Zalakaros Város Képviselő-testületének 2/2020 (II.14.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló 15/2014. (VI.21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2020. 02. 15- 2020. 02. 15

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestületének

2/2020. (II.14.) önkormányzati rendelete

az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló 15/2014. (VI.21.) önkormányzati rendelet módosításáról


Zalakaros Város Önkormányzat Képviselőtestülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 41.§ (9) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, valamint az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az államháztartáson kívüli forrás átadásáról és átvételéről szóló 15/2014. (VI.21.) önkormányzati rendeletét (továbbiakban: Rendelet) az alábbiak szerint módosítja.


1.§


Hatályát veszti a Rendelet 1. § (1) bekezdésében a „Zalakaros Város közigazgatási területén működő, hivatalosan bejegyzett, jelen rendeletben meghatározott tevékenységet végző fenti természetes személy vagy szervezet (sportszervezet), amely jelen rendeletben megfogalmazott feltételeknek eleget tesz.” szövegrész.


2.§


A Rendelet 3. § (1)-(5) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép és az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki: 

„(1)  A 2. § (2) bekezdése szerinti támogatás iránti kérelmeket a Polgármesterhez kell benyújtani.

(2) A támogatás iránti kérelmeket a Polgármester a (3) bekezdésben foglaltak kivételével döntéshozatalra a képviselőtestület elé terjeszti.

(3) A 2.§ (2) bekezdés a) pontja szerinti támogatási kérelmek esetén a polgármester jogosult döntéshozatalra az önkormányzat költségvetési rendeletében meghatározott keretösszeg erejéig.

(4) A támogatásra vonatkozó döntésnek tartalmaznia kell a támogatott nevét, a támogatás összegét, a támogatás célját.

 (5) A támogatás kifizetésére történhet utólagos elszámolás mellett előfinanszírozás, vagy beszámolást követő utófinanszírozás formájában. A támogatás folyósítása egy összegben vagy részletekben, időarányosan vagy teljesítésarányosan történhet.

(6) A képviselőtestület a visszatérítendő támogatás kifizetését meghatározott saját forrás vagy egyéb forrásból juttatott támogatás elnyeréséhez kötheti. Ez esetben a Támogatottnak a saját forrás vagy egyéb forrásból juttatott támogatás meglétét igazolnia kell.”


3.§


(1) A Rendelet 4. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) A támogatási szerződést a Polgármester írja alá.”


(2) A Rendelet 4. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A támogatási szerződés módosításáról - a 4.§ (5) bekezdést kivéve- a Támogatott írásbeli kérelmére a képviselőtestület, a 3. § (3) bekezdése szerinti esetekben a polgármester dönt. A kérelmet legkésőbb az elszámolási határidő utolsó napján kell benyújtani.”



4.§


A Rendelet 6. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„6. § A támogatott a kapott támogatási összeget kizárólag a támogatási megállapodásban megjelölt célokra fordíthatja, és más szervezet részére támogatásként tovább nem adhatja. Ez alól kivételt képez, amennyiben a támogatási szerződés a képviselőtestület, a 3. § (3) bekezdése szerinti esetekben a polgármester döntése alapján erről kifejezetten rendelkezik. Az önkormányzati támogatásból beszerzett eszköz tulajdonjogának térítés nélküli átadása csak 5 évre szóló elidegenítési tilalom mellett történhet. A tulajdonjog átruházásáról szóló szerződést be kell mutatni a támogató önkormányzat részére.”


5.§



E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.



                   

                   Novák Ferenc                                                            Szabóné Dr. Csányi Marianna

                    polgármester                                                                             jegyző



Kihirdetve: 2020. február 14.


                                        Szabóné Dr. Csányi Marianna

                                                                                                                         jegyző