Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 29/2017(X.30.) önkormányzati rendelete

az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 10. 31- 2017. 10. 31

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § (1) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. § Az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendelet 3. § (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„3. § (1)  Hévíz város közigazgatási területén a települési szilárdhulladék közszolgáltatás körében, a közszolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített gyűjtőedényben, a közterületen, vagy az ingatlanon összegyűjtött és a közszolgáltató rendelkezésére bocsátott települési szilárdhulladék elhelyezés céljára történő rendszeres elszállításra kizárólagosan jogosult hulladékkezelő a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. (8900 Zalaegerszeg, Gasparich Márk utca 26.). A Közszolgáltató a közszolgáltatási tevékenységet a Zalaispa Regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Zrt. (8798 Zalabér, 3096/12. hrsz.) alvállalkozóként történő bevonásával végzi. A Közszolgáltató, Hévíz város közigazgatási területén a települési szilárdhulladékkal kapcsolatos kötelező helyi közszolgáltatás teljesítésére jogosult, illetőleg kötelezett a 2022. december 31. napjáig, a 2013. január 1-jétől hatályos szerződés szerint. A Közszolgáltató végzi Hévíz város települési szilárd és lakossági hulladékainak gyűjtését, szállítását és gondoskodik a szilárd, nem veszélyes - a környezetvédelmi hatóság által engedélyezett összetételű és mennyiségű - hulladék elhelyezéséről és ártalmatlanításáról.”


2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.




              dr. Tüske Róbert                                                        Papp Gábor

                                jegyző                                                                polgármester