Hévíz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2021. (XI. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

A településkép védelméről szóló 38/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 26
A településkép védelméről szóló 38/2017. (XII. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A rendelettervezetet általános indokolása:
A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. számú törvény (Tvtv.) 8/A. §-a alapján Hévíz Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Tvtv. 8. § (2) bekezdésébe foglalt önkormányzati hatáskörök gyakorlását a képviselő-testület által átruházott hatáskörben – a lefolytatott véleményezési és partnerségi eljárás alapján - a polgármesterre ruházza át. A településen nagyszámban létesülő gépészeti eszközök létesítésének szabályait pontosítani kellett.
A rendelettervezetet részletes indokolása:
1. § Rendelkezés a Tvtv. 8. § (2) bekezdésébe foglalt önkormányzati hatáskörök gyakorlásának a képviselő-testület által átruházott hatáskörben a polgármesterre történő átruházásáról.
2. § A kiegészítéssel a településen nagyszámban létesülő gépészeti eszközök megjelenése megfelelő szabályok közt történhet, elősegítve a pozitív településképet, továbbá támogatva a közösségi együttélés szabályait.
3. § A jogszabályi melléklet pontosítása lehetővé teszi köztereinken minőségi információs berendezés kialakítását, melyet a rendelet korábban szövegesen már tartalmazott, de a kép megjelenéssel pontosítódik.
4. § A módosítás hatálybalépésnek szabályozása.