Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 5/2015. (II.13.) önkormányzati rendelete

az Egerszeg Kártyáról szóló 16/2003. (IV.11.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2015. 02. 14- 2015. 02. 14

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:



1. §


Az Egerszeg Kártyáról szóló 16/2003. (IV.11.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: rendelet) 3. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(2)   Az (1) bekezdésben felsorolt kedvezmények – az Aquacity Vízicsúzda- és Élménypark, a Városi Strandfürdő, a Hevesi Sándor Színház, és a Zala Volán Zrt. kivételével – családi jegy, csoportos jegy, bérlet vásárlása során nem érvényesíthetőek, más kedvezménnyel össze nem vonhatóak. A kedvezmény a Zala Volán Zrt. esetében az általános havi bérlet és az általános kombinált bérlet vásárlására vonatkozik. A kedvezmény a Városi Strandfürdő esetében a felnőtt, diák, nyugdíjas valamint gyermek belépőjegyre öltözőhasználattal, továbbá a szauna jegyre uszodahasználattal vonatkozik.”



2. §


A rendelet 5. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:


„(3) A fogyatékossági támogatásban részesülő súlyos fogyatékos személynek, valamint olyan személynek, aki után fogyatékossága okán magasabb összegű családi pótlékot folyósítanak, vagy aki ezen okból magasabb összegű családi pótlékban részesül, 4. baleseti fokozatba tartozó baleseti járadékban részesülő személynek, továbbá azon megváltozott munkaképességű személynek, aki rokkantsági ellátásban vagy rehabilitációs ellátásban részesül, az Egerszeg Kártya előállításáért és érvényesítéséért térítési díjat nem kell fizetni. A kártya igényléséhez a fogyatékosság tényének igazolására fogyatékossági támogatás esetén a Magyar Államkincstár által kiadott ezt igazoló hatósági igazolványnak, magasabb összegű családi pótlékra való jogosultság esetén, az ezt igazoló hatósági igazolványnak a bemutatásán túl, a fogyatékosságot megállapító szakorvosi igazolásnak, az egészségkárosodás és a munkaképesség megváltozás tényének igazolására pedig a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiadott, a folyósított ellátás típusát tartalmazó, utolsó igazolásnak a bemutatása szükséges.



3. §


A rendelet Melléklete helyébe jelen rendelet Melléklete lép.



4. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a hatálybelépését követő napon hatályát veszti.



                   Dr. Kovács Gábor  sk.                                                   Balaicz Zoltán sk.

                           jegyző                                                                      polgármester



Mellékletek