Zalaegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 30/2014. (XII.23.) önkormányzati rendelete

a 2015. évi átmeneti gazdálkodásról szóló

Hatályos: 2015. 01. 01- 2015. 01. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján és az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, továbbá a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés l) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 

1. §


(1) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2015. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet elfogadásáig terjedő időszakra - a gazdálkodás zavartalanságának biztosítsa érdekében - felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzatot megillető bevételeket folytatólagosan beszedje és kiadásait a 2. §-ban foglaltak szerint teljesítse.


(2) A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatára és annak irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.

2. §


(1) Az átmeneti gazdálkodás időszakában kiadás csak az előző évi eredeti kiadási előirányzatokon belül időarányosan teljesíthető.


(2) A polgármester jogosult Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének a 2014. évi költségvetésről szóló 2/2014. (II.07.) önkormányzati rendelete alapján tett kötelezettségvállalásokból, megkötött szerződésekből eredő fizetési kötelezettségek teljesítésére.


(3) A közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetési szervek részére az alapműködéshez szükséges pénzügyi forrásokat biztosítsa.


(4) A költségvetési szervek esetében az alapműködésen kívüli kötelezettségvállalás csak pályázati forrás terhére, annak kiutalását követően teljesíthető.


(5) A 2015. évi átmeneti gazdálkodás időszakában pénzügyi fedezet csak az önkormányzat folyamatos feladatellátásának biztosításához minimálisan szükséges mértékig biztosítható.


(6) Fejlesztés és felújítás tekintetében új kötelezettség nem vállalható.

3.§


(1) Az előző évi szabad pénzmaradványok terhére, annak jóváhagyásáig kötelezettség nem vállalható.


(2) A közigazgatási, önkormányzati hatósági jogkörben hozott határozatokból eredő kifizetési kötelezettségeknek eleget kell tenni. Az ilyen jellegű kiadásokra nem vonatkozik a 2. §-ban foglalt korlátozás.

4. §


Az átmeneti gazdálkodás időszakában beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a 2015. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletbe be kell építeni.

5. §


Ez a rendelet 2015. január 1-jén lép hatályba és az önkormányzat 2015. évi költségvetésről szóló rendelete hatályba lépésének napján hatályát veszti.




            Dr. Kovács Gábor sk.                                                    Balaicz Zoltán sk.

                   jegyző                                                                          polgármester