Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2016. (XII.19.) önkormányzati rendelete

a helyi iparűzési adóról szóló 56/2007. (XII.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 01. 01- 2017. 01. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 25. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a helyi önkormányzatok és szerveik, a köztársasági megbízottak, valamint egyes centrális alárendeltségű szervek feladat- és hatásköreiről szóló 1991. évi XX. törvény 138. § (1) bekezdés l) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § (1) Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a 2017. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendelet elfogadásáig terjedő időszakra a gazdálkodás zavartalanságának biztosítása érdekében felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzatot megillető bevételeket folytatólagosan beszedje és az önkormányzat kiadásait a 2. §-ban foglaltak szerint teljesítse.

(2) A rendelet hatálya Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzatára és annak irányítása alá tartozó költségvetési szervekre terjed ki.


2. § (1) Az átmeneti gazdálkodás időszakában kiadás csak az előző évi eredeti kiadási előirányzatokon belül időarányosan teljesíthető.

(2) A polgármester jogosult a 2016. évi költségvetésről szóló 2/2016. (II.12.) önkormányzati rendelet alapján tett kötelezettségvállalásokból és a megkötött szerződésekből eredő fizetési kötelezettségek teljesítésére.

(3) A közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy a költségvetési szervek részére az alapműködéshez szükséges pénzügyi forrásokat biztosítsa.

(4) A költségvetési szervek esetében az alapműködésen kívüli kötelezettségvállalás csak pályázati forrás terhére, annak kiutalását követően teljesíthető.

(5) A 2017. évi átmeneti gazdálkodás időszakában pénzügyi fedezet csak az önkormányzat folyamatos feladatellátásának biztosításához minimálisan szükséges mértékig biztosítható.

(6) Fejlesztés és felújítás tekintetében új kötelezettség nem vállalható.


3. § (1) Az előző évi szabad maradványok terhére, annak jóváhagyásáig kötelezettség nem vállalható.

(2) A közigazgatási és önkormányzati hatósági jogkörben hozott határozatokból eredő kifizetési kötelezettségeknek eleget kell tenni. Az ilyen jellegű kiadásokra nem vonatkozik a 2. §-ban foglalt korlátozás.


4. § Az átmeneti gazdálkodás időszakában beszedett bevételeket és teljesített kiadásokat a 2017. évi költségvetésről szóló önkormányzati rendeletbe be kell építeni.


5. § E rendelet 2017. január 1. napján lép hatályba és a 2017. évi költségvetéséről szóló önkormányzati rendelet hatályba lépésének napján hatályát veszti.




Dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester