Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2017. (I.25.) önkormányzati rendelete

a „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2017. 02. 01- 2017. 02. 01

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 10. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. § A „Befektetés a jövőbe” Zalaegerszegi Felsőoktatási Ösztöndíjról szóló 27/2011. (XII.02.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

1. §

A rendelet célja


Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a felsőoktatásban nappali tagozaton BSc/BA illetve MSc/MA tanulmányokat folytató fiatalok számára a városhoz történő kötődés erősítése, valamint a tanulmányaik ideje alatt felmerülő költségeik enyhítése céljából „Befektetés a jövőbe” elnevezéssel felsőoktatási tanulmányi ösztöndíjat alapít.”


2. § Az R. 2. §-a helyébe az alábbi rendelkezés lép:

2. §

A rendelet hatálya és a jogosultság feltételei


Felsőoktatási ösztöndíjban részesülhet kérelme alapján az a zalaegerszegi lakóhellyel rendelkező, legalább egy félévet már sikeresen elvégzett nappali tagozatos hallgató, aki bármely államilag elismert felsőoktatási intézményben az első diploma megszerzése érdekében BSc/BA, vagy MSc/MA képzésben végzi tanulmányait és a kérelem benyújtását megelőző tanulmányi félévben a hivatalosan bejegyzett és az 1–5-ös számtani skálán érdemjeggyel minősített tantárgyi osztályzatainak számtani átlaga műszaki és egészségügyi képzés esetén legalább 4.00, egyéb képzéseknél legalább 4.50, valamint legalább a 30, vagy a felsőoktatási intézmény hivatalos igazolása alapján az adott félévben maximálisan teljesíthető kreditpontot megszerezte.”



3. § Az R. 3. § (3) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(3) A 2. §-ban meghatározott esetben a felsőoktatási ösztöndíj havi összege 5.000,- Ft.”


4. § (1) Az R. 4. § (2) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(2) A felsőoktatási ösztöndíjat igénylő hallgatók a pályázat kiírását követően minden év október 15-ig, valamint március 31-ig nyújthatják be kérelmüket Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságához a (4) bekezdésben meghatározottak szerint.

(2) Az R. 4. § (4) bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép:

„(4) A 2. §-ban meghatározott hallgatók legalább egy érvényesen befejezett tanulmányi félévet követően nyújthatnak be kérelmet a tanulmányi eredményhez kötött felsőoktatási ösztöndíjra a rendelet mellékletét képező formanyomtatványon. A kérelemhez csatolni kell az aktuális félévre vonatkozó hallgatói jogviszony igazolást és az előző félévről a lezárt leckekönyv másolatát, vagy az azzal egyenértékű és azonos információkat tartalmazó elektronikus dokumentumnak az illetékes tanulmányi osztály által aláírt és lepecsételt eredeti példányát, valamint - ha szükséges - a maximálisan megszerezhető kreditpontok tanulmányi osztály általi hivatalos igazolását is. Leckekönyv hiányában a helyette csatolt dokumentumnak alkalmasnak kell lennie arra, hogy abból az érdemjegyek számtani átlaga kiszámítható legyen.”



5. § Az R. 2. melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.


6. § Hatályát veszti az R. 3. § (1) és (2) bekezdése, 4. § (3) és (5) bekezdése, valamint az 1. melléklete.


7. § E rendelet 2017. február 1. napján lép hatályba és a hatályba lépését követő napon hatályát veszti.





Dr. Kovács Gábor sk.

címzetes főjegyző

Balaicz Zoltán sk.

polgármester


Mellékletek