Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2017. (XI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

a környezetvédelemről

Hatályos: 2018. 01. 01

Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2017. (XI. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

2018.01.01.
a környezetvédelemről
Végső előterjesztői indokolás
1.-2. § avar és kerti hulladék ártalmatlanítás szabályai szakaszok elsősorban az égetést kiváltó ajánlott alkalmazásokat határozza meg, illetve meghatározza az avar és kerti hulladék fogalmát. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzat csak abban az esetben ad lehetőséget belterületi avar ill. kerti hulladék égetésére, ha az helyi rendeletben került szabályozásra. Ebben a fejezetben ennek is eleget teszünk azzal, hogy meghatározzuk a tűzgyújtás helyi szabályait.
3. § a szabadtéri tűzgyújtásnál követendő szabályok meghatározása.
4. § a háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó szabályok: a zárt égésterű, háztartási tüzelőberendezések alkalmazása során követendő szabályok meghatározását tartalmazó rendelkezés.
5. § egyéb levegőtisztaság védelmi szabályok keretein belül határoztuk meg különösen az építkezési tevékenység során keletkező kiporzással járó tevékenységnél alkalmazandó szabályokat, és a bűzös anyagok szállításának feltételeit.
II. fejezet : Zaj-és rezgésvédelmi szabályok
6. § a helyi zajvédelmi szabályozásban a kerti és építési munkák során keletkező, valamint a mobil hangosító berendezések alkalmazásából eredő zajhatások napszaki ill. időszaki korlátozását tartalmazó rendelkezés.
7. § a szabadidős tevékenység zajforrások alkalmazási idejéről, az oktatási, egészségügyi intézmények, egyházi épületek és temetők 200 méteres körzetében végzett zajjal járótevékenységek korlátozó rendelkezések. A közterület-használati engedéllyel rendelkező, vagy az önkormányzat, továbbá intézménye által szervezett alkalmi rendezvény szabadidős zaj- vagy rezgésforrás üzemeltetés szabályai.
8. § Hévíz jellegéből adódó különös zajvédelmi szabályok területi lehatárolása.
III. fejezet: Vízvédelmi szabályok
9. § a felszíni és felszín alatti vizek védelmének helyi szabályait tartalmazó rendelkezés.
10. § csapadékvíz-elvezetés szabályai.
IV. fejezet: Önkormányzati Környezetvédelmi Alap
11. § az önkormányzati környezetvédelmi alap felhasználásának szabályait tartalmazó rendelkezés.
V. fejezet: Záró rendelkezések
12. § hatályba léptető ill. hatályt vesztő rendelkezés.