Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés részletes szabályairól

Hatályos: 2019. 04. 19- 2022. 09. 15

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 43/2017. (XII.18.) önkormányzati rendelete

a partnerségi egyeztetés részletes szabályairól

2019.04.19.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

Általános rendelkezések

1. § (1) A Zalaegerszeg Megyei Jogú Város településfejlesztési koncepciójának (TFK), integrált településfejlesztési stratégiájának (ITS), településrendezési eszközeinek (ZÉSZ), valamint a településképi arculati kézikönyvének (TAK) és a településkép védelméről szóló rendeletének (TKR) készítése és azok módosítása a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló Korm. rendelet (a továbbiakban: kormányrendelet), valamint e rendelet szerinti partnerségi egyeztetés szabályai szerint történik.

(2)2 Az egyeztetésben résztvevők (a továbbiakban: partnerek) köre:

a) Zalaegerszegen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok, valamint aki az adott településfejlesztéssel érintett

b) valamennyi településfejlesztéssel, településrendezéssel összefüggésbe hozható zalaegerszegi székhelyű építészeti, mérnöki szakmai érdek-képviseleti szervezet és zalaegerszegi székhellyel, telephellyel rendelkező vagy az adott településfejlesztéssel érintett gazdálkodó szervezet

c) valamennyi Zalaegerszegen bejegyzett vagy az adott településfejlesztéssel érintett civil szervezet

d) valamennyi Zalaegerszegen működő elismert egyház.

A partnerek tájékoztatásának módja, eszközei

2. § (1)3 A partnerek tájékoztatása

a) Zalaegerszeg közterületén hirdetőfelületen elhelyezett hirdetményben

b) helyi lapban és Zalaegerszeg honlapján (www.zalaegerszeg.hu) megjelenő hirdetményben

c) lakossági fórum keretén belül történik a kormányrendeletben meghatározottak figyelembe vételével.

(2) A hirdetmény tájékoztatást nyújt az eljárás tárgyáról, megindításáról, az előzetes tájékoztató illetve az elkészült tervezet elérhetőségéről, a véleményezés módjáról és annak határidejéről.

(3) Lakossági fórum esetén annak tárgyáról, helyéről és időpontjáról a lakossági fórum idejét megelőző legalább 8 nappal korábban a helyben szokásos módon közzétett hirdetmény útján kell kiértesíteni a partnereket.

(4) A partnerek Zalaegerszeg Város honlapján a tervezetekbe betekinthetnek, Zalaegerszeg Polgármesteri Hivatalában ügyfélfogadási időben nyomtatott formában azt megtekinthetik, azzal kapcsolatban felvilágosítást kaphatnak.

Javaslatok, vélemények megadásának módja, határideje, nyilvántartása

3. § (1) A partnerek az adott eljárás során csak a hirdetményben, lakossági fórumon megjelölt tárgyban, megadott határidőig adhatnak javaslatokat, tehetnek észrevételeket papír alapon, vagy elektronikusan.

(2) A partnerek észrevételeiket, javaslataikat papír alapon a Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata (8900 Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 17-19.) címére írásban benyújtott, indokolással, névvel és címmel ellátott véleményben tehetik meg.

(3) A partnerek észrevételeiket, javaslataikat elektronikusan a hirdetményben meghatározott e-mail címre benyújtott, indokolással, névvel és címmel ellátott véleményben tehetik meg.

(4) A lakossági fórumról jelenléti ív és jegyzőkönyv készül, mely írásban rögzíti a javaslatokat, észrevételeket, a javaslattevő, észrevételező nevét és címét.

(5) A beérkezett partnerségi észrevételeket az adott eljárás ügyiratához kell csatolni.

El nem fogadott javaslatok, vélemények indokolása, dokumentálása, nyilvántartása

4. § (1) A beérkezett észrevételeket, véleményeket a TFK, ITS, ZÉSZ, TAK, TKR készítőjének, tervezőjének meg kell küldeni, aki az elfogadásra nem javasolt véleményeket szakmai indokolással látja el.

(2) Az el nem fogadott javaslatok, vélemények szakmai indokolását a felelős szervezeti egység a véleményt adó partnernek megküldi, valamint az ügyirathoz csatolja.

Az elfogadott TFK, ITS, ZÉSZ, TAK, TKR nyilvánosságát biztosító intézkedések

5. § Az elfogadott TFK, ITS, ZÉSZ, TAK, TKR Zalaegerszeg honlapján (www.zalaegerszeg.hu) megtekinthető.

6. § (1) Ez a rendelet 2018. január 01. napján lép hatályba.

(2) A rendelet rendelkezéseit a hatályba lépését követően megkezdett eljárásokban kell alkalmazni.

(3) Hatályát veszti a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2017.(III.17.) önkormányzati rendelet.

(4) A 14/2019. (IV.18.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezések 2019. április 19. napján lépnek hatályba.

(5) A 31/2022. (IX.16.) önkormányzati rendelettel módosított rendelkezések 2022. szeptember 16. napján lépnek hatályba. A rendelet rendelkezéseit a településtervek, a településképi arculati kézikönyv és a településkép védelméről szóló rendelet 2022. július 1-jétől történő készítése és módosítása során kell alkalmazni.
1

A 14/2019. (IV.18.) önk. rend. mód.

2

A 14/2019. (IV.18.) önk. rend. 1. § mód.

3

A 14/2019. (IV.18.) önk. rend. 2. § mód.