Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (III. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

a külföldi kiküldetésekről szóló 5/2014.(II.5) rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 03. 31

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (III. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

2015.03.31.
a külföldi kiküldetésekről szóló 5/2014.(II.5) rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Az 1. § helyébe a következő rendelkezés lép, mivel a fent hivatkozott Szja-törvény nem zárja ki a kiküldetésből a megbízási jogviszonnyal rendelkező magánszemélyeket sem.
„1. § A rendelet célja, hogy Hévíz Város Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat), a Hévízi Polgármesteri Hivatal (továbbiakban: hivatal) foglalkoztatási illetve megbízási jogviszonyban lévő tisztségviselők és magánszemélyek, képviselő-testületi és testületi bizottsági tagok, köztisztviselők és munkatörvénykönyves jogviszonyban lévő munkavállalók külföldi kiküldetéssel kapcsolatos juttatásait szabályozza.”
2. § az Ör. 3. § (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép, az 1. § kiegészítése miatt.
„3. § (2) A polgármester külföldi kiküldetésének engedélyezése a Pénzügyi, Turisztikai és Városfejlesztési Bizottság állásfoglalását kikérve a Jogi- Ügyrendi, Szociális Bizottság hatáskörébe tartozik. A foglalkoztatási illetve megbízási jogviszonyban lévő tisztségviselők (alpolgármester) és magánszemélyek, képviselő-testületi és testületi bizottsági tagok külföldi kiküldetésének engedélyezése a polgármester hatáskörébe tartozik. A külföldi kiküldetéseket az éves költségvetésben tervezni kell.”
3. § az Ör. 7. § egy új bekezdéssel egészül ki, az előterjesztés bevezetése alapján közlekedés, vízum díj, személyi biztosítási díj, poggyász- és balesetbiztosítás, szállás költség, indokolt esetben taxi költség számolható el.
„7. § (7) Megbízási jogviszonnyal rendelkező magánszemély részére napidíj nem adható.”
4. § az Ör 9. § egy új bekezdéssel egészül ki, mivel együtt utazás esetén szakmailag sem indokolt a megkülönböztetés.
„9. § (6) A tisztségviselők, képviselők és a többi kiküldött együtt utazása esetén a Polgármester dönthet a közlekedési eszköz osztály besorolásán.”