Zalakaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

a 2024. évi átmeneti gazdálkodásról

Hatályos: 2024. 01. 01- 2024. 02. 22

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselő-testületének 30/2023. (XII. 14.) önkormányzati rendelete

a 2024. évi átmeneti gazdálkodásról

2024.01.01.

Zalakaros Város Önkormányzata Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (1)-(3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) és f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Zalakaros Város Önkormányzatának 2024. évi átmeneti gazdálkodásáról az alábbi rendeletet alkotja.

1. § A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert, hogy Zalakaros Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) bevételeit a hatályos jogszabályi keretek között beszedje és kiadásait - külön eljárás nélkül - az előző évi kiadási előirányzatokon belül folytatólagosan teljesítse.

2. § (1) Az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek és a saját hatáskörű önkormányzati működési feladatok 2024. évi finanszírozása az átmeneti gazdálkodás időszakában az előző évi módosított kiadási előirányzatokon belül, időarányosan történhet.

(2) A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. részére 2024. I. negyedévre legfeljebb az előző évi támogatás időarányos része kerülhet átadásra.

(3) A Karos-Park Kft az előző évi szolgáltatási szerződésében - a Termáltó és Ökopart parkfenntartási közszolgáltatási feladatainak ellátása kivételével- foglaltak alapján - időarányosan - nyújthatja be számláit.

(4) A 2024. január 1-től esedékes bérintézkedések az Önkormányzat és az Önkormányzat felügyelete alá tartozó költségvetési szervek dolgozóit érintően az átmeneti gazdálkodás időszakában végrehajthatók.

3. § (1) Az átmeneti gazdálkodás időszakában az önkormányzat 2023. évi költségvetésében szereplő beruházási, felújítási, rekonstrukciós feladatokra kifizetések a 2023. évre jóváhagyott előirányzatok maradványain belül teljesíthetők a már megkötött szerződések pénzügyi áthúzódásainak megfelelően.

(2) Az átmeneti gazdálkodás időszakában a folyamatban lévő, több éves pénzügyi kihatással járó, pályázathoz kapcsolódó feladatok tárgyévi ütemére kifizetések a korábbi években vállalt kötelezettségnek megfelelően teljesíthetők.

4. § A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert, hogy a korábban elhatározott, pénzügyi kihatással járó intézkedéseket a 2024. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megtegye, a kötelezettség vállalásokat aláírja a jóváhagyott pénzösszeg erejéig.

5. § A Képviselőtestület felhatalmazza a polgármestert, hogy a folyamatos városüzemeltetési és eredményes közbeszerzési szerződéseket a 2024. évi költségvetési rendelet megalkotása előtt megkösse.

6. § A 2024. évi költségvetési rendeletbe az átmeneti gazdálkodás időszakában teljesített kiadásokat és beszedett bevételeket be kell illeszteni.

7. § Ez a rendelet 2024. január 1-jén lép hatályba, és a 2024. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépésének napján hatályát veszti.