Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2016(VI.17.) önkormányzati rendelete

A közterületek használatáról szóló 28/2005. (XII. 15.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2016. 06. 18- 2016. 06. 18

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 54. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1.§ A közterületek használatáról szóló 28/2005. (XII. 15.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Ör.) 4.§ (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) A nagyparkolói sétánynál az árubemutatás az üzletek homlokzata előtti 1,2 méter széles sétányrészen, a vendéglátás az üzlet homlokzata előtti 1,60 méter sétányrészen történhet, a gyalogossáv biztonságos és zavartalan használatát nem akadályoztatva. Valamint a Nagyparkoló tér keleti üzletsor vendéglátó egységei részére vendéglátó ipari előkert használata, a sétány nyugati szélétől számított 2 méter szélességű sávban történhet.”

2.§ Az Ör. 17.§ (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) Az üzlettel rendelkező vendéglátás tevékenységet folytató kereskedő vendéglátás célját szolgáló közterület használatára akkor kaphat közterület-használati engedélyt, ha a használat a közlekedési rendeltetésű közterület használatát nem akadályozza. A vendéglátás célját szolgáló előkertben és az érintett közterületen asztalok, székek, ezek fölé napellenző valamint a kitelepülés köré a városképi követelményeknek megfelelő kerítés, vagy dísznövények helyezhetők el. Az előkert és érintett közterület területén, vagy annak kerítésén egy darab legfeljebb 1 négyzetméteres reklámtábla helyezhető el, kizárólag a vendéglátással kapcsolatos hirdetés céljára. A vendéglátás célját szolgáló közterület-használat legmagasabb mértéke 80 m2, azzal, hogy amennyiben az előkerti használat terjedelme az 80 m2-t eléri vagy meghaladja, úgy a közterület már nem vehető igénybe.”

2.§ Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.