Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2013(VII.2.) önkormányzati rendelete

A közterületek használatáról szóló 28/2005. (XII.15.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2013. 07. 15- 2013. 07. 15


Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 34. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján Magyarország Alaptörvényének 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


  1. § A közterületek használatáról szóló 28/2005. (XII.15.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) a következő alcímmel egészül ki:


„A közterületek filmforgatási célú használata


18/B. § (1) A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény (a továbbiakban: Mktv.) szerinti filmforgatási célú közterület-használat vonatkozásában a rendelet szabályait az Mktv. rendelkezéseivel együtt kell alkalmazni.

(2) A filmforgatási célú közterület-használattal kapcsolatos hatásköröket a polgármester gyakorolja, valamint jóváhagyja a hatósági szerződést.

(3) Mentesség kizárólag közérdekű célokat szolgáló filmalkotások forgatása esetén adható. Közérdekű célokat szolgálnak különösen az oktatási, a tudományos és az ismeretterjesztő témájú és az önkormányzat megbízásából vagy önkormányzati támogatással Hévízről szóló filmalkotások és reklámfilmek.

(4) A filmforgatás célú közterület-használat nem haladhatja meg az egy hét időtartamot. A közterület-használat naponta 7-22 óra közötti időtartamra vonatkozhat.

(5) A forgatást akadályozó, de a kérelmezőnek nem felróható, valamint a rendkívüli természeti események esetén a közterület-használati engedélyt olyan időtartamban kell meghosszabbítani és a közterület-használatot engedélyezni, ameddig a filmforgatás akadályozott volt. A közterület-használatot ilyen esemény esetén az akadály elhárulása után három napon belül, természeti esemény esetén az esetleges kárelhárítást és helyreállítást követően újra biztosítani kell.

(6) E rendelet alkalmazásában kiemelt turisztikai terület: Kossuth Lajos utca- Ady Endre utca-, Széchenyi utca által határolt terület, Széchenyi utca teljes területe, valamint a Nagyparkoló tér területe.


2. § Az Ör. 1. mellékletében foglalt táblázat V/2. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:


sorszám

  megnevezés

mértékegység

nettó összeg

27 % Áfa

Bruttó összeg

2.

Filmforgatás a 205/2013. (VI.14.) Korm. rendelet

szabályai szerint


3. § Ez a rendelet 2013. július 15. napján lép hatályba, rendelkezéseit a hatályba lépését követően indult eljárásokban kell alkalmazni. E rendelet a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Hévíz, 2013. június 28.



  dr. Tüske Róbert       sk                                              Papp Gábor   sk

jegyző                                                                   polgármester