma, szülők foglalkoztatottsága, stb.) melyek a kollégiumi ellátást indokolttá teszik,
- a hallgatónak az elbírálást megelőző félévben elért jó tanulmányi eredménye, választott szakterületével vagy más tanulmányaival összefüggő kiemelkedő teljesítménye.
(2) ******A férőhelyek odaítélésénél elsőbbséget élveznek a megyei jogú városok területén kívül lakóhellyel rendelkező hallgatók.
(3) ******

3. § (1) A férőhely – a mindenkori jogszabályok szerint megállapított térítési díj ellenében – egy tanítási évre ítélhető oda.

(2) A férőhelyet minden tanévben meg kell pályázni.

(3) ***

(4) Amennyiben a hallgató bármely okból nem tart igényt az általa elnyert férőhelyre, köteles ******haladéktalanul, elektronikus úton azt jelezni a pályázat kiírójának. A férőhely másnak át nem adható. E szabályok megszegése kizárást jelent a tanulmányok teljes idejére.

4. § (1) A kollégiumi férőhelyre pályázni a ***** közgyűlés elnöke által megállapított tartalmú adatlappal lehet.

(2)2 A pályázatot minden év augusztus 10-ig kell benyújtani a *****Zala Vármegyei Önkormányzati Hivatal szervezeti és működési szabályzatában meghatározott szervezeti egységhez.

5. § (1) *****A Zala Megyei Közgyűlés elnöke átruházott hatáskörben dönt a kollégiumi férőhelyek betöltéséről. A döntésről a közgyűlés elnöke beszámol a közgyűlésnek.

(2) ******

(3) ******A közgyűlés elnöke számolva az évközi férőhely üresedésekkel az egyébként megfelelt, de helyhiány miatt elutasított hallgatók névjegyzékével bekerülési sorrendet állapít meg. Ez tárgyévben a soron következő hallgatót feljogosítja a megüresedett férőhely elfoglalására.

(4)3 A ******döntésről minden év augusztus 31-ig a *****Hivatal szervezeti és működési szabályzatában meghatározott szervezeti egység értesíti a pályázókat.

6. § (1) E rendelet kihirdetése napján lép hatályba.

(2) A hatályba lépéssel egyidejűleg a Zala Megyei Önkormányzati Közgyűlés 10/1996.(V. 24.) KGY. sz. rendelete hatályát veszti.

1

Az 1. § a) pontja a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

2

A 4. § (2) bekezdése a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

3

Az 5. § (4) bekezdése a Zala Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 11/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.