Zalaegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2015. (VI.26.) önkormányzati rendelete

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területének egyes közterületein az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás tilalmáról szóló

Hatályos: 2015. 07. 01- 2018. 10. 13

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 250. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 179/A. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

A rendelet hatálya


1. § A rendelet területi hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő közterületek e rendelet 1. mellékletében meghatározott részére terjed ki.

Értelmező rendelkezések


2. § (1) A rendelet alkalmazásában közterület alatt a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerinti közterületet kell érteni.


(2) A rendelet vonatkozásában életvitelszerű tartózkodásnak a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerinti magatartás minősül.

Az életvitelszerű közterületi tartózkodás tilalma


3. § (1) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő közterületek e rendelet 1. mellékletében meghatározott részeit jelöli ki olyan területként, ahol az életvitelszerűen megvalósuló közterületi tartózkodás - a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló törvény szerint - jogellenes cselekménynek minősül.


(2) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város közigazgatási területén lévő játszóterek jegyzékét a rendelet 2. melléklete, a nevelési-oktatási, kulturális intézményeket és a sportlétesítményeket a rendelet 3. melléklete tartalmazza.

Záró rendelkezések


4. § Jelen rendelet 2015. július 1. napján lép hatályba.



           

Dr. Kovács Gábor sk.

jegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester