Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014(III.27.) önkormányzati rendelete

a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 55/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 03. 28- 2014. 03. 28

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról szóló 1993. évi III. törvény 45. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjába foglalt feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 55/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 20. § (1) bekezdése a következő g) ponttal egészül ki:

g) a kérelmező, vagy vele együtt élő családja által lakott ingatlan felhalmozott közüzemi költségeinek rendezése, a téli fűtés biztosítása a kérelmező vagy családja létfenntartását veszélyeztetné.”


2. § A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 55/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 20. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(2) Az (1) bekezdésben meghatározott körülmények fennállása az a) pont esetében a halotti anyakönyvi kivonat, illetve a házasság felbontását megállapító bírósági végzés és a jövedelemigazolások; a b) pont esetében a magasabb összegű családi pótlékban vagy a fogyatékossági támogatásban vagy a gondozott személy után nyújtott ápolási díjban való részesülésről szóló igazolás; a c) pont esetében az új lakcímet igazoló lakcímkártya; a d) pont esetében az álláskeresési járadék folyósításáról szóló szelvény és az álláskeresőként történő nyilvántartásban állásról szóló Munkaügyi Kirendeltség által kiállított hatósági bizonyítvány; az e) pont esetében a kórházi kezelési zárójelentés és a kérelmező nyilatkozata a munkavégzési kötelezettség teljesítésének akadályozásáról, a táppénz igénybevételének igazolása; az f) pont esetében az elemi kár felméréséről szóló biztosítási jegyzőkönyv vagy a kárfelmérést végző szerv hivatalos szakvéleményének benyújtásával; a g) pont esetében a kérelmező vagy a vele együtt élő családtagja részére a közüzemi szolgáltató által ügyfél azonosítóval ellátott közüzemi számla bemutatásával igazolható.”


3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.


Hévíz, 2014. március 26.




                  dr. Tüske Róbert   sk                                                    Papp Gábor   sk

                           jegyző                                                                           polgármester