Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2018(II.23.) önkormányzati rendelete

az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendelet módosítása

Hatályos: 2018. 02. 24- 2018. 02. 24


Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 35. § (1) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésben meghatározott feladatkörében eljárva, a következőket rendeli el:


1. § Az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 32/1995. (XII. 19.) önkormányzati rendelet 7/D. § a következő (4)-(5) bekezdéssel egészül ki és a korábbi (4)-(5) bekezdés számozása (6)-(7) bekezdésre változik:

„(4) Önálló vízfogyasztásmérővel nem rendelkező társasházi ingatlan alrészletben, közös képviselő hiányában a közszolgáltatási díjfizetésre kötelezett kezdeményezésére a polgármesteri hivatal szemle keretében rögzíti a vízfogyasztásmérő állását. A szemlét egy év múlva meg kell ismételni, megállapítani a vízfogyasztás hiányát, így a szünetelési kérelem jogosságát és ezt követően kerülhet sor az erre vonatkozó igazolásnak a Közszolgáltató számára történő kiadására, a szünetelés érvényesítésére. A szünetelés addig áll fenn, amíg az évenkénti vízfogyasztásmérő ellenőrzés igazolja a vízfogyasztás hiányát, lakóépület lakatlanságát. E vízfogyasztásmérő ellenőrzési eljárás hivatalból nem folytatható le, csak az ügyfél kérelmére. Amennyiben az ügyfél nem kezdeményezi vagy nem működik közre az ellenőrzésben, a szünetelése megszűnik, és erről a Közszolgáltató értesítésre kerül. 

(5) Amennyiben e bekezdésben foglaltak alapján más módon a lakás lakatlansága nem igazolható, annak visszamenőleges igazolására két tanú egybehangzó nyilatkozata is elfogadható.”


2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet 7/D. § (5) bekezdésének hatálya a folyamatban lévő ügyekre is kiterjed.

(3) A rendelet 7/D. § (5) bekezdése 2018. április 30-án hatályát veszti.





 dr. Tüske Róbert
jegyző

 Papp Gábor
polgármester