Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-tetületének 16/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás szabályairól

Hatályos: 2014. 05. 01- 2018. 10. 13

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 250. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32 cikk (1) bekezdésének a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ (1) A szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény szerinti életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás jogellenesnek minősül a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében az alábbi Hévízi közterületeken:

a) Rákóczi utca, Erzsébet királyné utca, Kölcsey Ferenc utca, Gyöngyvirág köz, Dr. Moll Károly tér, Deák Ferenc tér, Gr. Festetics György tér, Petőfi Sándor utca, Park utca téli-fürdő melletti része (967 hrsz) Széchenyi utca területe a Kölcsey Ferenc utcai torkolattól a körforgalomig, piac területe (1621, 1622, 1623, 1624/3 hrsz),

b) Nagyparkoló területe (902/32 hrsz),

c) játszóterek és

d) játszóterek határaitól,

e) nevelési-oktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézmények határaitól,

f) egyházi- és egészségügyi intézmények határaitól

számított 50 méteres körzetben lévő közterületek.

(2) A rendelet vonatkozásában közterület alatt a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerinti közterületet kell érteni.

2.§ Ez a rendelet 2014. május 1. napján lép hatályba.


                                dr. Tüske Róbert  sk.                                                 Papp Gábor  sk.

                                         jegyző                                                               polgármester