Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2014. (IV.25.) önkormányzati rendelete

a közművesítési hozzájárulásról szóló 32/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 04. 26- 2014. 04. 26

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 28. § (1)-(2) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 


1. §


A közművesítési hozzájárulásról szóló 32/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: rendelet) 8. § -a a következő (2)-(4) bekezdésekkel egészül ki:


„(2) Az érdekelt a hozzájárulás összegét a határozat jogerőre emelkedését követően 90 napon belül köteles megfizetni az önkormányzat költségvetési számlájára. A 90 napos határidőre történő megfizetés alól mentesül az, aki részére részletfizetési kedvezmény vagy halasztás biztosított. 


(3) A polgármester maximum 12 havi kamatmentes részletfizetést, vagy a pénzfizetési kötelezettség teljesítésére maximum 3 havi halasztást engedélyezhet a kötelezett kérelmére.

A kérelmet a határozat kézhezvételétől számított 15 napon belül kell benyújtani.


(4) Amennyiben a részletfizetés engedélyezésre kerül, úgy a kötelezett csak az utolsó havi részlet kiegyenlítésével válik jogosulttá a víziközműre, és a csapadékvíz-elvezető létesítményre történő rácsatlakozásra, melyet a Polgármesteri Hivatal által kiadott, e rendelet 1. melléklete szerinti igazolás alapján kezdeményezhet a Víziközmű-szolgáltatónál.”


2. §


A rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.


3. §


A rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.


4. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


                        Dr. Kovács Gábor  sk.

                   jegyző

Gyutai Csaba sk.

                          polgármester