Zalakomár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2014 (XI.4.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról

Hatályos: 2014. 11. 05- 2015. 03. 30

Zalakomár Nagyközség Önkormányzat

Képviselő-testületének


11/2014. (XI.4.) önkormányzati rendelete

a szociális célú tűzifa vásárlásához kapcsolódó támogatásról


Zalakomár Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvényben kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. A rendelet hatálya

  1. §


A rendelet hatálya kiterjed a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 3/2011. (II. 01.) önkormányzati rendeletben meghatározott személyekre.


 2. Eljárási rendelkezések

2. §


A rendeletben szabályozott támogatás megállapítására a szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 3/2011. (II. 01.) önkormányzati rendeletben foglalt eljárási rendelkezéseket kell alkalmazni.


3. §

Szociális célú tűzifa támogatás


(1) A szociálisan rászorulók részére a téli fűtéshez szükséges tűzifa biztosításához természetbeni ellátás formájában támogatás nyújtható az 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet alapján.


(2) Elsősorban az 46/2014. (IX. 25.) BM rendelet 2. § (1) bekezdésében meghatározott személy részesíthető természetbeni ellátásként adható szociális célú tűzifa támogatásban, valamint aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, illetve időszakosan bekövetkezett vagy tartósan fennálló létfenntartási problémákkal küzd, feltéve, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 150%-át, egyedül élő esetén a 220%-át, vagyona nincs és a lakásának fűtését fatüzelésre alkalmas tüzelőberendezéssel biztosítja.


(3) A szociális célú tűzifa támogatásról, a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybevett ellátás visszatérítésének elrendeléséről, illetve méltányosságból történő elengedéséről a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke jogosult dönteni.


(4) A támogatás iránti kérelmet a Hivatalban lehet benyújtani „Önkormányzati segély” elnevezésű formanyomtatványon 2014. december 31. napjáig.


(5) Szociális célú tűzifa támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül a lakásban élő személyek és háztartások számától.



3. Záró rendelkezések

4. §


(1) E rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.


(2) E rendelet 2015. március 31-én hatályát veszti.











                                   Csárdi Tamás                                    Papné Szabó Mónika

polgármester                                                jegyző








A rendelet kihirdetve:


Zalakomár, 2014. november 4.



Papné Szabó Mónika

        jegyző