Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 26/2014. (IX.22.) önkormányzati rendelete

a közművesítési hozzájárulásról szóló 32/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2014. 09. 23- 2014. 09. 23

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 28. § (1)-(2) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 


1. §


A közművesítési hozzájárulásról szóló 32/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelet  (továbbiakban: rendelet) 8. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(4) Amennyiben a részletfizetés engedélyezésre kerül, úgy a kötelezett – az (5) bekezdésben foglalt kivétellel – csak az utolsó havi részlet kiegyenlítésével válik jogosulttá a víziközműre, és a csapadékvíz-elvezető létesítményre történő rácsatlakozásra, melyet a Polgármesteri Hivatal által kiadott, e rendelet 1. melléklete szerinti igazolás alapján kezdeményezhet a Víziközmű-szolgáltatónál.”


2. §


A rendelet 8.§-a az alábbi (5) bekezdéssel egészül ki:


„(5) Amennyiben az ingatlan saját célú vízellátó létesítményének, egyedi szennyvízkezelő létesítményének vagy egyedi zárt szennyvíztárolójának közegészségügyi, környezetvédelmi és vízgazdálkodási szempontból káros hatása áll fenn és a vízügyi hatóság - a törvényben foglaltak alapján – az ingatlan tulajdonosát közérdekből kötelezi az ingatlan beköttetésére és ezzel a víziközmű szolgáltatás igénybevételére, úgy az érdekelt azonnal jogosulttá válik a víziközmű-hálózatra történő rácsatlakozásra, azzal hogy a közművesítési hozzájárulás fizetési kötelezettsége fennáll. ”


3. §


A rendelet 1. melléklete helyébe jelen rendelet 1. melléklete lép.


4. §


(1) E rendelet kihirdetését követő napon lép hatályba és hatályba lépését követő napon hatályát veszti.

(2) A rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell, amennyiben az a kérelmezőre nézve kedvezőbb elbírálást biztosít.



          Dr. Kovács Gábor sk.                                                            Gyutai Csaba sk.

                     jegyző                                                                                polgármester