Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017(III.30.) önkormányzati rendelete

Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 34/2014. (X. 30.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 03. 31- 2017. 03. 31

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) továbbá 82. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 34/2014. (X. 30.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Ör) 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


„(1) A képviselő-testület rendes üléseit általában a hónap utolsó csütörtök napján 8:00 órai kezdettel tartja.”

2. § Az Ör. 20. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:


   „(2) Az ülés megnyitásakor a polgármester számszerűen megállapítja a határozatképességet, melyet az ülés teljes időszaka alatt köteles figyelemmel kísérni.”

3. § Az Ör.  „V. FEJEZET POLGÁRMESTER, ALPOLGÁRMESTER, JEGYZŐ, ALJEGYZŐ, A HIVATAL” szövegrész helyébe az „V. FEJEZET POLGÁRMESTER, ALPOLGÁRMESTER, JEGYZŐ, A HIVATAL” szövegrész lép.


4.§ Az Ör. 53. §-a a következő (7) bekezdéssel egészül ki


„(7) A jegyzőt tisztsége betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatása esetén a Polgármesteri Kabinetvezető helyettesíti. A jegyző és a Polgármesteri Kabinetvezető tisztségének betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatása esetén a Közgazdasági osztályvezető helyettesít.


5. § Hatályát veszti az Ör. „25. Az aljegyző” alcíme és az 54. §.


6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.






                         dr. Tüske Róbert                                                      Papp Gábor

                                 jegyző                                                              polgármester