Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2021. (V. 25.) önkormányzati rendelete

Hévíz város közterületein a járművel várakozás rendjéről szóló 25/2020. (VII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 05. 26- 2021. 05. 27

Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2021. (V. 25.) önkormányzati rendelete

Hévíz város közterületein a járművel várakozás rendjéről szóló 25/2020. (VII. 20.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hévíz Város Önkormányzat Polgármestere a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, a képviselő-testület feladata- és hatáskörében eljárva a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény 48. § (5) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Hévíz város közterületein a járművel várakozás rendjéről szóló Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2020(VII.20.) önkormányzati rendelete „Átmeneti rendelkezések” alcíme a következő 10/A. §-sal egészül ki:

„10/A. § A rendelet hatálya alá tartozó várakozási területek járművel történő várakozási célú használatáért várakozási díjat 2021. május 31-ig nem kell fizetni.”

2. § A Hévíz város közterületein a járművel várakozás rendjéről szóló Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2020(VII.20.) önkormányzati rendelete 1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

3. § Ez a rendelet 2021. május 26-án lép hatályba.

1. melléklet

1. A Hévíz város közterületein a járművel várakozás rendjéről szóló Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2020(VII.20.) önkormányzati rendelete 1. melléklet szerinti csatolmánya helyébe a következő rendelkezés lép:

1. melléklet.docx

Várakozási övezetbe sorolt területek

I. Zóna (piros)

Nagyparkoló tér

A zónában a hévízi lakossági, az intézményi alkalmazotti bérlet, a nem lakossági foglalkoztatotti bérlet és a nem lakossági V bérlet nem érvényes.

Petőfi Sándor utca

A nem lakossági V bérlet legfeljebb 1 óra időtartamú parkolásra jogosít, várakozási díj megfizetése nélkül parkolási tárcsa kihelyezésével.

Az élelmiszer áruház előtt kijelölt 4 db parkolóhelyen várakozási díj megfizetése nélkül, parkoló tárcsa kihelyezésével, legfeljebb 60 perc időtartamra (türelmi idő 5 perc) lehet parkolni. A tárcsán a parkolás megkezdésének idejét kell beállítani!

A hévízi lakossági bérlet, a nem lakossági foglalkoztatotti valamint az intézményi alkalmazotti bérlet a zónában nem érvényes.

Ady Endre utca

A zónában a bérletek nem érvényesek.

II. Zóna (sárga)

Honvéd utca,

Park utca,

József Attila utca,

Széchenyi István utcai 58 férőhelyes parkoló (víztoronynál)

A Hévízi lakossági bérlet és a nem lakossági V bérlet korlátlan idejű parkolásra jogosít kivéve a József Attila utca Honvéd utca és Rózsa köz közötti szakaszát.

Az önkormányzati intézményi alkalmazotti bérlet munkanapokon jogosít várakozásra, kivéve a József Attila utca Honvéd utca és Rózsa köz közötti szakaszát.

A nem lakossági foglalkoztatotti bérlet a Park utcában, a Honvéd utcában, a József Attila utcában éves érvényességgel, a Széchenyi utcai 58 férőhelyes parkolóban szeptember 1-június 30-ig várakozásra jogosít, kivéve a József Attila utca Honvéd utca és Rózsa köz közötti szakaszát.

Az egészségügyi dolgozók térítésmentesen kizárólag az orvosi rendelő udvarán parkolhatnak.

A József Attila utca - Honvéd utca - Rózsa köz közötti szakaszon (orvosi rendelő)

E kijelölt várakozó helyeken várakozási díj megfizetése nélkül tárcsa kihelyezésével, legfeljebb 60 percig (türelmi idő 5 perc) lehet várakozni. A tárcsán a parkolás megkezdésének idejét kell beállítani! E kijelölt várakozó helyeken a bérletek nem érvényesek.


Zrínyi Miklós utca 1. szám alatti parkoló, továbbá a Kossuth Lajos utcának a Széchenyi István utca – Honvéd utca közötti szakasza

a Hévízi lakossági bérlet korlátlan idejű parkolásra jogosít.