Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 33/2015. (X.30.) önkormányzati rendelete

a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2016. 03. 01- 2016. 03. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1.§ A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1.§-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„1.§


A rendelet célja


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a felsőoktatásban nappali tagozaton BSc/BA illetve MSc/MA tanulmányokat folytató fiatalok számára a városhoz történő kötődés erősítése, valamint a tanulmányaik ideje alatt felmerülő költségeik enyhítése céljából „Befektetés a jövőbe” elnevezéssel felsőoktatási ösztöndíjat alapít. A három elemből álló felsőoktatási ösztöndíj rendszer kiemelten támogatja a műszaki képzésekben való részvételt, a helyi felsőoktatási intézmények látogatását, valamint a kimagasló tanulmányi teljesítményt.”


2.§ Az R. 2.§ a) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:


[Felsőoktatási ösztöndíjban részesülhet kérelme alapján az a]

„a) nappali tagozatos hallgató - lakóhelyétől függetlenül -, aki Zalaegerszeg város közigazgatási területén működő bármely államilag elismert felsőoktatási intézményben műszaki mérnök képzésen az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA képzésben végzi tanulmányait (kód: ZM)”


3.§ Az R. 3.§ (1) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


 „(1) A 2. § (a) pontjában meghatározott esetben a felsőoktatási ösztöndíj havi összege   15.000,- Ft.”


4.§  (1) Az R. 1. melléklete helyébe a jelen rendelet 1. melléklete lép.

       (2) Az R. 2. melléklete helyébe a jelen rendelet 2. melléklete lép.


5.§ Az R. 4.§ (1), (2) és (6) bekezdésében, valamint az 5.§ (1) és (2) bekezdésében az „Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság” szövegrész helyébe az „Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság” szövegrész lép.


6.§ Ez a rendelet 2016. március 1. napján lép hatályba és a hatálybalépését követő napon hatályát veszti.


Dr. Kovács Gábor sk.

jegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester